üzenetek

hozzászólások


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Kb 1 hete, vagy kettő egy szép vitám volt az iphone topikban, pontosan azért, mert nem tudták elviselni, hogy leírtam, hogy ott sem minden fenékig tejfel meg anno az Apple hogy működött, mint manapság.


Atomgeszi
(veterán)

Szerintem, ha benézel bármelyik topikba, ami Xiaomi. Egy idő után a xiaomi.eu a téma, mert minden meg van beszélve a készülékről, a heti béta pedig általában hoz valami újat, amiről lehet beszélni újra.

Nekem a legutolsó stabil V10.9.13 volt asszem, ott is megjegyeztem,hogy nem tetszik, hogy flickerel a screen, ha ráteszem az ujjam az animációra. Nem hagytam szó nélkül. De mivel nekem mind2 előző telefonomon xiaomi.eu dev volt, én már akkor eldöntöttem, hogy felrakom, mikor még meg se volt a készülék. Csak aztán kaptam a 2 hetes várakozást a BL nyitásra. Aztán használtam is a global stabilt 1,5-2 hónapig, és meguntam, hogy nem jön frissítés. Akkor még csak V10.9.9 volt asszem. Erre 2 hónap után odabasszák a 4 kis javítással újabb ROM-ot? Ekkor fogtam és felraktam a dev-et.

És most leírom ismét, hogy [link] amit itt írtál 3. bekezdésben, nyitotta sok embernek a kezében a bicskát.

Idézem:
"Egyszerűen az iphone mindenben gyorsabb és stabilabb nekem, akkor feleslegesen nem szívatom magam eu 28 féle hulladék frissítésekkel, a következőt még megvárom, de itt rohadjak meg, ha ott nem változik valami, ezt ha ezt a kiszabott telefont azonnal nem kukázom."

És azt is leírom, hogy nem támadtalak(most sem!), akkor is szó nélkül elmentem mellette. Megértem az álláspontod, gondoltam ezt normális emberek módjára is meg lehet beszélni. Csupán a figyelmed próbálom felhívni rá, hogy nem a 28-as frissítés osztásával van a baj, hanem az utolsó bekezdéssel. Mert ez egy nagyon kényes téma mindkét oldalon. iphone topikban ugyanez lenne, ha valaki bemenne és elkezdené ezt írni, hogy bezzeg az androidon előveszem a kamerát és kattintok és azon szép kép lesz, mintsem a click and see picture iphoneon, vagy bemész, hogy android sokkal gyorsabb, miközben az iphone másodperces animációkkal tereli el a lassúságot. Ezt sehol nem hagyják szó nélkül. Mindenki próbálja védeni és önigazolni magát, amiért súlyos pénzeket hagyott ott. Ki így, ki úgy. Ettől függetlenül én nem támadásként írtam ezt neked. :)

Most olvasom a szerkesztett hsz-t. Nyilván nem topikgazdát akarok játszani, mert nem vagyok az, de ettől függetlenül szerintem lehet vitázni személyeskedés, sértődés minden nélkül és úgy, hogy megértjük a másik álláspontját. Ami jelenleg senki részéről nincs meg, mert mindenki foggal körömmel harcol, ahelyett, hogy összetartó közösség lennénk, a sok hibától eltekintve.

És nyilván azért írtam, amit írtam, mert amire válaszoltam hsz-t, te azt kifogásoltad, hogy a 28-as frissítés ekézése miatt kaptad az ívet. Miközben (ahogy én látom a kollégák reakcióját) a 3. bekezdés miatt kaptad.

[ Szerkesztve ]


Atomgeszi
(veterán)

Ettől függetlenül valóban gyász, ami a frissítések körül megy. Meg, hogy nem lehet egyszerűen downgradelni mondjuk neked a 26-osra, hogy meglegyen a béke. Ennek nem így kéne működni. Főleg, hogy a Mi6 pl. már V10.4 fölött jár. Pedig az több, mint 2 éves készülék. És ezt is bemásoltam akkor, hogy nem érzem jogosnak, hogy az már ennyivel előrébb jár. És azt is leírtam, hogy a xiaomi szeirntem ezt a global vonalat elbaszta, és már rég a xiaomi.eu-s srácokkal kellett volna kokkettálnia. Persze ez anno sem ment neki, amikor vagyuláék csinálták a fordítást, és nem fogadták el, mint hivatalos fordítás és nem építették be a ROM-ba. Pedig 98%-os fordítás volt kb, amit ingyen csináltak, csak a közösség érdekében.

[ Szerkesztve ]


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

És ehhez most is tartom magam, ha 29-nél nem lesz legalább olyan, mint 26 volt igen ezt a "kiszabott" telefont azonnal kukázom. Nem ez lesz az első, de "régi" topikban is ez írtam, nekem tökéletes a telefon (26), de ha elkezdenek szívatni vele, nagyon hamar lecserélem és 3-ból kétszer ezt eljátszották. De nem tudom minek kell ismételnem magam. Ha nem lesz jó, kiszálltam és én SOHA nem szoktam utána visszajárni az adott topikba szapulni az adott készüléket.

Zárjuk ezt a témát, a kérdésem csak annyi, van valakinek fogalma arról, hogy vajon mikor jön erre frissítés?


Atomgeszi
(veterán)

Mindig nézem a kínai fórumot. Ott sincs egyelőre semmi változás global fronton.

MIUI 10 Beta Stable China V10.2.33.0.PFACNXM ez jött ki 2 napja. De ez is csak béta. Szóval a kínaiakat is leszarják.

Most ez vagy azért van, mert javába több embert állítottak a 10-es android alapú MIUI fejlesztésre, vagy, mert szarnak rá. Remélem az előbbi.

