üzenetek

hozzászólások


racskobalazs
(senior tag)

Hát személyes tapasztalat alapján nagyon MEH. De így, nagybetűvel. Teljesítményre nincs panasz, egyáltalán. Egy bivaly gépezet. DE:

Azért én még egy telefonnál se láttam olyat, pláne, hogy van benne 6GB ram, hogy pl ha megy a spotify és gyorsan le akarok kapni valamit a kamerával akkor a spotify eltűnik a memóriából (eltűnik, mert nem zártam be, mégis újra kell nyitni, s teljesen újra tölti).
Vagy nem menti le a képet.
Vagy nem szinkronizálnak random alkalmazások random időkben. Egyszer igen egyszer nem.
Vagy random bezáródik az alkalmazás akár gépelés közben is.

Jó, 150 ezer forint. Nem egy S10 meg nem is egy P30 árazása. De azért ha már ilyen hardvert raktak bele, akkor többet várna az ember.

Ez az én személyes véleményem, nem mondom, hogy nem érte meg, mert amúgy elég jó kis telefon. De tényleg valamit kezdhetnének sw szinten is. Mert így elég gáz.

Xiaomi EU romot használok.


workin
(senior tag)

Mert gondolom mindig hordasz magaddal, minden esetben egy fényképezőgépet...

Hát én nem, ezért például tök jó, ha a játszótéren tudok lőni a gyerekekről egy normális fotót, vagy éppen otthon, ha valami érdekeset látok, és nem megyek kivenni a fotómasinát a tokból, mert annyi idő nincs, hanem előveszem a telefont, és ahogy megvan a focus már kattintok is.


workin
(senior tag)

Mondjuk ez valami specifikus, nlam szerencsére gyári romon nem jelentkezik ilyen (global), youtube music- ot hallgatok, és nincs gond a fotózással közben.


ricsi0307
(senior tag)

A legbosszantóbb hiba amit eddig találtam, hogy ha a youtube a háttérben megy, én pl. este arra szoktam elaludni mindenfêle műsort hallgatok akkor az ébresztő nem teljes képernyőn jelenik meg hanem csak elkezd csörögni és csak fent az értesítési sávban lehet lelőni. Ami nagyobb gond, hogy ilyenkor nyomogathatod a hangerőszabályzót nem kapcsolja be a szundit. És ez reggel amikor azt se tudod hírtelen, hogy mi a neved azért elég idegesítő tud lenni. Ezen kívül rengeteg apró hiba van de azok azért megszokhatók.


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Ahogyan látom az RN7 topicjàban is hasonló a helyzet mint itt, A3-om sem sikerült valami jól . Úgy látom kezd a Xiaomi kicsit hanyatlani. :( Remélem összekapjàk magukat.


Oldmobil
(aktív tag)
Blog

Szia, 28-as stock eu rommal nekem működik a LED, jelzi amit kell, de olyan mintha nem is lenne, mert egyrészt ilyen lágy elhalványulóra csinálták a villogását, másrészt nagyon kicsi amérete, harmadrészt kicsi a fényereje, negyedrészt kis szögtartományból látható. Szóval pont mindent megtettek a fejlesztők, hogy nehezen lehessen látni azt az alkatrészt, aminek a funkciója a figyelemfelhívás. Great.

A kamera egyébként nekem kifogástalan és más panaszom sincs :-)


Sanyesz.
(őstag)

Vigasztaljon a tudat, hogy a 9T-n a kiugró kamera tetején van az amúgy piros értesítő LED.
Tehát csak akkor látszik, ha eleve ott nézed. Viszont szépen világít.


HardRic
(addikt)

Tegnap sokat tesztelt, egyedül a gyári sms appal sikerült működésre bírni. Erre is úgy jöttem rá, hogy Redditen írták, hogy 3rd party appokkal nem megy. Még a Light Flowt is leszedtem, azzal sem sikerült működésre bírni. Nagyon fura.


racskobalazs
(senior tag)

Na nekem pl pont ezzel nincs bajom a telefonon.


Laci.M
(senior tag)

Azt ne fellejtsd el, hogy mindig az a hangos akinek baja van. Több ismerősömnek is van RN7, semmi problémájuk a telefonnal, illetve egy másik barátomnak is van MI9-e aki egy iPhone után jött és ő is meg van elégedve 100%-osan a telefonnall. Pont az övét próbáltam ki mielőtt megvettem, mert nagyon oneplus fele húztam, de a Qi hiánya kilőtte a dolgot.


justnow
(csendes tag)

Végre, siker! Kisebb vívódások és mérgelődés után a xda.developers oldalon, cd993 Senior Member on 19th March 2019 0549 PM postjának pontos követése után feltettem a recovery-t és a rom-ot..
Igaz, hogy tettem utána egy kitérőt a 10 Andriddal, de abból visszamenekültem a P-re, mivel azzal egy csomó, általam rendszeresen használt app nem működött.
Végül a TWRP biztos működése alapján kétszer is cseréltem rom-ot. Most áltaad dícsért EU 9.8.1-en vagyok. Minden rendesen működik, ha úri kedvem úgy akarja még a TWRP-ba is be tudok lépni.


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Azt ne fellejtsd el, hogy mindig az a hangos akinek baja van.

Azért vannak ezek a fórumok----főleg---, éppen ezért nem kell besértődni és hülye balfa...fék viccekkel alátámasztani valamit, ha valakinek gondja van, vagy lesz. Azért írom, hogy lesz, mert nekem faszán generálták a két frissítéssel ezt a "szót", vagyis a hibákat.

