üzenetek

hozzászólások


Elit3Zotya
(addikt)

:DDD


tarajos
(tag)

Ez igen :D

[ Szerkesztve ]


Pimpa
(tag)

Na én is feltettem a HyperOs-t, látva hogy másoknak sem lett tégla a telefon tőle :DD
Egyelőre csak nézegetem, nagy változás nincs.
Ez a frissítés most csak a Xiaomi fiókból és az Auchan alkalmazásból dobott ki, de vissza beléptem és már jó is. Máskor meg a Kréta, meg Aycm, Spar alkalmazások dobtak ki, eléggé változó ez.
Ahogy látom a biztonsági frissítés szintje feljött 2023 december 1-ről 2024 április 1-re, ez az nagyon jó.

Két újdonság ami fura egyelőre. Egyrészt ha olyan alkalmazást inditok ami helyinfót használ, akkor megjelenik egy zöld ikon a jobb felső sarokban és ezáltal minden ott lévő infó eltűnik.

Ezt valahogy lehetne alakítani? Hogy vagy ne tűnjön el vagy akkor tagozódjon be a többi mellé.

A másik, hogy a sebesség kiírása most elég kicsi lett, hogy egy kis négyzetbe van bepasszírozva a szám és a mértékegység, ez régen azért nagyobb volt, egymás mellé írta ki ezeket. Így is alig láttam, de most szinte sehogy :DDD

[ Szerkesztve ]


Pimpa
(tag)

Ja és végre eltűnt a Mi Browser frissítés a Play áruházból. Kiszedni nem lehetett, de mivel ez nem Play áruházas cucc, így mindig hibára futott.


Ferenczi Áko
(addikt)
Blog

Nah, most hogy leülepedett bennem a dolog, írnék pár sort én is a telefonról.. Fél napig volt meg.. Ahogyan írták, szoftveresen kaki.. HyperOs volt rajta, de rosszabb volt mint a Xiaomi 13T telefonom.. Mikro laggok.. Aztán egyszer a kijelző beállt 60 hrz-re, csak újraindítás után lett 120 hrz újra.. Az ujjlenyomat olvasója elképesztően rossz volt.. Utánanéztem itt a fórumon, más is panaszkodott.. Iszonyat pontatlan, és lassú is.. A kameráját már meg sem néztem emiatt, mert tudtam, hogy ezt a telefont hamar el fogom engedni.. És nem a márkával van bajom, mert szerethető a felhasználói felülete..


Avicularia
(veterán)

Nekem sokkal jobban működött a Mi11 Ultra ujjlenyomat olvasója, mint most az S24 Ultra-é. Sőt, a face unlock kb.100%-os volt a 11 Ultrán, míg a Samu S24 Ultrán 10-ből jó ha 5-6x feloldja a telefont.


Ferenczi Áko
(addikt)
Blog

Az arcfeloldás nekem is villám gyors volt :)


paolinho
(őstag)

Végre megtudhattam, mi az a zöld pötty jobb fent az állapotsoron! Köszi! :)

Az adatáramlás sebbeségének mérete engem annyira nem zavar, mert nem szoktam figyelni, viszon a Névjegyzéből indító zöld hívógomb lehetne egy picivel nagyobb a jelenleginél.
Nálam az ujjlenyomat olvasása is rendben van, es a kélernyő frissítése is 120 Hz-en van fixen. Igaz, csak ismételni tudom magam, én MI 11 Pro-t használok.


mgTerminator
(veterán)
Blog

Nekem is ugyan ez volt a tapasztalatom. Kicsit jobb volt a feloldásban a 11U, de az S23U sem rossz.


csordi
(csendes tag)

Látom, hogy többen is feltettétek a HyperOS-t a Mi 11 Pro-ra.
Most is ugyanazt a ROM-ot lehet feltenni a Pro modellre, mint az Ultrára???
Régen így volt és a ROM nevében is jelölve volt ez. Most viszont a neve csak az Ultrára utal.
"xiaomi.eu_multi_STAR_OS1.0.2.0.UKACNXM_os1-14.zip"
(Én nem találtam külön a Pro modellre valót.)


pingwin92
(aktív tag)

Igen, most is ugyanaz, csak most, ha megnézed a xiaomi.eu-s táblázatot, a ROM Name oszlopban a 11 Prönál is a STAR van.