Mert még mindig úgy hirdetik, hogy Mi9 lesz az első, ami megkapja a 10-es droidot. Szóval szerintem ez van a háttérben.

[ Szerkesztve ]


Atomgeszi
(veterán)

Hát igen, ha jól emlékszem ott a VoLTE miatt, amit a szolgáltató baszik aktiválni, mert nincs a támogatott készülékek listáján a telefon. Ott is mi szöveget tol le a Telenor? "még nem került ki az a Telenor specifikus szoftver, " Holott az andorid alapból támogatja a VoLTE-t. Már évek óta nem raknak semmit pluszban a telóra, főleg nem egyedi szoftvert.


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Mert még mindig úgy hirdetik, hogy Mi9 lesz az első, ami megkapja a 10-es droidot. Szóval szerintem ez van a háttérben.

Remélem, azért, mert tényleg ezen dolgoznak ezerrel! :)


Atomgeszi
(veterán)

Sajnos ez van az összes Xiaomi telóval. Az első fél év a legrosszabb valamiért SW támogatás szintjén, főleg itt a Pie - Q átállás is közrejátszik. És hiába jött ki most a Mi9T Pro, még hírben sincs rá a Q. Vagyis hát van, hogy majd egyszer. De a Mi9-re sok közleményt olvastam már, hogy elsőnek kapja meg, és, ha nem akarnak felsülni vele, akkor időben elkezdik fejleszteni. Én csak erre tudok gondolni. Bízom is ebben.

Mi4C-t és Mi5-öt fél évvel megjelenés után vettem meg, és semmi baj nem volt SW támogatással, addigra kinőtte a gyermekbetegségeket, de Mi9-cel már nem bírtam várni. Igaz, hogy xiaomi.eu dev mindent megoldott, de sajnos ez nem opció mindenkinek. Global vonal nem megy a xiaominak. Mondjuk 4X-en és Note 6 Pro-n semmi gond nincs a globallal. Reméljük itt is normalizálódnak a dolgok. De én sem rakom fel a Q-t. Sok app nem is támogatja és nem a nyaraláson akarok szenvedni, hogy valami összefossa magát.


the radish
(senior tag)

Engedd el... :)

[ Szerkesztve ]


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Ez lehet itt az egyik gond... vagy inkább a fő. :)
--------

Nem válasz akart lenni sorry. :)
Szerintem durván sok típus, még akkor is, ha már a felével nem kell foglalkozniuk.
És ha még hozzávesszük, hogy csak az Mi9-hez hányféle OS-t hegesztenek... :U

[ Szerkesztve ]


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Ez volt már? ha igen, akkor bocs... Én itt Mobilarénán nem találtam róla cikket, szóval jön ez is...


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Igen és már teszt is van róla GsmArena oldalán, nagyon elrontották, nem méltó utód. Kijelző, audió stb. Érdemes elolvasni.


racskobalazs
(senior tag)

mi van mostanság a szájomi házatáján?


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Elolvastam, nem is tudtam, hogy van már teszt. mobilaréna rendesen el van itt maradva ezekkel a xiaomi tesztekkel, nyilván a xiaomi miatt. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezt direkt cseszték el, mert ilyenkor eszembe jut, mikor a twitter-re kiraktak egy szavazást, hogy melyik rendszer a jobb. A miui vs sima gugli, ahol az utóbbi nyert nem kicsivel, és ezt nem bírták nézni, végül diktatórikusan törölték is az oldalról az egészet.

Emiatt gondolom azt, hogy ezt a készüléket most már direkt rontották el 720p kijelző???, a kamera mos mint mosógép este főleg és a többi... na mindegy, csak megjegyeztem, de hogy ne legyen full off, itt a képen az Mi 9 és a Mi A3 egymás mellett. Szerintem még ronda is előröl a nagyobb káva miatt alul főleg...

[ Szerkesztve ]


Bagoly01
(senior tag)

Vajon az A3-at "felvértezték végre Camera api 2-vel, vagy ezt is mókolni kell majd, G-cam miatt?


Sanyesz.
(őstag)

Bátorkodon megjegyezni, hogy ez a Mi 9 topik .
Az A3-at annak topikjában tárgyaljátok, ha majd lesz neki. :N


walakyb
(aktív tag)

Ez a volte egyebkent egy nagyon erdekes dolog. Telekomos vagyok, telefonon probaltam eloszor elintezni, haromszor is lepattantam roluk, majd bementem az alleeba, kerdeztem a csajt, hogy aktivalna-e a volte-t a szamomon, 5 perc mulva aktiv volt, azota is gyonyoruen mukodik...


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

racskobalazs fogalmam sincs.

AGL: nincs kizárva, ellenben akkora visszhangot váltott ki a dologból hogy a Xiaomi Mi9 CC példányból szeretnének egy A3 Pro-t.
Csak az a kérdés hogy meg is valósítják.

Bagoly01
Egyenlőre még nem, Miuin is megismert alap kamera applikációval van ellátva.

Sanyesz
Teljesen igazad van, innentől Off részemről.


marotipeti
(csendes tag)

Sziasztok!

Látom, nagy a vita, hogy jó-e vagy sem. Én most megjártam vele a szigetet, ami talán tényleges tesztnek vehető sok szempontból (szerintem). Minden szempontból jól teljesített, akksi is jól bírta, fotókat nappal és éjjel is szépeket csinált, beszélgetési minőség is jó volt a gyenge hálózat ellenére. Engem meggyőzött. :)


brd
(nagyúr)

Ez csak root-tal javítható. Vagy reménykedni kell, hogy gyárilag kevésbé hülyére állítják be egyszer a memóriakezelést és/vagy kevesebb gyári hulladék fut majd kéretlenül.

üzenetek