[Re:] [weiss:] Meki/BK árváltozás - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


nemlehet
(őstag)
Blog

Minden drágul, mert az infláció számítás full kamu és a forint szándékosan gyengén van tartva.
A fogyasztói kosár teljesen életszerűtlen és rosszul súlyozott. Én azon röhögök, hogy verik a mellüket hogy 3 meg max 5% az infláció miközben 3 év alatt duplájára nőtt a lakhatás költsége és évi 20%-ot drágulnak az alapvető élelmiszerek.


Jhonny06
(addikt)
Blog

Az is durva, hogy a rendes, éttermi árhoz képest mekkora hasznos rádobnak a kiszállítós cégek, pl. Wolt. Plusz ugye 500 a szállítás és ott tartasz, hogy egy ezressel drágább a végösszeg, mintha elmentél volna érte.


bLaCkDoGoNe
(veterán)

...meg az is durva, hogy 1600 forintért már rendes dupla hamburgert lehet kapni, nem ilyen ipari hulladékot.


nemlehet
(őstag)
Blog

A BK burger egyébként elég jó minőségű húsból van, bár tény, hogy maga a pogácsa elég íztelen.


bLaCkDoGoNe
(veterán)

Passz, amióta itthon megtörtént a "burgerforradalom", azóta nem ettem hamburgert sem náluk, sem a nagy m-nél.


nemlehet
(őstag)
Blog

Tény, hogy a Zing vagy Magic burger sokkal jobb alig drágábban, de az sajnos nincs minden sarkon, vidéken meg pláne nincs.


szebe
(őstag)

Define vidék.
Nálunk (Fvár) pont van Zing, de azon kívül is "tele" a város normális burgerezőkkel, alig, vagy egyáltalán nem drágábban.


Jhonny06
(addikt)
Blog

Nálam havi ~1 BK az átlag, mert a Big King baromi jó, bármennyire is trash. De amúgy igen, ha nem rendel az ember, aki egy Bamba Marhával pl. sokkal jobban jársz.

[ Szerkesztve ]


doeeg
(senior tag)

Rücsök kaja, bár fiatalkoromban sok hajnalban mentett életet a mekis sajtburger :D

Most olyan kétheti egyszer nosztalgiázunk asszonnyal, de botrány amikor megnézem a címkén (amin ugye kötelező feltüntetni) a "tápértékeket", só napi bevitel huszonszázaléka egy közepes krumplin, kalória ~30 százaléka bármelyik szenya ami nagyobb mint a kis hambi (jó, ezeket most csak kitaláltam de nem áll messze, arra emlékszem, most pont nem ettünk már egy ideje :D ).

Másrészt kiszámolva ha pl. kétszer kajálunk tőlük, az bőven havi egy tizes fölött van és nem jóllakok vele, hanem csak megdagad a bendőm a sok cucctól, míg ugyanennyiből rendelek kb. egy heti (5 napos) kiszállítós rendes főtt kaja menüt kettőnkre. Na de nem szidom mert bármikor mindkét szolgáltatónál betolok szívesen bármit ha lehetőség van rá :D

Amúgy hambimániás vagyok, imádtam a food truck showkat amíg voltak, kb. egy este alatt végigettem mindegyik hamburgerest.

USA-ban is kb. ezen éltem amikor kint voltam, na ott tényleg igaz hogy a sarki pakisztáni burgeresnél is jobb hambit kaptunk mint itthon bármelyik gurménál.

[ Szerkesztve ]


hokuszla
(aktív tag)

van aki még ilyen szemetet eszik...


szebe
(őstag)

Jaj ezt hagyjuk már. Nyilván nem a legegészségesebb kaja, de azért egy-egy felvágott vagy virsli kalapot emelhet neki...


hokuszla
(aktív tag)

maradok az alma, székelykáposzta, répafőzelék, pörkölt és tsainál
aki ezt a szemetet eszi, megérdemli az ötvenes éveiben várható infarktust


Jhonny06
(addikt)
Blog

Ja mert az atom zsíros pörkölt sokkal jobb, mivel azt ugye otthon készíted, tehát rossz nem lehet :)


hokuszla
(aktív tag)

azért még nem kéne hülyeségeket írkálni


doeeg
(senior tag)

Amellett hogy valóban tele vannak sóval, cukorral és zsírral (10 pontért találgassunk hogy vajon egy átlag magyar vasárnapi ebéd hogy áll ezzel :U ), ha ezzel a "szemét" dologgal az összetevők minőségére vagy az adalékokra célzol, akkor nagyon meglepődnél milyen szigorú minőségbiztosítás megy ezeknél a franchiseoknál az alapanyagoktól kezdve odáig amíg a szádhoz emeled a szenyát.

