üzenetek

hozzászólások


workin
(senior tag)

Nagyon kis piac vagyunk mi ahhoz, hogy meghatározóak legyünk a xiaomi szemében. :)


workin
(senior tag)

Nekem amúgy most csak egyetlen bajom van ezzel a MI9 -el, hogy nem igazán jönnek frissítések ahhoz képest, hogy ez egy Flagship!
Az EU romot, meg még nem raktam fel, mert úgy gondoltam, ideje abba hagyni a romolgatást, használom úgy a telefont ahogy a gyártó megteremtette :)


workin
(senior tag)

Mondanál róla esetleg tapasztalatokat, hogy milyen lett a Q , vagy milyen változások vannak a 9-hez képest, mik a benyomások, köszi.


Atomgeszi
(veterán)

Igen, az várós. Reméljük nem baltázzák el. Eleve az már szerintem Q MIUI11-el fog jönni. Valószínűleg azon fog debütálni, vagy a Mix4-en.


Atomgeszi
(veterán)

Sanszos, hogy a Q tesztek miatt nem jön Pie alapon olyan sok frissítés, mint a többihez.

A xiaomi.eu is olyan majdnem, hogy a gyártó megteremtette, csak ki van belőle gyomlálva sok gyökérség, és cserébe plusz dolgokkal van tele :)


tarat
(tag)

Ami szembetűnő volt, hogy igyekezett elvenni az alkalmazásoktól a hozzáféréseket és jelezte, ha valamelyik alkalmazás túl sokszor akart akku fogyasztó hozzáférést. Pl: Helyadat.
Ahol tudta átállította dark módra az alkalmazásokat.
Kicsit átvariálta a menüt.

De tegnap este óta bootlocker zárással visszaálltam a gyári EU -ra. Nem tudtam működésre bírni a GPAY-t nyitottan. Amióta lezártam jól működik...így marad a gyári.
Ami meglepett, hogy én is a spacewalk témát használom, amit fentebb linkeltek. Kis kínai karakterek a dátum végén. Na az most megjavult. Végre kiírja, hogy Csütörtök ;)


Atomgeszi
(veterán)

Szerda van. :DDD


tarat
(tag)

Hát azért..."Csütörtök" a kínai jeleknek és Szerda-t jelenít meg ;) :D


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Pontosan ez a baj, azért ez mégsem egy redmi alsóközépátlagnakszántolcsó mobil. Ha ezt tudom, az életbe nem frissítek 26-ról, nekem az maga volt a tökély végig védtem a mobilt, akik ellene voltak. Akkor még a kamera is tényleg jó képeket lőtt, most meg mossa azt is, amit már közel sem kellene. Gyáriról beszélünk, ugye. Egyébként a gugli kamerája sem tud most olyan képeket lőni vele, mint a 26-os alatt.

Szóval akkor védtem és éppen ezért nem kell itt nekem senkinek rinyálni, ha éppen megjegyzem, hogy még mindig gáz az aktuális eu 28 update... főleg annak tükrében, hogy mint írtam, mostanában lényegében nem is írtam ide erről a mobilról. Ha meg mellette az van, pl iphone, akkor ahhoz tudom hasonlítani, de az öcsémnek one pluspro 7 van, de látom, hogy azzal foglalkoznak érdemben, nyilván a titka az, hogy nem tengernyi, már lassan megszámolhatatlan típust dobálnak ki "percenkén"t a piacra, mert ennek ez lesz a vége. A másik meg az, hogy ez nem a csontig benyalunk az MI9-nek topik, fent nem ez a témacím, a revolut topikban, pl ezt jól jellemezte az egyik user.. Egyelőre nálam úgy néz ki, hogy a telefon alig van használva, de merül a frissítés óta, gmail azóta is gáz a kamera meg egyenesen undorító minőséget produkál. És leírom, mert visszanéztem utoljára erről 27-én jegyeztem meg, hogy a kamera kicseszettül mos!

És a tkm fog mókólni, hogy jó legyen. Azt olvasni szerintetek nem k...ra unalmas, hogy 90%-ban már arról szól itt ez az egész, hogy bemásolod, twrp, ne bootol be és a többi? Itt ez a szép telefon és az ereiben vér helyett moslék folyik, mert balf...ok hegesztik össze-vissza Ezt úgy általánosságban írtam, nem neked.

-----
Jah, kis piac az rendben van, de ha már végre bekerül a termék jó nagy késéssel a magyarországi store-ba, akkor 1 nap után ne kelljen azt olvasni, hogy elfogyott.


walakyb
(aktív tag)

Szerintem arra egyszer sem kaptál rinyálást (LOL), ha valami gondod volt, és emiatt szidod a telefont. Ha valamit elbasznak, megérdemli az ekézést, sőt a fórum is attól lesz autentikus, ha a hibák, és xiaomi bénázások is felmerülnek. Ami rinyálást (még mindig LOL) kaptál, az minden esetben annak szólt, hogy xr igy, xr ugy, stb. Szerintem jópár ember nem érti, hogy ha van egy szuper xr-ed, ami mindenben kenterbe veri az MI9-et, akkor minek kínzod magadat?
Na meg minket

[ Szerkesztve ]


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Próbálj meg légy szíves értelmesen reflektálni, különben ne írj. Átgondoltad és legfőképp elolvastad, amit előtte írtam mielőtt ezt elküldted? Mi az az XR, nekem olyan nincs. Előtte volt S10+ is, de az sem xr.