Pimpa
(tag)

Na nem csak visszajött a Mi Browser, hanem mellette megjelent még a Mi Video Player is, így már 2 alkalmazás cseszi ott a rezet a frissítések között eltávolíthatatlanul :DDD
A bluetooth menünél hiányzik a "jobb klikk" mint régen volt, ezt hiányolom azért. Most sokáig kell nyomni a bluetooth ikont, hogy kiválasszam mihez csatlakozzon.
Meg azért pakoltak ezt azt ide-oda, hogy látszódjon, hogy valamit csináltak, de persze a korábbi helyén is jó volt az, vagyis ez eléggé alibi frissítés szerintem, hogy elmondhatják itt a HyperOs.
Az hogy néha 2G-n ragad, az továbbra is megvan, szóval foglalkozhattak volna inkább ezzel.


kalozhun100
(őstag)

Na igen ez az edgen ragadás miuinál is idegesitő, van mikor csak az ujrainditás segit.


paolinho
(őstag)

Igen, ez a rom is megegyezik az Ultráéval.


Jazz
(veterán)

Azt a hétszázát! :Y Nem is tudtam hogy ennyire gagyi a Samsung 23ultra vs. 11U!
Kb. mintha egy gyenge kompakt gép képeit nézném egy DSLR-el szemben. :D

Azért az 1.12"-os hatalmas szenzorról lejövő képminőség még mindig magáért beszél. Míg a többi telefon szánalmas software-es zajszűréssel élesítésssel cseszi agyon a képet élvezhetetlenül lerontva azt.
Egyszerűen a fizikát nem lehet kijátszani. Használtam hüvely p50pro-t is, gyenge fényviszonyok mellett egyszerűen elvérzett ez mellett mint a torkosbors. Akármilyen jó sw, ha nincs mögötte hw, nem lehet még varázsolni sem.

Nekem az üzemidővel sincs problémám (xiaomi.eu 14), ha tehetem csak 80%-ra töltöm. Töltőn sem hagyom rajta, ennek köszönhetően az aksi még mindig szinte újszerű.

A telefon is meg az 512/12GB verzió is a lehető legjobb döntés volt. Villámgyors, soha egy röccenés, semmi nem tudja megfogni, és még egy fél terás "külső vinyóm" is van. Meg infra távirányító meg amit akarsz.

Egy dolgot sajnálok csak, hogy a színhőmérsékletet manuálisan nem lehet állítani sima fotó módban, mivel ugyel a hdr, az éjjeli 5s, az arc felismerés világosítás stb. funkciók csak ott érhetők el. Remélem idővel ezt is kibővítik. Illetve ugyan ez visszafele pro módban, hogy simítás menüt ott is belehessen kapcsolni.

[ Szerkesztve ]


tarajos
(tag)

Kissé furcsa számomra, hogy a 14 ultra a 14. helyen van a DXo-n... Az S24U pedig még a 20-ban sincs benne. Az viszont megnyugtat, hogy a 11U még mindig a 2. helyen van brand-en belül :) Még mindig töröm a fejem, hogy érdemes-e a 11U-ról 14U-ra váltani :U


Jazz
(veterán)

Nem rossz a 14U én is néztem.
1"-os főszenzor:Y ez nem semmi.
A 2db optikai zoom-os lencse tényleg nagyon jól jön. A "csak" 5x-ös az U11-ben néha túl sok, és jó lenne köztes állapot is.
Viszont még mindig az U11-nek nagyobb a tele szenzora, egyedülálló módon 1/2.0", az U14-é meg 1/2.51", mint legtöbb más csúcs telefonoknál.
A 64mrd színmélységű kijelző nem tudom mi többet tud nyújtani mint az 1mrd, az is tökéletes.
Összességében annyira nem számottevő a fejlődés U11-hez képest hogy megérje emiatt lecserélnem.
Majd talán pár év múlva ha jön 10x optikai zoom (mint anno volt a csak kínában kapható mate 40pro+, de nagyon kicsi szenzora volt, így sok értelme nem volt. A 4x akkora 5x zoom U11-esből 50Mp-el lőtt, digitálisan 2x-esre nagyított kép is kb. ugyan azt az eredményt hozta). Vagy ha beleraknak egy olyan szupermakrót aminek van is értelme (nem 1/4" szezorra) akkor esetleg elgondolkodok. :).

Helyesbítek: van szuper makró mód U14-en, a 3.2-es tele lencsén megoldották, és brutál jónak tűnik!
A close tele minősége meg még [link a Huawei Pure 70-et is megveri ami top1 a doxon jelenleg.

Na most így összességében még is csak erősen elgondolkodtató. :U Nem tudom mennyire melegeszik U14, mennyire bírja akksi.

[ Szerkesztve ]


tlala
(addikt)
Blog

A mai napig imádom ezt a telefont, eszem ágában sincs lecserélni.


ddt500hu
(veterán)

:K


Segal
(veterán)

Én ugyanígy vagyok vele. Érkeznek az utódok és mindig arra jövök rá hogy semmi érdemleges újdonságot nem tud a 11 Ultrámhoz képest csak ilyen hangyaf*sznyi előrelépéseket...

üzenetek