Samsung LCD és LED TV-k - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


zseko
(veterán)
Blog

Hazahoztuk a tévét UE55CU7172UXXH, sikerrel be is üzemeltem. Hát, nem egy sebességbajnok :), a Hisense-em rommá alázza (igaz nem is ennyibe került).
Ami nekem negatívum, hogy a szappanopera hatást egyszerűen nem lehet kikapcsolni, nincs rá beállítási mód mint más tévéknél (vagy nem találtam), így a Film módban kell használni - úgy meg fényerő nincs annyi, mint a normál módban. Ami még fura, hogy HDR-es filmet nézve külön ki kellett választanom a HDR módot a képbeállításokban, jobb, élénkebb, világosabb lett a kép, viszont hozta magával a szappan módot is. De ez még csak ilyen gyors, tíz perces nyomogatás volt, később még majd úgyis szétnyomkodom hogy mit tud.
A hangja szerintem amire kell arra elegendő lesz anyuméknak, még majd azt is tesztelem, de első benyomásként nem találtam vállalhatatlanul rossznak.
A normál Digis adások képminősége egy moslék, de attól nem is vártam mást, a HD csatornák azért jobbak, de hát ez Digi, meg műholdról jön. Most egy 1080p-s filmet néznek Plexen tesómék, az már egész jó szerintem, majd ha hozzáférek a tévéhez akkor a streaminges 4K-t megnézem milyen, most csak beállítottam őket.
Eddig úgy néz ki hogy a hdmi-n rákötött beltérire áll rá bekapcsoláskor, ami jó, mert nem kell külön megtanítanom anyumékat a kezelésre, hogy hogyan tudnak oda átkapcsolni, bár lényegében nagyon egyszerű művelet.
A menürendszere (a beállítások) nekem személy szerint nem jön be, szvsz rosszabb mit az LG-é, pedig az se jó (sőt, a 'Hub'-ja meg az LG-nek a legrosszabb, attól a Samsungé is jobb), a sajátomét találom a legjobbnak és a legkevésbé túlbonyolítottnak eddig.

üzenetek