üzenetek

hozzászólások


wolfman
(veterán)

'élvezhetően tágas a hangtér, még ha egy Sony vagy Jabra csúcsmodell szintjét nem is sikerül elérnie'

Folyamatosan zavart érzek az erőben az ilyen TWS füles teszteknél. Néha van olyan érzésem, mintha hasraütésre menne a leírás és/vagy nem igazán van megfogalmazva, hogy a jó, rossz, elfogadható, nem túl acélos, stb. megjegyzések milyen kategóriára értendőek.
Jelen esetben azért idéztem, mert nagyon sok helyen a csúcs Sony fülesekre azt mondják, hogy nagyon szépen szólnak, de terük, az ami nincs. A zene tisztán, erősen, de érezhetően az agyadban fog szólni, de legfeljebb a füledben, nagy távolságokat nem kell várni és ezt a legújabb WH-1000XM5-re is rendre megjegyzik. Na most akkor ezt a szintet térben igen könnyű megugrani, nem? Vagy ha azt sem éri ez el, akkor az nagy baj. Ha meg azért minden fülest a maga kategóriájában kellene értékelni, akkor meg ne hasonlítgassuk a Sony csúcsmodeljeihez, ahol a kis tér is nagyobb nagyobb, mint a Buds 5 Pro-nál.

Most akarok én is venni TWS-t. Kinéztem magamnak párat különböző kategóriákban. Van hogy egy 20eFt-os jobb minősítést kap mint egy 120eFt-os, de ez így összevissza. És nem gondolnám, hogy amúgy a 20eFt-os jobb lenne, csak utóbbinál már ugrunk pár szintet mikor kritikát kell megfogalmazni. Így véletlenül sem lehet belőni, hogy akkor most mi mennyivel jobb vagy rosszabb adott cuccnál.

Nemrég vettem kollégámnak egy JBL Wave Flex-et. 10 pontból ilyen 7-8-as értékeket kapott. Nos, mivel semmiféle külső hangszűrése nincs, hangerőt meg nem lehetett ráadni, hogy élvezzem is amit hallgatok, így nekem ez instant kuka lett volna, minősíthetetlen kategória. Zajos környezetben már mindegy is milyen minőséget képviselne, mert az emberi beszéd is belepofátlankodik a zenébe. Ha belenyomtam a fülembe, akkor elzárta a kinti zajokat, úgy már elment, de ugye az ember nem nyomja azt oda, mert nemár!

[ Szerkesztve ]

üzenetek