A másik, régóta ismerjük egy mást Luck Dragon-nal és tudom, hogy rögtön bevésné ide a legapróbb hibákat is, nem az a "fajta", aki elviseli, ha átverik, Nő létére sem. Ő is tudja rólam, hogy alaptalanul én semmit nem fogok hibáztatni.


Atomgeszi
(veterán)

Szerintem nyugodtan leírhatod ide is, hogy mi volt a megoldás, user error stb. Okulásként a többieknek.


Atomgeszi
(veterán)

Szerintem nem azzal volt baj, hogy leírtad, hogy még mindig szar és nem jött frissítés. Illetve, hogy 26 alatt jó volt, 28 alatt nem. Hanem, hogy almát körtéhez hasonlítottál ismét, hogy bezzeg az ájfonon az úgy megy. És ebből volt a félreértés és sértődés.

Érted kb, úgy esik le ezekből a vitákból, mint amikor androidos vesz egy iphonet, és várja, hogy megkapja ugyanazt a szabadságot ioson és ezt hozná fel mindig példának, hogy bezzeg androidon úgy megy háttérben a YT ezek meg azt se képesek megcsinálni, csak fizetősen stb. stb. stb.

Ezek után valószínűleg nem is 29 fog jönni, hanem valami 10.3.11 körüli ..


Atomgeszi
(veterán)

Akit érint:

xiaomi.eu dev 9.8.15

CHANGELOG

Lock screen, status bar, notification bar
Fix - Fix the problem that the time in the upper left corner of the status bar disappears
Fix - Fix the problem that the notification bar is easily touched during the call
Fix - Fix the problem that the fingerprint icon cannot disappear immediately after the fingerprint is successfully unlocked.
Fix - Fixed the problem that the timing shutdown countdown is not updated when the horizontal screen is full screen
Optimize - Notifications that support all apps are displayed by default on the lock screen
Optimize - Updated AOD app version
New - Dark mode quicktoggle

Settings
Optimize - Optimize volume level for Snapdragon 660 devices
Fix - Fixed German language FC at battery stat
Fix - Fixed Ultra Battery saver

Camera
Fix - Fixed missing Camera modes for Spanish language

Launcher
New - App drawer option added

Browser
Optimize - Updated Browser app

How to update Android 10 from 9.8.8 => 9.8.15 (TWRP doesn't support /data storage decryption)
Copy zip file to USB OTG, no wipe needed..
or
via ADB at TWRP, no wipe needed..

adb push xiaomi.eu_multi_MI9_9.8.15_v10-10.zip /storage
adb shell twrp install /storage/xiaomi.eu_multi_MI9_9.8.15_v10-10.zip


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Csak azt tudom írni, amit eddig, nem percenként, óránként, naponta, hanem több mint két hét után jegyeztem meg, most te is kezded ezt egészet?
És nem azt írtam, hogy bezzeg az iphone, hanem azt, hogy feleslegesen nem szívatom magam az utolsó 28 féle frissítéssel, mikor ott egy teljesen stabil készülék. Jelen esetben az ájfon, de ha másik lenne, akkor azt írnám/írtam volna oda.

Tényleg akarjátok, hogy ebből napi szinten legyen egy komment, vagy eltudjátok viselni végre, hogy két után megjegyeztem, hogy egy flagship-re még mindig ugyanaz a gáz frissítés van ennyi idő után is, mert nagy ívben letojják a készüléket?

[ Szerkesztve ]


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Szerinted ezt nem unalmas olvasni? De az, de én át tudom ugrani, hogy szinte csak a mókólásról szól 90%-ban az egész téma már. De miért is?
Mert ezzel lesz aránylag használható a készülék, nagyon kíváncsi lennék, ha nem mókólnál vele és jelentkeznének azok a hibák, amit itt egyre többen írunk, akkor háttérben csöndben maradnál-e, illetve elviselnéd-e?
Nem hinném... Legyen már itt valami kiszabott mérleg, mert ez itt kezd nagyon dedóba menni.


Atomgeszi
(veterán)

Nem kezdem, Én mindenkinek az álláspontját értem. Csupán azt akartam mondani, hogy azon akadt fent mindenki. Én letojom. Nálam jó a készülék minden szempontból. Ha más készüléket írtál volna, ugyanúgy azon is mindenki kiakadt volna. Minden topikban ezt látom, ha felhoz valaki egy konkurens készüléket. Legyen az android vagy ios. Ez nem ez a topik sajátossága. Mindenhol elküldtek volna kb melegebb éghajlatra. Ugyanúgy, ha egy androidos megy be "flamelni" egy ios topikba. Mert erre soknak nyílik a bicskája. Én sem támadtalak, csak próbáltam mondani, hogy nem azon volt a hangsúly, hogy a 28-as szar, hanem, hogy mit mihez hasonlítasz.


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Áhh ne csináld már, most komolyan. :)
Most tényleg egy ilyen szöveggel szeretnéd hárítani, amit az előbb írtál. Ha letojnád, nem írtál volna semmit.
Én meg azt tojom le, hogy kinél mire nyílik a bicska, ahhoz hasonlítok, ami van, áfonon sem minden frankó, ott is leírom és azoknak sem tetszik, ezért is van tele egyre jobban a tkm az egész fórummal, itt régen ilyen nem volt, hogy személyes sértésnek vették, ha egy adott hardver kritizálva volt, hozzáteszem jogosan kritizálva.

Hagyjuk...

[ Szerkesztve ]


Sanyesz.
(őstag)

Furcsa összhang van a Mi 9 és a Mi 9T topikokban abban a tekintetben, hogy ott is a minap vesztek össze kollégák valami banális ügyön, talán még bannolás is lett a vége. :(

üzenetek