üzenetek

hozzászólások


Thomas16
(tag)

Sziasztok!

Két Archer C7 v5-öt Mesh hálózatba lehet kötni?


rezsici92
(csendes tag)

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék, hátha valakinek volt már ilyen problémája.
Lehetséges az, hogy egy C7 v2 routernek csak a wifi része, vagy az antennái hibásodnak meg?
Kábelen normális (5-600mbps) a sebesség, a wifin meg 3 méterre nyílt terepen 30-40mbps.


bluemirage
(őstag)
Blog

Ha 2,4Ghz-en kapcsolódik a másik eszköz, akkor normális lehet, ha a másik eszköz ennyit tud. Illik eltérő SSID-t adni a két frekvenciának, így simán látható, hogy az kliens melyik frekin kapcsolódik a routerhez.

1., ellenőrizni, hogy a másik eszköz (laptop, mobil, tablet...) valóban az 5Ghz-es, azaz AC-s szabványon kapcsolódi-e a routerhez. Ha igen, akkor szerintem nem normális
2., ha 2,4 Ghz-en kapcsolódik és az eszköz ennyit tud 2,4Ghz-en, akkor lehet normális.

[ Szerkesztve ]


rezsici92
(csendes tag)

Egy eszközzel próbáltam, egy Samsung NP530 ative bookal. Előbb kábelen mértem, utána wifin. Azt honnan tudom meg, hogy egy eszköz hány Ghz-en csatlakozik?

Megpróbálom röviden leírni, hogy jelenleg hogyan néz ki a hálózat, mert nem vagyok a téma zsenije, de már annyit eltérő infót össze-vissza olvastam a beállításokról, hogy zsong a fejem.
Szóval ez egy 1000-es digi net, Huawei HG8242H modemmel. Erre van kötve egy Archer Ax73-as router, ez a felső szint. (Előtte a C7-es volt, de a wifi probléma miatt le lett cserélve)
Az alsó szinten van a C7-es, ami kábelen csatlakozik a fenti routerhez.

Amit a beállításukhoz eddig sikerült kiszűrnöm az olvasottakból, hogy a két router VAN-VAN kapcsolaton van egymással, ugyan az az SSID és jelszó is, a C7-en ki van kapcsolva a DHCP és az IP címük is más. Az AX 192.168.0.1, a C7 192.168.0.2
Te azt írtad, hogy még a két frekvenciának is más SSID kell.
Azt is olvastam, hogy a csatorna számnak is azonosnak kell lennie a 2 routernél, de az Ax-nél ezt hagytam Auton, mert elvileg ez kiválasztja a kevésbé terhelt csatornát. De gondolom a C7 ezt nem tudja követni.

Ha tudnál segíteni szájbarágósan a helyes beállításban, azt nagyon megköszönném. Illetve még olyat is olvastam - bár azt még nem néztem meg hogy van -, hogy a szolgáltató modemét bridge módra kell állítani és ott is kikapcsolni a DHCP-t. Ez így jó lehet?

[ Szerkesztve ]


bluemirage
(őstag)
Blog

Az említett laptop ősrégi és szerintem csak 2,4Ghz-re képes, ott is szerintem csak egy kisebb tempót.
https://www.samsung.com/us/support/owners/product/np530u3c
Szóval 100%, hogy az öreg laptop miatt van.

Általánosan igaz, ha wifi-ből szintenként van egy, akkor azok antennáit az esetek többségében célszerű függőlegesen beállítani, felesleges döntve használni. Így mindegyik maximális hatótávval szór vízszintesen.

Az 5Ghz-nek az SSID-je legalább a problémásnak gondolt C7 V2-nél legyen más:
C7 v2 Routerbe belépéni és a menüjében:
- Wireless 5Ghz --> Wireless Settings menüben a "Wireless Network Name" legyen pl.: rezsici_5G
Ellenőrizni, hogy a mód: a/n/ac mixed-re van ugyanitt álltva.
Majd Save gomb és a router újra indítása. Ha Save után nem ajánlja fel az újra indítást, akkor:
System Tools menü és ott Reboot, majd Reboot gomb.

Ezután azzal az eszközzel amivel alacsony volt a sebesség... meg kell próbálni, hogy rezsici_5G-re csatlakozni és úgy megnézni, hogy mennyi a sebesség.

Mindez amit leírtam arra való, hogy egy másik esetben biztosak legyünk abban, hogy egy eszköz AC-n keresztül kapcsólódik. Ha nem az 5Ghz-es AC-n keresztül, akkor 2,4Ghz-en a tempó kisebb és ha ott is csak 150-es linkkel tud csatlakozni vagy nem ismeri az eszköz a MU MIMO-t, akkor nyilván csak elzötyög.