De egy jó szaftos körömpörkölt, a bográcsban legalább 3 centire leégetve, pálinkával leküldve, az a hosszú élet titka :D

[ Szerkesztve ]


nemlehet
(őstag)
Blog

Nézz meg egy házi burger receptet legalább 20, de inkább 30% zsírtartalmú marhahússal kezdődik. Ha csinálsz hozzá egy házi majonézt akkor az 2 tojáshoz legalább 300 ml olajat jelent (olaj az ugye zsír).
Tényleg nem akarom védeni a BK-t vagy a mekit, de ha megnézed tápanyagértékeket akkor teljesen követik a fenti arányokat (30%-os zsírtartalmú marhahúst használ tápanyag alapján a BK, a Mekit nem tudom) és nem tűnik úgy hogy valami extra, kiugróan sok kalória lenne benne.

Én otthon csináltam hamburgert 350 grammos volt és az összetevők alapján a szószokat beleszámolva volt kb 650 kalória. Egy whopper meg 720 tehát nem rémisztően több. Ettől még persze nem lesz egészséges vagy tesz jót, de felesleges azért ekézni mert szemét. Pláne annak fényében hogy őket nagyon szeretik büntetni tehát tényleg minden papírforma szerint van míg egy kifőzde vagy egy hentes azért nem biztos, sőt ők még csak meg se adják, hogy mi van a kolbászban...


VIPowER
(senior tag)

Maradjál, én meg kétpofára zabálom a mekis hambit mert szeretem.
Szeretek egészségesen élni. :D


KISDUCK
(őstag)
Blog

A számból vetted ki a szót. Nekem heti egy vagy 2 meki előfordul a héten jó Big Mac sose rossz :D . Múltkor kipróbáltam a gúzi gusztávot, de az csalódás volt sajnos, ár/érték arányban a meki legrosszabb burgere.

Más: a felesleges a gyorséttermi kaját fikázni, a magyar konyha se egészségesebb, zsír zsír hátán szénhidráttal agyonburítva.

On: ezek az árak pesti árak? Szombathelyen kicsit drágább a meki: Big Mac 960, sajtbutger 390.

[ Szerkesztve ]


VIPowER
(senior tag)

Volt az a film aminek nem jut eszembe a neve, de a fazon egy hónapig mekis kajákat evett és volt valami baja utána. Bár nem csoda, mert addig ette amíg nem akart hányni tőle, én meg addig eszem amíg jól nem lakok. :D Volt már olyan hogy egy hónapig szinte csak ezt a "szemetet" ettem, nem éreztem változást az erőnlétemben.
"Tévedés ne essék, nem gondolom hogy ez egészséges kaja, de azt sem gondolom róla hogy gyilkos"


Drótszamár
(őstag)

Supersize Me.


VIPowER
(senior tag)

Igen, az lesz az. Na aki úgy zabál mint az, meg is érdemli hogy rosszul legyen.


Fehér Farkas
(senior tag)
Blog

Egyismerősöm mondogatta mindig, hogy ő nem sokáig akar élni, hanem jól. Igaza van. Én meg valahol a kettő között. Nem vetem meg a Mekis kaját, de azért próbálok oda is figyelni, szerintem a legjobb módszer.

Egyébként igen, nagyszülők is abban a hitben vannak, hogy amit ők készítenek az tuti egészséges, mert ők csinálják. Most abba ne menjünk bele, hogy zsírt zsírral enni mennyire egészséges, de a boltban vásárolt hús mivel gyógyszerezték meg etették az állatot azt sose tudja meg, ha a Jóskabától vesz disznót azt se tudja meg mivel etette, márpedig biztos nem prémium étellel a haszon miatt. Majd a drága jó nagymama megküldi a jó kis disznóhúst nitrites pác-sóval. Az egészség titka. :K

Amúgy az is igaz, hogy a sarki zabálókba több értelme van járni, igaz drágább kicsivel, de ha jó a hely sokkal finomabb is.

