[Re:] [zoo8800:] Műhús?! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


zoo8800
(veterán)
Blog

nyitó hsz


updog
(senior tag)
Blog

Én nagy burgeres vagyok, viszont pont emiatt elég jól is tudom, mivel jár ez a környezet szempontjából, úgyhogy üdvözlöm a dolgot, és én is mindenképp kipróbálom.


solfilo
(veterán)
Blog

Mi is ki fogjuk próbálni, a környezetterhelés csökkentése a motiváció nálunk is.
Aki kóstolta, majd írja meg milyennek találta. :)


andor80
(senior tag)
Blog

A végén semmivel nem lesz kisebb az ökologia lábnyoma mint egy érlelt angus marhanyak-vesefaggyú pogácsának.
Ipari nagy cég terméke ipari körülmények közt elkészítve.BS!

[ Szerkesztve ]


solfilo
(veterán)
Blog

Ha már BS, akkor linkelhetnéd, hogy miért BS. :)


Lauda
(félisten)
Blog

Én is így tudom. Gyakorlatilag egy marketing fogás. Az összetevők emberre gyakorolt hatása is ismeretlen jelenleg.

[ Szerkesztve ]


solfilo
(veterán)
Blog

Tényleg szívesen elolvasnám, hogy miért ugyanaz az ökológiai lábnyoma egy egységnyi növényi műhúsnak, mint egy egységnyi marhahúspogácsának.


updog
(senior tag)
Blog

Forrás?


mephi666
(nagyúr)
Blog

van egy jó receptem: nagyon apróra vágott hagymát + csiperkét (esetleg kis fokhagymát) össze kell kis olajon rottyantani, só + bors mehet rá, majd hűteni és akkor tojás+zsömlemorzsa/kenyér/kifli belecsipkedve (esetleg kis mustár és/vagy petrezselyemzöld belekeverve)... fasírtot kell belőle gyúrni és olajban kisütni... sógorom nagy húsevő és neki is kerekedett a szeme, amikor mondtuk, hogy semmi hús nincs benne :) elmehetne akár hamburger húspogácsának is simán

ui: ja és nekem is eszembe jutott, ami nektek: franc tudja, miből áll ez össze és mennyire egészséges... a fenti recept pedig garantáltan megbízható összetevőkből áll :K ...mondjuk mi húsevők voltunk/vagyunk/leszünk, de néha a változatosság kedvéért elkészítem a fentit

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog

Például: [link] Ez az igazi hús alapú műhúsra vonatkozik.

A vega (növényi alapú pogácsa) dietetikai hatásai: https://qubit.hu/2019/07/05/nem-veszelyes-a-muhus-de-nem-is-egeszsegesebb-mint-az-igazi

[ Szerkesztve ]


andor80
(senior tag)
Blog

Minek linkelni?Repűlővel ipari vashajókkal szállítják óriási műanyag csomagolással..


andor80
(senior tag)
Blog

Tied?

Majd 100 év elteltével tisztábban látunk.

[ Szerkesztve ]


solfilo
(veterán)
Blog

Miért igazi hús alapút linkeltél? Vagy ez a Rebel Whopperben használt cucc is ilyen igazi hús alapú műhús?

(#11) andor80: Ez milyen érv? Ahogy terjed, hozzánk közelebb is fogják gyártani, s akkor majd nem kell repülő meg a többi.


andor80
(senior tag)
Blog

Tényszerü érv arra amit írtam jelenleg érvényben(Öko.Lábnyom) mit nem értesz? Majd ha Greta Tündenberg hordja ki gyalog miközben csak füvet rágcsál :)) ;] :)) és esövizet szürcsől visszatérünk a témára.Ha ezt nem érted értelmetlen folytatnunk az eszmecserét szia!

[ Szerkesztve ]


zoo8800
(veterán)
Blog

Hmm, nem volt rossz. Ízre, állagra kb. ugyanaz. Füstös íz is megvan. Nyilván semmi zsír nincs benne, ez nem az igazi, de a szendvicsben nem érezni, csak szétszedve. Förtelmes zöldesbarna színe van.

A'sszem mostantól ez lesz az alapértelmezett kaja a BK-ben, egészen addig, amíg nem lesz dupla rebel.


zoo8800
(veterán)
Blog

Mennyiségeket (miből mennyi) is írj légyszi, mert kipróbálnám :)
Bár otthon tudok háztáji húst is enni, amit a legnagyobb nyugalommal megeszek, ez a kaja inkább étteremből kellene nekem.


mephi666
(nagyúr)
Blog

hú, ez nehéz: gombából általában fél kiló fölött indítottam... ehhez egy kisebb hagyma, fokhagyma meg ízlés szerint egy kevés (akár el is hagyható) ...kóstolgatni kell igazából: csipet bors, kevés só, valamennyi mustár... tojásból 1, azért hogy egyben maradjon... általában szemmértéket használok sütésnél-főzésnél :) ami az egészben a macera: a gombát szép vékonyra összevágni (azért nem kell gyufaszál vékonyra, de ne is legyen ujjnyi vastag)


Lauda
(félisten)
Blog

Hirtelen azt találtam meg. Egyébként a probléma ott van, hogy a növények feldolgozása hatalmas energiaigénnyel jár [link] .

[ Szerkesztve ]


solfilo
(veterán)
Blog

Ez jogos, tehát akkor ha ez az energiaigény megújulókból fedezhető, akkor ez a probléma már nem olyan jelentős.

(#14) andor80
Ezt úgy írod, mintha a marhahúst nem kéne szállítani. Amennyire tudom, a Mekiben pl zömmel nem magyar marhát kapsz.

(#15) zoo8800
Köszi, jól hangzik, teszünk majd mi is vele egy próbát. :)

[ Szerkesztve ]


updog
(senior tag)
Blog

Nyilván nem egyértelmű a dolog, meg hosszútávon még nem látható hogy mi lesz a vége, de ahogy a korábban linkelt forrásod is írja, a műhús energiaigénye csak akkor nagyobb, "ha fosszilis energiahordozókat használnak a laboratóriumok működtetésére." - nyilván amúgy is cél (kellene hogy legyen...) ennek a csökkentése.
"[...] A műhús javára hozható fel, hogy kevesebb vízfogyasztással jár az előállítása, mint az állattenyésztésé." - ami nem elhanyagolható előny. Minden ilyen lépés sokat számít.

Azzal egyet tudok érteni, hogy ha takarmány helyett étkezési zöldségtermesztésre használjuk ugyanazt a területet, akkor azzal nem sokat érünk. Ezért is támogatom az ilyen laborban növesztett húsokat, illetve pl. a rovarfogyasztást (pont nemrég kóstoltam először, egész korrekt).

üzenetek