Red Dead Redemption 2 (Konzol) - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


negyven2
(veterán)

Attól függ, hogy mennyire fontos, hogy teljes legyen az összes a kör. Ugye ha megcsinálod mind a 9 Challenge-et, és megveszed hozzájuk a trapper-nél a hozzájuk tartozó összes Reinforced Equipment-et (Gun Belt, Holster, Off-Hand Holster, Bandolier), akkor mindegyik bar-od teljes lesz.

Szerintem annyira nem gond ha csak 10/8-on van. Pluszban ott van az, hogy ha pl. alacsony az életed és az a kikötés, hogy ne használj Health item-et, akkor ott lehet Moonshine-t használni, hogy teljes legyen a kör (viszont az picit roncsolja a Health core-t, és kettő után elszáll a lock-in, mert részeg lesz a karakter). Hasonló a helyzet, hogy ha elfogy a dead eye, csak ekkor Chewing Tobacco-t kell használni (ez a dead eye core-t roncsolja, és ha ahogy az ürül úgy lesz nehezebb megjelölni a dolgokat mert nagyon kileng a célkereszt).

A Gold Rush-hoz meg itt egy lista/leírás (videóval), hogy melyek a legegyszerűbbek (több mint 70 van).


.LnB
(titán)
Blog

Köszi! Köszi! A mindig kimerítő válaszokat! Épp most pörög a stáblista. Holnap belecsapok a lecsóba. A leírás hasznos, majd még átnézem párszor. Nyomtattam egy listát, az elvileg legkönnyebb feladatokról. Majd kiderül, hogy milyen. :)

Volt nálam három tonik. Amivel fel tudtam boostolni a statjaimat 8-ra.Az utolsó küldetés közben vettem csak észre. :) nem tudtam erről.


.LnB
(titán)
Blog

Ezt csak úgy mutatom. Így nyomom:

Lehet vagy 80-90 oldal összesen. :) A fontos dolgokat mindig kihúzom, ha kész vannak.

[ Szerkesztve ]


.LnB
(titán)
Blog

A Gold Rush-nál a cinematic-ok skippelése mennyire javasolt? Mert én úgy tervezem, hogy mindenhol skippelném. Van ahol írják is, hogy kell. De okozhat galibát?


Mike
(veterán)

Jesszus. Ez nem munka :)


.LnB
(titán)
Blog

Mivel nincs hivatalos könyvem, ez van. Ugyan az, csak ez részletekben van.


negyven2
(veterán)

Simán átlépheted az átvezető videokat (se hátrányod, se előnyöd nem lesz belőle). Bár átlépés után az irányítás megkapáskor pár mp-el kevesebb időd marad (hamarabb idul el a számláló, minthogy megkapnád az irányítást). Ez tényleg csak pár mp, és a legtöbb esetben az idő alapú követelményt nem befolyásolja jelentősen (kivéve ha tényleg csak pár mp-n múlik az idő, de ezt nem jelzi neked :D).

Egy küldetés van ahol ha kell a Gold, és nem szabad átlépni az átvezetőt! Ez pedig az a küldetés amikor leromboljuk az Epilogus-ban a viskót Beecher's Hope (John telkén, ahová majd a házát építi). Itt csak egy idő limit van ami18 mp, és ha átugorod az átvezetőt, akkor az a 1-2 mp plusz idő miatt nem jön össze.


.LnB
(titán)
Blog

Igen, arról olvastam, hogy abban a küldetésben nem szabad elnyomni.
Néztem a könnyen goldozható 70 küldetést. Egyáltalán nem tűnik parának. Amitől nagyon tartok, az az online rész. Mennyi idő abban elérni az lvl50-et időben? Na meg az a posse achi.. :U


negyven2
(veterán)

Én legutoljára talán a GTA V esetében használtam ilyen papír alapú megoldást (de mintha rémlene, hogy volt még utána más játék is... talán a Hitman?). De mivel van tablet/smartphone így igazából nekem fölösleges. Legalábbis nekem egyszerűbb gyorsan megkeresni google-ben az ilyeneket.

Mert bár nekem megvan a könyv is, de azért jobb egy szabadon nagyítható/szűrhető térkép, mint valamit megkeresni egy 2x3 cm-es kis képen.

