üzenetek

hozzászólások


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Azt se értem, hogy itt a fórumon hogy lehet, hogy ennyi ember ennyi különböző véleményt mond a kameráról. A teljesen "sz@r"-tól a tökéletesig, konkrétan minden vélemény megtalálható. S egyazon telefonról beszélünk.

Én ezt nem értettem 26 alatt, végig védtem a készüléket (ami ritka eset), nekem ott tökéletes volt mindenben a készülék. Másnál meg rossz volt a villanó időzítése, mosott képek. Nem is értettem az egészet. Még most is azt mondom, hogy kicseszett bugos a rendszer és amolyan alvóban vannak ezek. Lehet, hogy (csak példa) egy sms írásnál egy karakter hozza elő és csak akkor. Ez itt a gond, hogy össze-vissza van hegesztve, tengernyi mobil típus a piacon, lassan már kenyeret is fog árulni a xiaomi és ennek a következménye lesz pontosan az, ami most történik.

Jött a 27, még aznap vissza is vonták. Mégis milyen teszt alapján dobálják ki a nagyon lassan elkészülő frissítéseket? Költői kérdés volt...


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Egyébként meg, amikor semmi gondom nem volt a készülékkel, én így reagáltam, nem pedig személyes sértésnek vettem!


racskobalazs
(senior tag)

Ebben az a szomorú, hogy ha visszaköveted a beszélgetést akkor az első komment 06.20.

Azóta se történt semmi, lassan 2 hónapja. S flagshipről beszélünk


BullZeye
(veterán)
Blog

Kevés a fény, ISO az egekben, hogy ne legyen elmosódva, sajnos ez normális ennyi fény mellett.


Bagoly01
(senior tag)

Így van! 5760-as iso mellett, még jó is ez a kép!


Karavik
(veterán)
Blog

Gyári MIUI kamera app-al történő fotózás esetén HDR-t egyáltalán nem szabad használni, köztudott, hogy elmossa a részleteket ill. jelentősen ront a fotók minőségén. Szerintem pont ezért van olyan sok ellentmondásos vélemény fotókkal kapcsolatban, mert vannak akik használják a HDR-t és vannak akik nem.

Kamera opciók közül egyedül az AI-t érdemes bekapcsolni teltebb, dinamikusabb színek érdekében bizonyos témák esetén (épület, növényzet, víz, tenger, égbolt, naplemenete).

Low light/éjszakai fotózásra pedig ott a GCAM Night Sight (ami nagyságrendekkel jobb mint MIUI camera night módja), de ez is csak statikus témák esetén működik megfelelően.


racskobalazs
(senior tag)

Dynamic Shot-ról vélemény?

Tök jó kis rövid tömör lényegre törő hozzászólás volt. thumbsup :D


ShadowLac
(addikt)

Ha elegendő a fény nagyon jó a hdr je, szerintem


Atomgeszi
(veterán)

Én szoktam használni, főleg, ha embert fotózok, mert ugye többször előfordul, hogy pislant, nem tetszik a száj állása, ott meg kb lesz 10 kép.

Nekem csak az hiányzik, hogy gifet nem lehet belőle sehogy sem kinyerni. :( Vagyis valahogy biztos lehet..


Karavik
(veterán)
Blog

Az is hasznos megfelelő fényviszonyok mellett mozgó témák fényképezésére. Én pl. izgő-mozgó kisfiam szoktam vele lőni, aztán utólag kiválasztom a megfelelő pillanatot...


workin
(senior tag)

Uraim!

Esetleg nincs kedvetek valami mini tips and tricks -et írni mobilfotózásra, ami megfelelő minőséget hoz ki a telefonból ?
Én azt gondolom, gondoltam, hogy a telefon AI része megoldja helyettem ezt a kérdést, hiszenm azért AI , ne nekem kelljen már állítgatni, hogy kihozzam azt a képességet a telefonból, amit tud.


workin
(senior tag)

akkor érdemes lett volna éjszakai módban fotózni ?


workin
(senior tag)

Amúgy köszönöm a szakszerű válaszaitokat!
Próbálom majd hasznosítani, hátha.

Ti xiaomi eu romon vagytok?


Sabber
(aktív tag)

nekem is egy rakás szar a kamera a 28as rommal de nekem 26 alatt is az volt. egyszerűen ha bele merek nagyítani elhányom magam, inkább meg se nézem csak a mobilon. arról ne is beszéljünk hogy annyi bugot produkál hogy kb naponta földhözverném... remélem a 29 javítja


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Így olvasgatva a topikot elég kiábrándító kezd lenni a telefon. :(


HardRic
(addikt)

A notification LED nálatok teszi a dolgát? Globálisan és app szinten is engedélyezve van mindenhol, de eddig csak töltés közben láttam, hogy világít, soha máskor. Nem vagyok se DND-ben, se némítva, se hasonlók.


hroberto
(veterán)

Nálam normálisan működik.


HUTCHDB
(nagyúr)
Blog

Én meg az ellenkezőjét javaslom, mármint ahol lehet ott kell a HDR (hagyjuk automatán) az AI-t meg kapcsoljuk ki.


Sanyesz.
(őstag)

Többen nagyon rá vannak kattanva a kamerára. Nekem semmi bajom sem a kamerával, sem a készülékkel.
Fényképezni meglepő módon leginkább fényképezőgéppel szoktam.


racskobalazs
(senior tag)

Úgy persze, hogy nincs bajod a kamerával :D

üzenetek