Super Size Me volt szerintem a film neve.


szebe
(őstag)

Éttermenként változhat az ár ugye. Egyszer tértünk be a siófokiba. Azzal a lendülettel fordultunk is kifelé :D

Magyar konyha:
Zsírt zsírral meg szénhidráttal teljesen oké volt akkoriban, amikor egész nap a földeken dolgoztak. A konyha megmaradt, a munka pedig töredékére csökkent.

[ Szerkesztve ]


weiss
(őstag)
Blog

Igen, pesti. Gondolom a legközelebbi éttermeket kínálja fel a netpincér.


Beri
(addikt)

tényleg igaz hogy a sarki pakisztáni burgeresnél is jobb hambit kaptunk mint itthon bármelyik gurménál
Kerítést kóstoltad? Asszonták kolbász.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Nem szabad ilyeneket enni! Drága és vacak is.
Meg kell tanítani az asszonykát főzni. Őszintén meg kell mondani mindig, hogy sikerült: pár év és elfelejted a gyorskaját. :))


bkercso
(nagyúr)
Blog

Zsírt zsírral meg szénhidráttal teljesen oké volt akkoriban, amikor egész nap a földeken dolgoztak.
Igaz, de akkoriban a 40 éves már öregnek számított.


bullseye
(addikt)
Blog

Úgy rémlik nem bírta egy hónapig, mert már 1-2 hét alatt nagyon romlottak a leletei. Viszont igaz USA dokumentumfilm volt: előre meglévő koncepciót akarta bizonyítani valami haverja kedvéért aki éppen ügyvédként képviselt valakit a meki ellen, mert miattuk lett kövér.

Azóta több "ellenőrző" kisérlet is lehetett, sok éve olvastam egy testépítő naplóját, aki napi 4-6000 kalóriát tolt be kizárólag onnan – csak mellé edzett 3-4 órácskát. Neki kimondottan jót tett ez a kombináció.


UnA
(Korrektor)
Blog

Ennek azért nézz utána.
Az átlagéletkor alacsony volt a betegségek miatt, ami főleg a gyerekeket vitte el, de ha ezt túlélték, akkor ugyanúgy lehetett 80 évet élni. Egy alföldi faluban az én felmenőim is (3-4-5 generációval korábban) ennyit éltek.


Eastman
(őstag)
Blog

Meg kell tanítani az asszonykát főzni. Őszintén meg kell mondani mindig, hogy sikerült...

Oké. :D


nemlehet
(őstag)
Blog

Plusz amúgy az USA regulation más mint ez európai. Pl ott nagyon sokáig marhafaggyúban sütötték a krumplit nem véletlen tartja magát ami napig, hogy a mekis krumpli a legjobb. Ezt egy ideje lecserélték különböző növényi olajok keverékére, de mai napig van benne "beef flavoring".
De nézzétek meg ezt a cikket. https://www.dailymail.co.uk/femail/article-7508903/Food-activist-shows-comparisons-U-S-U-K-ingredients-lists-products.html

A legtöbb dolognál az amerikaiban több alapanyag van, jellemzően corn syrup. De személyesen is az a tapasztalatom, hogy az amerikai hamburgerbuci a mekiben kifejezetten édes, tehát ott biztos hogy jelentős mennyiségű cukor van benne, míg itthon nem, vagy legalábbis nem annyi.


KISDUCK
(őstag)
Blog

Szerintem a "super size me"-re gondolsz, de az már több mint 15 éves doku, meg az USA-ban más szabályok vonatkoznak a kajákra meg ott a mekiben jóval nagyobb a nagy menű mint itthon. Ha azt a filmet most itt nálunk forgatnák le akkor közel sem lenne olyan egészségügyi problémája a fickónak mint ott akkor.