Bár az is igaz, hogy a dolgok nagy része már fejemben van, illetve azért ha valami nem azért a játékvilág nagy része szabályok szerint működik. Pl. bizonyos növények csak bizonyos helyeken vannak, de ott általában mindig. Pl. a menta, az vízfelületek környékén találhatóak (általában közvetlenül a parton Common Bulrush, és/vagy Burdock Root, a partól nem meszese pedig szinte mindig van Mint. Vagy Ginseng-et általában egyedül álló fák, sziklák mellett lehet a leggyakrabban találni (American-t a völgyekben, síkságokon, Alaskan-t pedig a hűvös hegyekben).

Amúgy most vagyok kb. a Chapter 3 közepén (a Herbalist Challenge 9-10 hiányzik már csak). És mivel most ténylegesen úgy megyek, hogy amit mindet megpróbálok összeszedni, megcsinálni, sajnos észrevettem, hogy nagyon sok a bug. Vagy legalábbis sokkal több mint amire emlékszem. És itt van, hogy grafikai minőség bugra is kell gondolni. Illetve ott van az is, hogy nagyon nehéz bizonyosdolgokat elhozni. Írta, hogy meg szeretném csinálni mind a 22 Companion Requests (amiből 18 már megvan), de sajnos a játék RNG része nagyon szemét itt is. Illetve már maradtak is apróságok is sajnos (főleg ruha, eladható egyedi item).


.LnB
(titán)
Blog

Ez a kincskeresős online szintezés még megéri? Olvastam róla, de azt is, hogy nerfelték már. És az sem világos, hogy ez a map majd jó e hozzá: [link]


negyven2
(veterán)

Posse Achievement sokkal könnyebben meg lehet szerezni mint aminek tűnik. Az 50-es szinthez 172 150 XP-t kel összeszedni. Amit jelen állapotában az Online-nak már nem olyan nehéz. A Collector Role ebben sokat tud dobni, mert egy dolog. A nerf igazából annyiból áll, hogy a legtöbb cuccot random adja. Pontosabban szinte az összes olyan helyen ahol ásni kell, és nem felszedni, ott az adott kategóriában lévő dolgokat random adja be. Ez igazából a teljes szettek esetén jelenthet problémát, mert előtte egy nap alatt (valós nap ami UTC 0-kor lép mindig új ciklusba), minden kollekcióból kijött legalább egy teljes (növények esetén 2-3 is). Most meg mivel random van így csak nagyon nagy szerencsével jöhet össze ez.

Ugye minden felvett dologért kapsz 100-300 XP-t, és minden teljes kollekció ezen felül 1500XP-t ér (a heti 1000 XP-t).

Viszont úgy néz ki, hogy ma indul a következő havi event, ami Bounty Hunter lesz, és valószínűleg a BH küldetésekre most megint járni fog két-háromszoros XP boost. Pluszban a BH engedély is kedvezményes lesz egész hónapban (december vége január eleje). Úgyhogy ha decemberbe szeretnél belevágni az Online-ba akkor most jobban megérheti a BH Role. Mert az add XP-t, $RDO-t és aranyt is. És ha az aranyat is duplán kapod akkor hamar összejöhet mellé a Collector Role, és így ez a kettő Role-al nagyon hamar meglehet a 50-es szint solo-ban. És mivel a BH küldetések Free Roam Mission-nek minősülnek így az azokhoz kapcsolódó achi-kat is ki lehet szedni.

[ Szerkesztve ]


.LnB
(titán)
Blog

Huhh, ez így most sok volt. :) Előbb ki kellene majd próbálnom, mert nem vagyok képben az online résszel. Így meg hülye is voltam, hogy kérdeztem ez ügyben. Azt hittem egyszerűbb dolog az online rész, de ebből elég komplexnek tűnik (az is).

Nem tudom, hogy mikor fogom elkezdeni. Úgy terveztem, hogy csak akkor, ha már azok az online achik maradtak. De még van bőven tennivaló a single player részben.

Eddig az a biztos, hogy a következő a Gold Rush lesz.

[ Szerkesztve ]


negyven2
(veterán)

Ha jatszottál a GTA Online-al, akkor az RDO igazából nagyon hasonló az élmény. Nekem azért ment bele annyi idő, mert az online (bár kronológiailag a RDR2 sztorija elött vagyunk), mert tartalommal töltötte fel a világot. Ugye ha végig viszed a sztori szálat, bár meg tudod csinálni azokat a dolgokat amik kimaradtak, de utána már csak a random találkozásokon kívül nem igazán van mit csinálni. Mármint barangolhatsz vadászhatsz, de úgy konkrét dolgot már nem igazán lehet. Pedig vannak benne olyan játék elemek amiket jobban ki lehetett volna dolgozni, pl. beindítani jobban a Marston Farm-ot.

