üzenetek

hozzászólások


beef
(senior tag)

Köszi.
Akkor a cikk aktualitását veszítette :D


yerico
(senior tag)

5 perc? Létezik ilyen? Komolyan? 35 perc alatt nem kaptam ügyintézőt, mert szar volt a net, maradt, hogy neten jelentsem be, hogy nincs net. Úgy szar az ügyfélszolgálatuk ÉS maga a szolgáltatásuk is, hogy ahhoz nem kellett egyéb eszköz, hogy a router 0,8 Mbs (300-as net, minimális sávszél 30 v. 50 Mbs emlékeim szerint) sebességét leosszam.
Váltottam Telekomra, ott PLC-ken keresztül megy most a TV, hát, nem stabil a dolog. TP-Link AV1000-esek vannak, de pont tegnap döntött úgy az egyik, hogy nem ad netet. Ma kijött a szerelő, természetesen azonnal működött. Lehet, hogy cserélek másra, de ebből most van 4.


TomMusic
(őstag)

Sziasztok,
Nekem is szükségem lenne egy ilyen (bármilyen) adapterre. Nem kell semmi extra, semmi csicsa.
Egyszerű de megbízható legyen. IPTV-t kéne egy panelban egyik szobából a másikba átvinni. Semmi másra nem lenne használva, viszont legyen stabil mint atom :D
Tudtok ilyet ajánlani, ami bevált és nincs vele semmi baj? :U
Előre is köszönöm szépen!


beef
(senior tag)

UTP kábel, minden más nagyságrendekkel drágább és megbízhatatlanabb :D


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Tök mindegy, hogy új vagy régi routered van ha a jelz/zaj viszony ugyan ott lesz nagyjából. Ezen nem lehet sokat csiszolni. jobb antenna, jobb erősítő. Ha szakadozik a jele, és valamivel jobbat tud produkálni egy másik router, akkor meg lassú lesz a tempó. Kielégíteni nem fogja, az biztos.


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Próbáld 1 csatornával, abban az esetben valamelyest javul a jel/zaj viszony. Mivel a függőleges és vízszintes tengelyek mentén nagyon változatos tud lenni a jel térbeli terjedése (biztos láttál már ilyen képeket routerek oldalán), a tereptárgyak elhelyezkedés (jel visszaverés, gerjesztés/kioltás) sokat számíthat a router elhelyezése vagy az antennák állása. Érdemes próbálkozni: pár centik és pár fokok számíthatnak.

Ha ezen próbálkozások nem segítenek, akkor az az ötletem lenne még, hogy a szobák közti ajtókeretre lehetne mesh dobozokat szerelni, amik esetleg valamelyest egymásra látnak, vagy csak kisebb lesz a takarás és árnyékolás az ajtók fa anyaga miatt.... Remélem érted mire célzok. :U GL! :R


arnyekxxx
(addikt)

Mindent végigpróbáltam én ott, de jobb nem lett. A megoldás tényleg az volt a kerti elérésre, hogy egy router az ajtónyilás irányába ami az ablakon is kilát és igy már sikerült wifit tenni a kertbe.

Már mindegy, elköltöztünk, Itt most ugyanaz a router mindent lefed. Téglaház.


KoLa_2
(csendes tag)