[ Szerkesztve ]


industrial
(tag)
Blog

A legnagyobb érvágás..számomra a Nagyravágyó menü 1330 ft-os árának 1800ra emelése.. :F :Y :( :O
Győrben van, valaki ismeri még?


kemotox
(addikt)

De elmenni idő + benzin/jegy


nyunyu
(félisten)

Magic Burger egyáltalán még létezik?

Mikor utoljára ott jártam másfél éve, már alig lehetett húsból készült hamburgert kapni.
Fél éve már a Bartók elején üzemelnek Vegan Love néven.


nyunyu
(félisten)

Ja mert az atom zsíros pörkölt sokkal jobb, mivel azt ugye otthon készíted, tehát rossz nem lehet :)

'csába, pont most nézem a sarki kiskockás napi menü kínálatát.

Asszem marhapöri sztrapacskával lesz a befutó a mai kajakómához.

Árváltozás témához: mikor júliusban ideszoktam, akkor még 1390 volt a menü, augusztus körül emelték először 1490-re, aztán 1690-re. (+100 az elvitel)
Wolton ugyanez 1990+500 házhoz szállítás!

[ Szerkesztve ]


Syl
(nagyúr)
Blog

Jó is az egészséges gyorséttermi kaja: [link]


MasterDeeJay
(addikt)
Blog

Hmm nem is olyan nagy a drágulás a valós inflációhoz képest. A jelenlegi válsághoz képest ez enyhe emelés.
Ha azt veszed hogy az üzemanyag is mennyivel drágább, minden alapanyag ami benne van mennyivel drágább meg ha esetleg külföldi anyag is van benne az EUR/USD miatt is drágább akkor még ez nem is volt jelentős emelés és be is nyelik a többit. Szerintem olyan 10-20% között kellene drágulnia legalább.

szebe
Nagyszüleim is zsírral főztek, kolbász, naponta bor minden amit el tudsz képzelni. De persze fizikai munka, kert, szőlő stb. 86-87 évig éltek. Ma erre mondják azt hogy egészségtelenül.
Csak annyi volt a titok hogy egyszerű kajákat ettek nem ilyen ultrafeldolgozott műszarokat pálmazsirral, moszattal, hínárral, bíbortetűvel meg a tököm tudja mivel mert kár elolvasni mi van a kajákban.
Btw bátyám dolgozott mekiben, és ette ami ott volt. Sikerült 1 hónap alatt tönkrevágni a gyomrát és mehetett dokihoz, egy darabig eltartott amíg nem csak fosás és gyomorégés volt a napi programja.
Részemről nem rossz a gyorskaja egyszer egyszer de azon élni öngyilkosság.

[ Szerkesztve ]


nyunyu
(félisten)

Az is durva, hogy a rendes, éttermi árhoz képest mekkora hasznos rádobnak a kiszállítós cégek,

Persze, mert a kaja árából is kérnek 20% jutalékot az étteremtől, plusz a vevővel is fizettetnek 500Ft-t a kiszállításra.

Éhhalál szélén tengődő kajálda meg nem fogja odaadni a kevéske hasznát a futárnak, hanem pluszban ráteszi az árra, amit a futár kér tőle.

Meg válság előtt étteremben fogyasztva 5% volt az ÁFA, elvitelre meg 27%.
Most ideiglenesen 5% az elviteles kaja is, amíg nem lehet ott enni.

[ Szerkesztve ]


doeeg
(senior tag)

De persze fizikai munka, kert, szőlő stb. 86-87 évig éltek

Szép kor, sajnos semmit nem bizonyít :) Én nagyszüleim ugyanezt csinálták, mégis 63 volt a legidősebb.

"Sikerült 1 hónap alatt tönkrevágni a gyomrát és mehetett dokihoz" Aminek ezer más oka is lehetett. Ha kifőzdében dolgozott volna, és egy hónapig minden nap pörköltet evett volna, lehet hogy ugyanez lett volna.

Én pl. laktózérzékeny vagyok, amiről nem tudtam ~1 évig, szóval random f*stam kb. mindentől amiben tej van, incl. sajtburger, tejbegríz, tökfőzelék, sajtos párizsi, túró rudi. Akkor? :N

A hangsúly a mértéken és a változatosságon van, kétheti 1 bigmac menü senkit nem fog tönkretenni, ahogy havi 1 odaégett körömpörkölt, vagy heti pár pohár vörösbor se. Ha meg az van megírva a génekben, senki se cselezi ki a sorsát a legegészségesebb táplálkozással se.


