SamKnows és NMHH internet sebességmérés - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


dethroner
(veterán)

Igazából csak azért mondta hogy a saját mérőjüket tekintik elfogadhatónak, mivel ezt ismerik, tudják a működését. Kérdeztem tőle ezt a saját és nem saját hálózat dolgot, azt mondta nincs különbség, ők nem korlátoznak, nem befolyásolnak semmit. Javasolta hogy speedtest.net méréseknél ne a közeli szerverekre mérjek, ne is külföldi szerverekre, és ne nagy szolgáltók (voda, T, Digi) szerverre, mert azok csak saját ügyfélnek mérnek sokat, más hálózatba direkt rontja az értéket. Amikor rákérdeztem hogy ugyanezt nem csinálja-e meg a HWR saját mérője, azt mondta nem :DDD Na igen. Javasolta a szerverek között az Antenna hungáriát válasszam, de az már nem elérhető.
Amikor a rendes körülményes sebesség napi 90%-os rendelkezésre állásra kérdeztem, azt mondta a szolgáltató azt is mondhatja, hogy pont amikor a box a napi 24 mérést végzi, pont akkor nincs meg a 90%, de amint vége a méréseknek, egyből megvan. Azt mondta, sajnos ezt is megtehetik, amit ugye csak egy napi 24 órás folyamatos terheléssel tudnám megcáfolni, de akkor meg a szolgáltató levághat a rendszerről, mert extrém módon használom.
Jó fej volt, nagyon segíteni akart, mondta, higgyem el, megvan a csomagomnak megfelelő érték. Ő is akkor boldog, ha az ügyfél boldog. Hát, megkérdezem még az NMHH-t hogy mi a véleménye erről a sokféle mérési eredményről.

üzenetek