[Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


ernyo15
(csendes tag)

Sziasztok!
Elég régen jelentkeztem de követtem a fórumot (örülök amikor van "mozgás"). Most tudok újdonságot írni, kipróbáltam két köretnek való burgonyás receptet, a gratin szerintem önállóan is fogyasztható bár a másik is úgy mint ahogy a héjában sült krumplit szokás. A gratinnal most kipróbáltam az ovális Luminarc edényt, jól vizsgázott.
A receptek:
Burgonya au gratin
Hozzávalók
400 g enyhén keményítőtartalmú burgonya, hámozott
50 ml tej
50 ml tejszín
Frissen őrölt bors
Szerecsendió
40 g Gruyère vagy félérett sajt reszelve
Melegítse fel az AirFryer készüléket 200 ° C-ra. Szeletelje a burgonyát ostya vékonyra.
Egy tálban keverje össze a tejet és a tejszínt és ízlés szerint ízesítse sóval, borssal és szerecsendióval. Kenje be a burgonyaszeleteket a tejkeverékkel (én egy tálban összekevertem).
Tegyük a burgonyaszeleteket a quiche serpenyőbe („szétterítjük” mint egy rakott burgonyához), és öntsük a maradék krémkeveréket a tálból a burgonya tetejére. A sajtot egyenletesen ossza el a burgonyán.
Helyezze a quiche serpenyőt a sütő kosárba, és csúsztassa a kosarat az AirFryer készülékbe. Állítsa az időzítőt 15 percre, és süsse meg a gratint, amíg szépen meg nem pirul és kész. (Ekkor már szép pirult volt, fogpiszkálóval beleszúrtam, úgy éreztem még kissé „ress” a krumpli így még 5 percre visszatettem sülni. Lehet legközelebb a sajtot kicsit később teszem rá nem az elején.)
Hasselback burgonya
Hozzávalók
4 közepes méretű burgonya
Olivaolaj
Só, bors
Hámozza meg a burgonyákat és vágjon le egy kis szeletet az aljukról, hogy laposan feküdjenek (én nem vágtam le mert elég laposak voltak ). Készítsen kis bemetszéseket a burgonyában, de ne egészen az aljáig. Tegyen egy kis olajat a bemetszések közé, és szórja meg a burgonyát sóval és borssal.
Süsse a burgonyát az Airfryerben 20 percig 190 fokon majd további 5 percig 200 fokon.
Ezt lehet még úgy „fokozni” hogy a bevágásokba sonkát és sajtot teszünk.

A #229 hsz-ben látható szuflé receptje:
Reggeli szuflé
Hozzávalók
2 tojás
2 evőkanál (könnyű) tejszín
Piros chili paprika
Petrezselyem
Ízlés szerint só
Finoman vágja fel a petrezselymet és a chilit. Tegye a tojásokat egy tálba és keverje hozzá a tejszínt, a petrezselymet és a chilit.
Félig töltse fel az edényeket (kis szuflé formák) a tojás keverékével. Süssük a szuflékat 200 fokon 8 percig. Ha soufflés baveux-ot (puha) kíván tálalni, akkor 5 perc főzés is elegendő.

üzenetek