Olvasgasd ez a topikot és tanuld meg az eszközöd beállítását és a WIFI-t:
https://mobilarena.hu/tema/router_gondok/friss.html


rezsici92
(csendes tag)

Szia!

Köszi a segítséget, biztos, hogy igazad van.
A laptop tényleg nem egy mai pipi, a Wifi kártyája egy Atheros 956x, ami állítólag csak 2,4Ghz-n tud csatlakozni. Ezt most olvastam egy Lenovo fórumon. Meg azt, hogy át kell állítani a csatornát 20-ról 40Mhz-re, így 150Mbps sebességet fog tudni, és tényleg működik, mert az eddigi 40Mbps-ről felment 80-90Mbps-re.
Megnéztem telefonról is (S20), itt 300Mbps volt a fel és letöltés, szóval igazad van, a laptop kuka.

De azért mindjárt megpróbálom azt is amit te írtál, hogy adjak más SSID-t az 5Ghz-s sávnak. Bár azt már próbáltam korábban, hogy csak az 5Ghz-s sávot engedélyeztem, de így is csatlakozott 2,4Ghz-en, ezt írta a Windows. De hogy???

Elolvasom a topikot amit küldtél, bár a router beállításokhoz már annyit elolvastam, hogy már keverem a fogalmakat.
Abban esetleg tudnál még segíteni amit korábban írtam, hogy jó megoldás-e az, ha a szolgáltató modemét bridge módra állítom, kikapcsolom a DHCP-t, hogy az Ax ossza az IP-ket és állítólag megszűnik a dupla NAT.
Illetve ha ez jó megoldás lehet, akkor milyen értékeket kell beállítani az Ax-en és a C7-en.
Köszi.


emerzee
(aktív tag)

Sziasztok!
Múlt héten vettem egy C7 AC1750-et. A problémám az, hogy egy idő után a ping érték nagyon nagy lesz (3000-4000) és használhatatlanná válik a net. A routerben van időzített újraindítás, de amíg a modemet nem indítom újra, addig ez hiába van, a ping marad ugyanaz. Ha külön, csak a modemet indítom újra, az se megoldás, tehát mindkettőt kell. Felhívtam a szolgáltatót, akik azt mondták, hogy 2 MAC-el akar bejelentkezni a router. AZ egyik TP link-es, a másik nem gyártói MAC. Próbáltam a belső hálózaton megkeresni a megadott MAC-et, de nem találtam. A routeren keresztül nincs semmi kiengedve. Mi lehet a gond? Az előző szintén TP link routerrel nem voltak ilyen gondok, a rendszerkomponensek és a beállítások se változtak.


Nagya21
(addikt)

Hali!!
További jó wifizést, mentem a topikból, meglett az utód egy Tp-link Archer Ax50.
Üdv Nagya.


Zsombe
(aktív tag)

Sziasztok!

Archer C7 V4-es routerrel sebesség problémáim vannak. Cat.5e kábellel rácsatlakozva csak 250mbit a letöltés és 220mbit a feltöltés. 5GHz-es Wifin még rosszabba a helyzet: 80mbit letöltés és 140mbit feltöltés (gép: 2017-es iMac 21.5" 4K). Ha közvetlenül a Huawei hg8245h ONT-re csatlakozok kábellel, akkor 440mbit a letöltés és 430mbit a feltöltés.
A Tp-Link routeren OpenWrt 19.07.5 van. Mi lehet a gond a routerrel, hogy ilyen gyenge a sebesség? :F


emerzee
(aktív tag)

Nem tudom, még mindig 2 MAC-al akar e csatlakozni, de a Pinget megoldotta az időzóna pontos beállítása.


Xanax88
(tag)

Hali!

Kb. fél éve vettem egy C7 1750 V5 routert.

Bocsi ha nagyon konyhanyelven fogalmazok, inkább minthogy hülyeséget írjak, tökhülye vagyok a hálózatokhoz komolyabban. :D

Összedugtam, végigmentem a setup pontokon, megadtam neki mindent amit kért (pppoe) tethert beregisztráltam, minden hibátlan volt eddig különösebb mókolások nélkül.
Általában 3 vezetékes meg vagy 4-5 wifis eszköz lóg rajta, kb. a fele 0-24 ben, egyszerre talán soha, igazából mindegy is.