Na meg minket...

Tényleg ez kimeríti most a dedót, nem gondolod? Több, mint két hét után megjegyeztem, hogy az MI9 EU 28 frissítése után a telefon továbbra is nem jó. Ez neked kínzás, akkor minek fórumozol egyáltalán, ha ennyit kritikát sem tudsz elviselni? Itt ebben a topikban a 1740-es hozzászólásom, ismétlem több, mint két után ennyire kiverte a biztosítékot? EZ KOMOLY SRÁCOK?

[ Szerkesztve ]


workin
(senior tag)

Jó, aláírom, a kamera szar, úgy ahogy van. Tegnap lőttem képet a gyerekről , utólag néztem vissza, hogy ocsmány a minősége. Ezért is kezdtem közben nézelődni egy Máté 20 pro után is, mégiscsak szinte verhetetlen fotozasban .

De bízom benne, hogy csiszolnak rajta.


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Próbáltam, a közelében nem tud ilyet fényképezni MOST, mint 26 alatt!

[link]

Sz@rrá mossa a képeket a 28 update óta, itt a fenti linken látható képeken még egyáltalán nem volt mosás, vagy csak minimális néhol...

[ Szerkesztve ]


ShadowLac
(addikt)

Kamera sajnos gyengébb mint a Mi 8é. Az emberek bőrszíne sem az igazi. Rézbőrü kicsit mindenki. G cammal jobb a helyzet. De ez sem üti a Mi 8 szintet. Egyébként nagy különbségek vannak a g camerák között is. Atomgeszi pár napja felrakta changelog 9.8.1 hogy mi a változás ,abban írják a kamera javítást. Kép minőségének javítását. Szóval remélem javítanak rajta mert ráfér.


petipetya
(nagyúr)
Blog

"Rézbőrű kicsit mindenki"

Nem lehet, hogy csak a nyolckerben fotóztál?


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Én ilyet nem tapasztaltam, a bőrszín szerintem teljesen frankó, a mosás, nálam az a durva.


ShadowLac
(addikt)

Ha kicsit gyengébb a fény.


Atomgeszi
(veterán)

Nappali képek nálam teljesen rendben vannak. Az új frissítés óta, mintha a színek nem lennének olyan teltek még AI esetén sem, ez picit nekem zavaró. Szeretem, ha színesebb a dolog.

Gcam night modeja szerintem jobb, mint a gyári. Kevesebb fénynél is talán a gcam jobb.

Selfieben egyértelműen a gcam jobb szerintem. Gyáriba hiába kapcsolom ki a szépítést, ugyanúgy eltűnteti a bőrhibákat. Gcam nem, igaz azon ocsmányabbak lennének a lányok, de a színek jobbak és a HDR is jobban dolgozik szerintem.

Videóban inkább a gyárit használom. 4K60FPS teljesen hozzászoktam, tudom már úgy fogni, hogy EIS nélkül is vállalható legyen. Egyedül a hangon csiszolhatnának. Sajnos eszdmann videópatchét nem újította fel az aktuális ROM verzióhoz, és így próbálni sem tudom.

Valahogy kéne kokettálni a xiaomi.eu-s srácokkal, hogy a külön magisk modulos bitráta növelőt tegyék be az alap ROM-ba.

Ide tettemfel pár(20-30 nem tudom) képet. Bár nekem, ha arra megyek, hogy Még több kép, az istenverte huawei oldalát hozza be a szájbakurt p20pro adatlapjára, de, ha megnyittok egy képet, jobbra lent elérhető a profilom alatt a többi kép elérhető.

Nem tudom már melyik gcam és melyik gyári. Nagyrészt szerintem gyári. A tejutas biztosan. A manual mód pocsék a gcamban, még nem jöttem rá az éjszakai fotózás rejtelmeire azzal, de a gyári PRO mód a kikapcsolhatatlan Laser PDAF -on kívül remekül működik.

Plusz erénye a gcamnak, hogy tutira a telés lencsét használja, és még belenagyítva is egész jó képet csinál. Mármint, ha max zoom-ot rátolom a telés lencse módban.

A portré mód sem annyira akadozós a gcamban, és egész gyorsan reagál.

Szerintem jó lesz ez, amint megjelenik a 855-ös Pixel.

[ Szerkesztve ]


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Jah, ezek a képek teljesen frankók.


Bagoly01
(senior tag)

Sziasztok!
Gyári kamerát hogy használjátok? Ai be kapcsolva? Hdr automatán?

üzenetek