De Onlinbe-ban azért ha egy idő repetitívvé is válnak a dolgok, de mindig van mit csinálni. Azt nem írom le, hogy van is miért csinálni, mert sajnos ez egy nagy negatívuma a játéknak. Mármint, hogy egy idő után elfogy azon dolgok száma amit érdemes megvenni benne (ami igazából kimerül majd a ruhákban). Viszont még úgy is, hogy igazából az utolsó normális frissítés 2 éve jött ki hozzá, azért van mint csinálni.

Ugye lehetsz Trader, ami annyiból áll, hogy a saját táborodba adod le a lelőt állatokat, amiből aztán árú készül amit meg el lehet adni.

Van a Moonshine biznisz, aminél igazából csak el kell indítani a főzést, és majd az elkészült illegális szeszt el kell adni a megfelelő vevőknek.

Van a már említtet Bounty Hunter szakma, ami nevéből adódódon abból áll, hogy a kirakott körözési plakátokon szereplő célszemélyeket éva vagy halva elvigyük a rend éber őreihez.

A Collector annyiból áll a világban lévő különböző dolgokat összeszedjük, majd azt jó pénzért eladjuk (az Online térkép arra jó, hogy ne keljen in-game vásárolni a térképeket, mert azon rajta van minden.

És van a Naturalist, ami igazából egy állatok megfigyeléséből áll. Lényegében mintákat kell venni belőlük, amit aztán az ökoterrorista hajlamokkal megáldott Harriet-nek kell leadni.

De ezek Role-ok némelyike rendelkeznek kvázi Sztori küldetésekkel is (BH esetén 13 Legendás célpont ami mindegyike egy-egy külön történet is egyben, illetve még ott vannak a nevesített target-ek 3 küldetésből álló történetei is, Naturalist Role esetén a legendás állatok, de pl. a Moonshiner esetén 2 intro küldetés és egy 5 fejezetből álló történet van elmesélve).

De ezen felül ott van a A Land of Opportunities nevű történet szál (ez kvázi a fő sztori része az Online karakterünknek), a Blood Money és Opportunity küldetések, A telegram küldetések, és a már említett Stranger küldetések.

illetve talán még ide sorolható a Call to Arms játékmód is, ami egy kvázi horda mód.

Ezek közül a A Land of Opportunities kivételével mindegyik játszható solo-ban is (és van olyan is amit csak így lehet).

Pluszban itt megvannak a random evetnek, illetve néhány Role esetén a support küldtessek, amik vagy kellenek, vagy jó ha megcsinálód őket.


.LnB
(titán)
Blog

Így jól hangzik. :)
Sajna GTA V-tel sincs tapasztalatom. Rossz volt az első tapasztalat, aztán hagytam a fenébe. Fel sem sejlett, hogy abban is mekkora mélység van. Pedig van, mert nagy siker az is. Első meccsem benne valami alsógatyában rohangálós DM volt. Nézte, hogy ez mi a franc. És ki is léptem. :)

Sok multiplayer játékkal van komolyabb tapasztalatom. MMO-kkal is. De ezekkel pont nincs.

Gold Rush:

Na kezdődik... :U Outlaws from the West ötödik próbálkozásra lett meg. :D Már szétcseszett az ideg, végiglovagolni az elejét...De én voltam a hülye. A többi jól ment. Könnyűek is voltak. 12 kész. Ebből talán 4-5-öt csináltam ma. A többi jött magától a sztoriban. Hosszú még az út, ami előttem áll. :)


Mike
(veterán)

Kb 2 hét napi 2-3 órával. Csináld ott is challange-eket (de lehet nem úgy hívják) az bőven ad XP-t. Például növény eladás, vízben több állat felrobbantása) a collector role is ad XP-t. Amúgy meg majd 42 segít, o néger (boxos) :DD

Amúgy meg csak kalandozz a világban, én nagyon szerettem hogy nem kell csinálni semmit, es nem kell 2 méteren harcolni

[ Szerkesztve ]


.LnB
(titán)
Blog

Basszus! de kiidegelt, ez a Magicians for Sport Gold medál. :((( 5x próbáltam, és a sok lovaglás, meg a körítés miatt, marhára nem volt kevés idő. Ez a kukoricásban megölni őket egy perc alatt, az nem ment.
Kerestem mindenféle videót, hogy hogyan lehet könnyen megcsinálni, de kb ugyan az mint. Viszont!..
Aztán eszembe jutott valami, vagyis kettő. De a második a dinamit lett volna, viszont szerintem nincs is nálam azalatt a quest alatt dinamit.

