SamKnows és NMHH internet sebességmérés - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


dethroner
(veterán)

Itt valami nagy turpisság van, vagy hatalmas gikszer. Pár percen belül teszteltem speedtest.net-en az összes bp-i szervert, plusz a szerelő által a közelség miatt nem javasolt Znet-et (ami eddig közel a maxot hozta), plusz parancssoros speedtest, szelessav.net webes mérőjét, és szinte mind ugyanazt az eredményt hozta, 200 alatt. Lehet a nemrég elvonult vihar és az azt követő áramszünet is bedolgozott ebbe az értékbe.
DE! A szolgáltató 2 korábban említett webes mérője, a speedtest bp-i Giganet szerver újfent 450 környéki letöltést mutat, plusz a torrent is szintén az említett 55MB/s sebességgel töltött. Tehát vagy van bőven, vagy turpiság és játszadozás a mérésekkel.
Régebben olvastam valami VGA drivert, ami ha érzékelte hogy benchmark-t fut, a teszt idejére felemelte a kártya órajeleit, hogy ügyesebbnek mutassa magát mint a másik gyártó. De persze játékokban ennek semmi jele nem volt, az órajeleket csak a teszt idejére bírta emelni. Lehet itt is ez van, érzékeli a szolgáltató mérője hogy saját hálózatból érkezik a tesztkérés, gyorsan kinyit minden csapot, ömlik a sok bit, aztán a teszt után meg visszarakja a korlátot, és ezt a korlátot nem inaktiválja egy másik szolgáltató mérője.
De még mindig ott van akkor a torrent, ami meg jól fut :U

üzenetek