Repülős topic - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


nRu3
(addikt)

Samott
(addikt)

Koszonom, most mar en is tapasztalom... :)


Djuree
(félisten)

hali.

érdeklődnék, hogy van-e valami felület, ahol van lista hogy mikor hol vannak repülőnapok?
van 2 kisfiam és meg vannak bolondulva a repcsikért-helikért, elvinném őket valahova ahol lehet látni repülni is őket. kecskemétre jártam anno de ugye ott már nincs. :(


Cifu
(félisten)
Blog

Most májusban volt a Budaörsi reptéren a Honvédelem Napja. Arról sajnos már lecsúsztál.

Hazai repülőnapok

A Red Bull Air Race és Goldtimer féle bulik régen jók voltak, de ugye hamar megunja az ember, hogy ugyanaz a pár gép van kint.

Tessék, itt egy lista a közelben lévőkből.

Ostravát ajánlom, noha nincs közel, és persze (mint minden repülőnapon) rengeteg vannak.


Djuree
(félisten)

:R


HellGreg
(őstag)

Nem valami pörgős topik, de nem tudja valaki, milyen vadászgép-kötelék húzott most át Budapest felett? Kb 45 perce... Olyan mintha Patrouille de France vagy Frecce Tricolori lett volna, de nem biztos.


nRu3
(addikt)

Lehet ők hoztak valami harci gázt és ezért volt ilyen trágya szag Pest megyében ! :D


Typhoon
(csendes újonc)

Saudi Hawks


HellGreg
(őstag)

Kár hogy ezeket nem lehet előre tudni.


Jester01
(veterán)
Blog

Szerintem V22 Osprey-t láttam vasárnap 15:30 körül Polgárdinál. Google szerint volt itt egy a júniusi hadgyakorlat idején, lehet, hogy az még itt röpköd? :F Vagy valamivel összekeverhettem? A légcsavarok vízszintes, "repülőgép" módban voltak a színe ilyesmi szürke volt.


Cifu
(félisten)
Blog

Az Osprey elég jellegzetes gép, nincs másik légcsavaros gép, aminek a szárnyvégein van a hajtóműve. ;)

Most Szlovákiában van egy nagyobb hadgyakorlat (Slovak Shield 2019), lehet, hogy oda mentek, vagy onnan jöttek?


Jester01
(veterán)
Blog

Kösz! :R


valakky
(aktív tag)

hirtelen nem találtam jobbat, de tudja esetleg valaki mi volt ez az imént legalább 30 (de lehet jóval több) repülőt számláló konvoj itt szekszárd vonalában, ami nyugatról tartott keletre? szép libasorban az égen, szabályos távolsággal, a végét pedig egy kettes zárta, mértanilag a sortól egyenlő távolságra a szélén.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(félisten)
Blog

30+ repülőgépes konvoj biztosan az USAF volt, feltehetően Németországból vagy Nagy-Britanniából repülhettek valahova keletre (Románia, Törökország, esetleg Ukrajna vagy Irak).


Samott
(addikt)

Transatlantic Airbus A220-300 Delivery: Air Baltic - Montreal-Riga

Hosszu, de nagyon reszletes. Egy vadiuj gepet szallitanak le Kanadabol Lettorszagba, utvonaltervezes, a gep ellenorzese az osszes radioforgalmazas. Nagyon profik. :)


Cifu
(félisten)
Blog

Ez egy társulás, nem vásárolnák meg a gépeket, mert azokat a Luftwaffe üzemeltetné, de beleszállnák az üzemeltetési költségbe, így szükség esetén kvázi bérelhetjük őket.

Amúgy az A400M annyira nem sikertörténet, hogy nem meglepő, hogy a Luftwaffe is igyekszik mindenféle megoldásokkal lekötni a saját gépeit. Bármennyire is EU párti és "inkább európai mint amerikai" párti vagyok, jobban járnánk egy pár C-130J-30-al (BTW még a németek is rendeltek abból, igaz részben azért, mert kiderült, hogy az A400M egyszerűen alkalmatlan arra, hogy helikoptereket tankoljanak vele)...


-szabi-
(őstag)
Blog

Hi
Jah a cikk tartalma ok, de a felvetést érdekesnek találtam, főleg annak fényében, hogy eddig erről sehol egy pletykát sem olvastam.
üdv

üzenetek