SamKnows és NMHH internet sebességmérés - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


dethroner
(veterán)

Most beszélgettem közel egy órán át telefonon a szerelővel. Kértem ne jöjjön, mert nem akarok fizetni a kiszállásért, mivel nem tudom egyértelműen bizonyítani hogy hiba van és hogy az a hiba az ő ONU eszközükben, hálózatukban lenne. Beszélgetés közben javasolta hagyjuk ki a mérőboxot és közvetlenül a saját gépembe menjen a lan kábel, így már olyan sebességtesztek is normálisabbak lettek, amik a mérőbox közbeiktatásával lassabb sebességet mutattak. De hogy a szelessav szoftveres mérése miért mutat több mint 100-al magasabb feltöltést (450) mint a hardveres mérésük (330), rejtély. A hatóság szoftveres letöltési sebességtesztje a mérőbox kihagyása után se lett jó, ugyanúgy 250-300 között mér, mint a hardver.
Viszont a torrent jól megy, a szerelő szerint ha kijön, csak a saját mérőjüket fogadják el ha hibát jelzek ( [link] [link] ezek meg a box nélkül jól mennek. Javasolta hogy figyeljem a méréseket, esetleg próbáljam a hatóságnál kicseréltetni a mérőt, használjak a hálózati eszközökhöz szünetmentes tápot, mert ezek a vackok érzékenyek az áramingadozásra, és elmondása szerint ebben a régióban mostanában elég sok ilyen van, ami miatt sok eszközt cserélnek.
Szóval nem mertem így hibára jelenteni, nem akarok felesleges pénzt kidobni, azt mondta ő se tudna többet ha itt lenne, futtatni az említett 2 tesztoldalt, azok meg jó értéket adnak. Központban ránézett, a jel jó minőséget mutat nálam, tehát nem tud mit tenni.

üzenetek