Sziasztok! Sokat gondolkodtam, hogy hozzászóljak a témához. Maga a készülékbemutató része rendben van, de 2. oldal ahol PLC-t írja le a szerző, tele van zagyvasággal, kb. 'villanykanóc' szint. Nem szeretném a szerzőt ezzel bántani, vagy minősíteni, mert legalább született erről az eszközről egy hiánypótló felhasználói leírás.
Következővel van problémám: Jel nem a nulla vezeték miatt varázsolódik át másik fázisra és a villanyóra sem egy 'tűzfal' készülék. Ezt nem így kell felfogni.
PLC szabvány egy meglévő erősáramú (ez bármi lehet a törpefeszültségtől a nagyfeszültégig) hálózatra ültetett sávfeletti (ethernet topológiájú) '2 vezetéket használó rádiós eszköz. Vannak speciális ipari fajtái ami 3 fázisú rendszerre is implementálható, de a boltban kapható chipset-esek mind1 fázisra készülnek. Régen is használták meglévő villmos hálózatot FSK-s kommunikációval, pl. kapcsolójelet küldtek át rajt. Ez is hasonlóképp működik, csak kis teljesítménnyel ('háztartási' méretben), nagyobb sászélességgel, akár OFDM modulációval. Több fázison átjárás a fentiek miatt egy áthallás lényegében, ahol különböző fázisú vezetékek hosszabban és párhuzamosan futnak egymás mellett, de mind ilyen állapot csomagvesztést ereményez tehát kerülendő. PLC-kkel a másik gond, hogy egy háztartásban nagyon sok készülék kapcsoló üzemű táppal működik. Ezek közül vannak gyengébb és jobb konstruciók. Sok tápegység generál nemkívánatos felharmonikusokat, gyengébbekben nincs PFC-sem, így lényegében szórja a hálózatot, ezáltal rontja az adatávitel minőségét.
Épp ezért nagyon sok körülmény befolyásolhatja a PLC-k működését a hálózattól kezdve a fogyasztókig. Zavar lehet folyamatos, de ideiglenes is akár a 'szomszédból'. Fentiek miatt látható hogy nem egy stabil megoldás, főleg annak aki streamingel, vagy épp ping is fontos neki. Lehet érdemesebb ilyen estben valami WIFI-s mesh hálózatot kiépíteni. Még egy további gondolat, 3500W ohmos terhelésre vonatkozik, de 1-1,5 KW ohmos terhelésnél többet nem kötnék rá. Nem kellene leégetni a házat. Ne ebbe kössük a mosógépet, sem a hősugárzót...

[ Szerkesztve ]


ish4d0w
(őstag)
Blog

Szia! Nagyon köszönöm üzenetedet! Örömmel vettem ugyanis nekem sajnos nincs villamos képzettségem, viszont mivel a termék megkívánta, kénytelen voltam megpróbálni összeszedni az idevágó tudnivalókat, de mint azt írtátok, tévedéseim vannak, ezért van mit tanulnom a témában.

Köszönöm a helyesbítést, tervezem korrigálni a cikket.


Menotti
(aktív tag)

Annyira nincs már a Vodafonnál,hogy már a technikus sem tudja a rosszat kicserélni sem.
Ezzel is szívatva vannak az előfizetők.A vtv box miatt kitalálták,hogy így legyen internet,aztán ha elromlik akkor oldja meg magának az előfizető....Szégyen.


Medvetojás
(aktív tag)
Blog

Hát igen, pedig a teszt olvasását követően nagyon rájuk szálltam, hátha van még egy, de már az első kommentem írásakor se volt belőle.


tatabike
(őstag)
Blog

Figyelj, én nem írtam semmilyen meredek dolgot, ha kötekedni akarsz, keress mást. Vigyorogni én is tudok, barátom, ha írsz észérveket, elolvasom, de ha valaki nem ért ahhoz, amiről okoskodik, az nem az én hibám.


tatabike
(őstag)
Blog

Tényleg nem csak 40nm-es házak vannak? Nem mondod? Köszi a tájékoztatást, ezt nem tudtam.

Az gondolom fura neked, hogy én ezt példának hoztam fel, nem pedig általánosságként említettem, a szomorú csak az, hogy erre figyelmeztetni kell. A sértődöttség rossz tanácsadó, nem mondták még?

Meg ahogy elnézem, itt egyesek azt sem tudják, mi az a wi-fi expander, csak poénkodnak rajta, nem is értem, mit keresek itt.

[ Szerkesztve ]


qnadam
(addikt)

egyesek azt sem tudják, mi az a wi-fi expander

ja, egyesek. én viszont tudom! azzal nyújtják a rádióhullámokat :D


kenwood
(addikt)
Blog

Van power expander is. Ha azzal az aramot megnyujtod, akkor akar 300%-os hatasfokot is el tudsz erni.

[ Szerkesztve ]


Guidetti
(kezdő)

Nagyon érdekes cikk volt, sokat segített és sok kérdésemet megválaszolta!
Köszi

üzenetek