Red Dead Redemption 2 (PC) - PC játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


negyven2
(veterán)

Igen, sajnos a szeptemberi update ezt is elrontotta. Úgy vettem észre, hogy a játék Network része az ami okozza, és részben a lobby-ban lévő magas játékosok szám is közrejátszhat, hogy előjön-e vagy sem. De elsősorban nem az a gond, hogy most már simán lehetünk 25+-os lobby-ban is, mert tapasztalataim szerint voltam olyan 14 fős lobby-ban ahol jelen volt a hiba, és voltam olyanban is ahol 30-an voltunk és nem volt gond. Simán lehet, hogy a becsatlakozó játékosok hálózatának (internet kapcsolatának) a minősége itt is a fő kulcs. Vagyis ha sok a potato internettel rendelkező játékos akkor azt nem tudja normálisan lekezelni a játék matchmaking rendszere.

Az, hogy a lobby hibás, azt legszerűbben úgy lehet megállapítani, hogy elküldjük a lovunkat. Ha egyből elfut akkor a lobby-val nincs gond... még! Ha viszont az első elküldésre, bár a térképjelzése eltűnik, de maga a ló ugyan-úgy állva ottmarad, akkor viszont a lobby hibás. Ilyenkor a lónak a "menüje", elérhető marad, vagyis megint el tudjuk küldeni, de kvázi úgy viselkedik, mintha egy másik játékos lova lenne.

A lényeg, hogy ha ilyen lobby-ban vagyunk, akkor legalább kétszer kell kiadni neki az elküldés parancsot (többször is lehet, mert ugye átalakul egy másik Player/NPC lóvá), és várni kell kb. 30mp-t percet. Utána már le tudjuk hívni a szekeret . Vagyis, aktív lóra nem hívjuk le ilyenkor a szekeret, nem váltunk lovat, nem megyünk be se lóval, se kint lévő lóval/szekérrel az istállóba!

Ha esetleg mégis úgy hívtuk le a szekeret vagy váltottunk lovat, hogy nem küldtük el az előzőt, vagy igen, de lehet, hogy túl hamar tettük meg a lehívást akkor sincs semmi vesze még. A lényeg ilyenkor, hogy el kell futni egy irányba messze (vagy posse társ elvisz minket, vagy lopunk útközben lovat, vagy egyéb járművet). Egy idő után - ami normál esetben a despawn régió határa közelében van, ami után automatikusan eltűnek a lovak szekerek - meg fog jelenni a szekér/ló (eleve úgye lerakja ezeket csak nem jelzi a térkép és nem igazán használható sajátként).

Hogy ez valaha is lesz-e javítva azt nem tudni, ugyanis ezt valószínűleg nem tudják megoldani tunable (szervoldali) javítással, és sajnos jelenleg úgy néz ki, hogy patch se készül hozzá jelenleg.

szerk: Ugye másik megoldás, hogy vagy megpróbálkozunk solo lobby-val, vagy addig váltunk a lobby-k között, amíg normálisát nem találunk (vagy ha azt mondjuk a lónak, hogy menj el, akkor egyből elmegy).

szerk 2: Az meg, hogy nem jön már ennyi támogatás hozzá, annak fényében, hogy mind a népszerűsége nem csökkent, az külön érdekes... főleg, hogy Steam-en most dőlt meg az egyszerre játszó játékosok száma (66,492 fő), és jelenleg is csak Steam-en 45,765-en játszanak az RDR2-vel.

[ Szerkesztve ]

üzenetek