Szóval, úgy csináltam meg, hogy a kukoricás jelenet előtt lévő cutscene-nek, amikor vége van. Azonnal elővettem egy rifle-t, azonnal deadeye, és onnan, állva szétlőttem kettő ellenfelet. :DDD Kicsit imádkoztam, hogy beadja így is, de nagyon nem, mert miért ne számolná el? A szekvencia elindult a cutscene után. Szóval az 1perc alatt, 5mp + míg becéloztam őket DE-vel, hát lehet volt az 15mp is, hogy meglett. :P

47%-nál tartok Gold Rush-ban. Haladok.

[ Szerkesztve ]


.LnB
(titán)
Blog

Ez is megvan:


negyven2
(veterán)

👍👍👍


.LnB
(titán)
Blog

Köszi-Köszi!

Írok egy kicsit erről a Gold Rush-ról. Összességében nem volt vészes. És érzésre hamar végeztem is vele, még úgy is, hogy annyira sok időm nem volt játszani. Voltak érdekes dolgok. Néha a legkönnyebbnek tűnő feladatok voltak a legnehezebbek, és fordítva. Ráadásul itt, ahol már tényleg számít a gyorsaság, precizitás, itt kijön pár apró hiba a játékban, és a 30fps sem előnyös sokszor.
Hibára például a Stagecoach-okra való átugrás. Amikor a karakter nekiugrik fejjel, meg ilyenek.. :U Honor, Amongst Thieves feladatnál volt ezzel gondom. De még a tűrőképességemen belül. :D

Három feladat volt, ami kicsit kikészített. Ez a három maradt meg így utólag nagyon.

Magicians for Sport-ról írtam már, az volt az egyik.

A másik a The Joys of Civilization volt. Amikor a gyereket kell elkapni. Kezdjük ott, hogy a quest elején, nagyon sokszor bebugolt a csapos. Lefagyott, nem adott whiskey-t, restartolni kellett a küldetést. Borzasztó idegesítő volt. Mert elég hosszú volt az egész, és a restart nem segített az idegrendszeremen. Ráadásul, így utólag én voltam inkább hülye, de ettől még szívtam vele.Az volt a baj, hogy egyszerűen nem tudtam elkapni. Csak nekiszaladt a karakter meg ilyenek. Már az ideg szét****ott.. Próbáltam L2-vel kijelölni, úgy elkapni... Szóval már csak az eltartott egy darabig, hogy rájöjjek, a "B"-t kellett püffölni a kontrolleren, hogy elkapjam. Végül így kaptam el: [link] Ez kb glitch. De itt se lett meg elsőre, mert ez után esett csak le, hogy a B-vel kell elkapni. :U

A harmadik pont az a mission, amit utoljára csináltam az achihoz. A Bare Knuckles Friendships. Itt a 10mp-en belüli 4 kill fogott ki rajtam. Még szerencse, hogy a küldetés első fele nagyon könnyű. És itt már nagyon végeztem volna az egésszel. De sokadjára lett meg az a négy félnótás, 10mp-en belül. :) Itt a 30fps-t elsőre nagy hátránynak éreztem. Viszont nem az végül is, mert az auto aim-ot kihasználva kell marha gyorsan leszedni őket.

Örülök azért, ez a 0,04% elég illusztris társaságnak tűnik. Még úgy is, hogy tudom, mostanra könnyebb ez az achi. Ráadásul, én elég keményen felkészültem. Volt egy papír alapú listám, ami alapján haladtam, és húztam ki ami kész. És csináltam a papír alapján, amin csak a 70 könnyebb küldetés volt rajta. Szóval az alapján csináltam egy Youtube listát is, hogy gyorsan meg tudjam nézni a videót is róla ha kell. Szóval előre tervezve, megkönnyítettem a saját dolgom.
Minden sikeres gold után mentettem, nehogy valami baj legyen, áramszünet vagy ilyesmi.

Hát ennyi. Nekem ez a legritkább achim bármilyen platformon. És mivel nem szoktam achikra figyelni (Xbox-on még az is ki van kapcsolva, hogy felugorjon a jelzés ha teljesítek egyet. :D), így számomra tényleg különleges ez.


Mike
(veterán)

Szép. Nekem nem lesz meg sosem, pedig ezzel a játékkal játszottam idáig a legtöbbet, 4000+ órát (ebből úgy 300 volt a sztori)

Ja azt hittem villant a platkó

[ Szerkesztve ]

üzenetek