Jhonny06
(addikt)
Blog

Aki egész életében fizikai munkát nyomat, annál legalább annyi az esélye, hogy totál tropára vágja magát, minthogy az, hogy még 90 évesen is szaladgálni fog. Úgy van ez beállítva, mint az egészség non-plus ultrája.


KISDUCK
(őstag)
Blog

És ez most szerinted mit bizonyít?


szebe
(őstag)

A legjobban megérős dolog volt, sajnos sok helyről kivezették...


MasterDeeJay
(addikt)
Blog

Genetika lehet. De gondolom ember is arra van tervezve hogy mozogjon. Irodistáknál meg mai világban nehéz egyáltalán időt szakítani mozgásra.
Egyik papám kőműves majd később sírkőkészítő/véső volt. Megcsinálta a saját sírkövét is, előre bevéste hogy 200_-ben fog meghalni, na persze 2012 lett belőle és ki kellett javíttatni. Másik papám meg vadász volt, kertészkedett ameddig csak tudott.

doeeg
Dolgozott pár olyan helyen ahol volt helyi kifőzde, nem volt vele gond azaz annyi hogy elhízott mint a disznó. :DDD

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Másképp is érzi magát az ember amúgy, ha minőségi kaját eszik, vagyis nem az élettartam az egyetlen paraméter ezzel kapcsolatban.


Apollyon
(Korrektor)

És amikor berobbant a film a köztudatba anno, meg is változtatták a nagy menü nevét (Supersize) McMenü Plus-ra...

Egészségesen táplálkozni meg kizárólag úgy lehet, ha magadnak veszed a nyers alapanyagokat és magadnak készíted el, nyilván nem napraforgó olajban kisütött kajákra gondolok.

Persze jó a junk food is, néha, ha nem ezen él az ember. Meg nyilván lehet élni így is akár 80+ évig, csak nem mindegy, hogy milyen minőségben. Mert ha mondjuk már 40-50 évesen vérnyomás gyogyókat meg barátait kell szedni raklapszámra, akkor ott valamit nem jól csinált az ember.


DeFranco
(nagyúr)
Blog

az én feleségem bitang jól főz, annyira, hogy étterembe már nem is járunk mert minek (a normális* éttermek színvonalát simán übereli) mégis elkanyarodunk a meki / kfc irányba időnként mert jólesik.

nem képezi meghatározó részét az étkezésünknek, teljesen eseti jellegű, de amikor úgy érezzük akkor simán bevállaljuk, nincs elfelejtve.

*normális = jóval az allyoucaneat felett, átlagos rendes éttermi szint (példát direkt nem írok), de még a 15k/fogás árszínvonal alatt


doeeg
(senior tag)

ha mondjuk már 40-50 évesen vérnyomás gyogyókat meg barátait kell szedni raklapszámra

35 vagyok és reggel-este szednem kell 1-1 vérnyomásbogyót :D

Mondjuk az igaz hogy 18-30 éves korom közti tizenévet a szó minden értelmében 90%-ban ülve töltöttem, a maradékot meg kocsmában ;] (informatika szak, kolesz, utána első IT-s munkahely), és híztam 15 kilót, 0-t mozogtam, de még így is 100 kg alatt voltam a 185 centimhez, másrészt fehérköpenyszindrómás vagyok, ha orvos méri - rekordot dönt a vérnyomásom, de szívultrahang, doppler stb. szerint semmilyen szervi bajom nincs. Egyelőre :DDD

Mondjuk azzal is indokolta a doki, amit én is írtam fentebb, ti. minden ősöm mortalitása 60 felett megugrott 100%-ra (viccet félretéve aggódom is apám miatt, ő már 65 lesz), nagy része szív/érrendszeri baj volt, vagy rák. Köszi genetika :o

[ Szerkesztve ]


joey04
(titán)
Blog

maradj


D1Rect
(félisten)
Blog

Ajánlott irodalom arról, hogy lett kikiáltva a zsír mint elsőszámú főellenség.

üzenetek