Kb. két hónapja elkezdte, hogy egy bizonyos vezetékes eszközt úgy eldobál, mintha kihúztam volna a kábelt, az eszköz és a router szerint sincs épp semmi beledugva, a kis monitor ikon is kialszik az adott helyről az előlapon.
Van, hogy 2 napig stabil, utána meg percenként is képes csinálni.
Csak az segít, ha valamelyik végén kihúzom a kábelt és jó fél perc után visszadugom, van, hogy 10x el kell játszani mire észbe kap, néha elsőre jó, de csak ez segít.

Ha bármelyik ezközt újraindítom, vagy hard esetleg factory resetet csinálok rajtuk, utána is míg nem húzom ki meg dugom vissza a kábelt megmarad a probléma.
Többféle kábellel próbáltam, mindenféle színüvel :))

Szóval csak a dugdosás segít, de nem oldja meg.

Érdekesség, hogy pl a PC-t vagy a TV-t akkor is jelzi vezetékes kapcsolattal ha le vannak állítva ezt meg menet közben úgy elfelejti mintha sose lett volna.

Van egy sanda gyanúm, mivel minden portban minden más megy hibátlanul, nem a router lesz a ludas, csak megerősítést szeretnék, hogy mit kéne cseréltetnem, gariztatnom.

Esetleg tudunk valami konkrét hardverről, szoftverről amit ennyire nem szeret a C7? Lehet esetleg ilyesmi probléma, vagy bárki találkozott már hasonló esettel?

Az az igazság, hogy a gépet amivel ezt játsza sem tudom eldönteni, hogy az lehet-e a hibás, mert amikor jó, akkor teljesen jó, nemhiszem, hogy a hálócucc az vagy megy vagy nem... nem egy mozgó alkatrészről van szó.

Szándékosan nem írom mivel csinálja, megzavarhatná a józan válaszadóképességet és úgy is az lenne szar, gondolkodás nélkül :DD

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, csak próbáltam egybe összeszedni mindent.


Mikeee89
(senior tag)
Blog

Nekem is C7 v5 van, gondolkoztam azon, hogy veszek mellé még egyet kb 1 éve. A hivatalos honlapon valahol eldugva (már nem találom) azt olvastam, hogy két C7 routert nem lehet mesh-ben összekapcsolni. Csak C7 + mesh extender. De egy ilyet [link] szereztem be végül, ez mesh képes, tökéletesen teszi a dolgát.

[ Szerkesztve ]


-Pityer-
(csendes tag)

Sziasztok!

C7 v5-öm van nekem is. Egy problémára keresnék megoldást, akárhogy túrom a netet, nem találom.

A routert média szerverként is használom egy régebbi Sony Bravia TV-hez egy külső HDD csatlakoztatásával. A filmek, zenék, fotók tökéletesen megjelennek a TV-n a miniDLNA jól működik a routeren egy apró, ám annál idegesítőbb kivétellel: A bélyegképek sehol nem jelennek meg. Ez iszonyat idegesítő több száz fotó esetén, de még filmek és zenéknél is.

Van arra mód, hogy valahogy meg tudjam jelentetni a bélyegképeket? Próbáltam mindenre átnevezni a fájlokat, cover és folder jpg képeket menteni a filmmappába, semmi.


arcsör
(csendes újonc)

az openwrt ezzel a TP-Link C7 routerrel nem okés, hiába olyan magabiztosak az openwrt fejlesztői nem jó és ennyi... kár is vele órákat eltölteni vagy kínlódni, (wifi lassú stb.) tedd rá a ddwrt-t habár nálam C7 V.5 van 5Ghz-en legyen AP, VHT80, AC/N Mixed többi akár automatikus, 2Ghz-en Wide HT40, Mixelt többi automatikus akár >> Zsombe-nak akartam a választ :)

[ Szerkesztve ]


Boond
(őstag)

Az a problémám, hogy tegnap este óta azt írja a ruter (tp-link archer c7), hogy wan kapcsolódási hiba (gyenge a hálózat) ennél több infót, nem igen találtam. A wan az narancssárgán világit. De viszont net van (pc-n a net ikonnal nincs gond) és müködik is -többnyire. csináltam egy mérést, az teljesen jó volt. weboldalak bejönnek.

De van amikor erre hivatkozással, nem elérhető semmi, vagy csak amit külön begépelek. Mit lehet csinálni, mi lehet a gond? (volt régebben hasonló, de magától megoldódott) Mi változhatott? Mit lehet tenni?

V4-es verzió.

[ Szerkesztve ]


Boond
(őstag)

Na már most vezetékesen megy a net... de wifi az !-et rak, és kapcsolódáskor, nincs internet elérés - saját ruter wifije - telefon. Eddig viszont nem volt ezzel gond... Ezzel mit lehet kezdeni, vkinek tapasztalata, esetlegi ilyen eszköze? (wan résszel van gond, legalábbis jelző alapján).


Boond
(őstag)

Google-val találtam egy hasonló hsz- problémát (konkrétan ugyan azok a jelenségek).

[link]

Hát kiderül, nálam mi lesz... másnak votl iylen gondja, hogy oldódott meg?


Thrawn
(félisten)
Blog

Nálam is volt ilyen, a legutolsó firmware telepítése után kezdte el csinálni, az előtte lévővel sosem volt ilyen gond. Kapott egy teljes resetet, utána magától megjavult.


Boond
(őstag)

Nekem még a "gyári" van talán rajta azt hiszem 16x-el kezdődik, de most helyre állt fél-3/4 nap után... lehet, mint ahogy egy másik topicba találtam egy 2019-es hsz-t külső forrásból származott a probléma talán...

Reméljük marad is zöld... :)

de köszi, akkro a frissítéssel óvatos leszek... inkább...

[ Szerkesztve ]


tasiadam
(addikt)

üdv

Random ujraindulásra valami megoldás? Halál jól elvan minden, majd gondol egyet és ujraindul. Tegnap vettem, frissítettem is. Dual-band megy, de szét van szedve 2 külön hálózatra.


tasiadam
(addikt)


AndroMéda1
(friss újonc)

Sziasztok, légyszi segítsetek.
C7-esem vam v5-re frissítve.
Az lenne a problémám, hogy idáig működött az offline letöltés, tegnap viszont, amikor egy új torrentet szerettem volna bevinni ezt írta ki: "A kód túl sok ellenőrzési kísérlet miatt lejárt. Kérem kattintson újra a Kód küldése linkre."
Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a megoldás?
Köszönöm a segítséget.


Mezga Aladár
(veterán)

Satrafuckar
(tag)

sziasztok,

usb-vel a routerre dugott hdd-t szeretnék elérni kívülről/távolról, ftp-vel vagy akárhogyan.
az alap beállítások megvannak, belső hálózatból már megy.

a bonyodalmat az adja, hogy a C7 egy másik router mögött van (digi), ráadásul "switch módban", vagyis a digi router a dhcp szerver (c7-en dhcp letiltva), digi routertöl jövö kábel a c7 egyik lan portjába megy, wan port üres.

egy ötletként próbáltam port forwardingot beállítani a digi routeren, de nem működik, illetve nem látom át teljesen hogy ilyen felállásban hogy kéne.

részletek:
((hogy miért switch mód? a digi router és a c7 között igazából van még egy 8 portos switch, és azt kell megoldani, hogy minden gép lásson minden mást a hálózaton. vannak pc-k a 8portos switch-be dugva kábelen, a c7-be dugva kábelen, a c7 wifin, a digi router wifin, sőt van a 8portos switch után még1 4portos switch (az emeleten), és abba is kábelen, stb. Minden kliensnek a digi router ad ip-t, az összes többi eszköz csak switch-ként üzemel))
(((a c7 konfig felületét a default gateway-nél beállított ip címen érem el, bárhonnan a hálózatból.
-digi router 192.168.2.2; dhcp tartomány 192.168.2.5...200; wifi_digi
-c7: 192.168.2.7; wifi_c7
-4portos switch (egy switch-é butitott WR1043ND) 192.168.2.6; wifi nincs )))

remélem sikerül átlátni a helyzetet, és nagyon köszi a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]


titta73
(csendes tag)

Szia, nem tudom aktuális-e még, de így nem fog menni. Egyrészt a digis routerben nem tudsz állítani semmit, másrészt mivel az a kapud a külvilég felé, abban kellene bármit is állítanod, a C7 ilyenkor csak egy switch, gondolom le van benne kapcsolva a DHCP. Ha ezt meg akarod oldani, akkor kell egy virtuális kiszolgáló, NOIP vagy valami hasonló, ami a változó IP-det átvariálja fixre és így tudod kintről elérni. A DIGI-s routert át kelle kapcsolni, hogy az ne router módban menjen, a C7 legyen a fő router, az DHCP-en és abba kellene dugni a 8 portost. A C7-ben ha jól emlékszem lehet VPN-t beállítani, így el tudod érni kintről. Ami macerás, az a védelem, egy ilyen idős, már nem nagyon támogatott router simán törhető lesz vagy már az is. Ha fontosak a fájlok, akkor inkább valami ingyenes vagy olcsó felhővel kellene szinkronizálni, azt jobban védik.

üzenetek