Samsung LCD és LED TV-k - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


mester778
(csendes tag)

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenen, hogy milyen Samsung TV-t ajánlotok olyan max 200-220k környékén ami 50”-os? Néztem ezt ( [link] ), erről mi a véleményetek? Vagy lenne ennél jobb?

Előre is köszi!


tigribigri
(junior tag)

Ennyiért Samsungban nem tudok jobbat...


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Üdv,

Nehezen találni érdemi infót a 7000-es széria kapcsán... Egy betört képernyős VA paneles Samu utódját keresem 55-ös méretben, de a használt kategóriában, szóval 150k alatt. Nekem egy RU8002 van ami tök jó, mély és szép egységes feketéje van, csak ilyet meg éppen nem árul senki.

Amiket most találni:
- nu7023
- nu7102

Ezekről mi a véleményetek? Mit javasolnátok még?


zseko
(veterán)
Blog

Hazahoztuk a tévét UE55CU7172UXXH, sikerrel be is üzemeltem. Hát, nem egy sebességbajnok :), a Hisense-em rommá alázza (igaz nem is ennyibe került).
Ami nekem negatívum, hogy a szappanopera hatást egyszerűen nem lehet kikapcsolni, nincs rá beállítási mód mint más tévéknél (vagy nem találtam), így a Film módban kell használni - úgy meg fényerő nincs annyi, mint a normál módban. Ami még fura, hogy HDR-es filmet nézve külön ki kellett választanom a HDR módot a képbeállításokban, jobb, élénkebb, világosabb lett a kép, viszont hozta magával a szappan módot is. De ez még csak ilyen gyors, tíz perces nyomogatás volt, később még majd úgyis szétnyomkodom hogy mit tud.
A hangja szerintem amire kell arra elegendő lesz anyuméknak, még majd azt is tesztelem, de első benyomásként nem találtam vállalhatatlanul rossznak.
A normál Digis adások képminősége egy moslék, de attól nem is vártam mást, a HD csatornák azért jobbak, de hát ez Digi, meg műholdról jön. Most egy 1080p-s filmet néznek Plexen tesómék, az már egész jó szerintem, majd ha hozzáférek a tévéhez akkor a streaminges 4K-t megnézem milyen, most csak beállítottam őket.
Eddig úgy néz ki hogy a hdmi-n rákötött beltérire áll rá bekapcsoláskor, ami jó, mert nem kell külön megtanítanom anyumékat a kezelésre, hogy hogyan tudnak oda átkapcsolni, bár lényegében nagyon egyszerű művelet.
A menürendszere (a beállítások) nekem személy szerint nem jön be, szvsz rosszabb mit az LG-é, pedig az se jó (sőt, a 'Hub'-ja meg az LG-nek a legrosszabb, attól a Samsungé is jobb), a sajátomét találom a legjobbnak és a legkevésbé túlbonyolítottnak eddig.


hyppo!
(tag)

Minden képjavítót kapcsolj ki és megszünik a szappanopera jelenség


hyppo!
(tag)

7102-t , de az sem mai darab


w333
(félisten)

Sziasztok a napokban vettünk egy S90C Oled Tv -t a csatorna listát pendrive-on exportáltam szerkeztettem majd importáltam, 1-2 napig jó majd kb. az első 5 csatorna magától megváltozik M1 HD, M2HD, Duna HD stb. a többi meg ugye tolódik, mi lehet a probléma vagy mit csináltam rosszul ? válaszokat előre is köszi ... ilyetve milen csatorna lista szerkesztőt érdemes használni ? :D


bordi10
(senior tag)

zseko
(veterán)
Blog

A vásárolt tévé negatívuma, amire panaszkodtak most itthon, hogy fényerőben nem egy nagy eresztés, sötét a kép. Hát igen, ez valóban igaz.


PuffyDog
(junior tag)

Sziasztok!
Fel vagyok háborodva. Kint járt a mélyen tisztelt Oktogon Szervíz Kft. csütörtök délután. A szervizes megállapította, hogy a TV rendben működik, semmi szoftveres, hardveres probléma nincs.
Erről a csoda szervizről szépen a Google vélemények is: [link]

Itt egy két perces videó, ezt most néhány perce vettem fel: [link] YouTube-ra töltöttem.

A helyzet az, hogy csütörtök délután amikor elment a túlképzett és rendkívül udvarias szervizes utána telefonáltam a Samsungnak. Hát nekik ebben a térségben az Oktogon Szervíz a partnerük, mást nem tudnak küldeni. Küldjék őket újra? Mondtam hogy őket ide biztos nem. Erre az ügyfélszolgálat válasza: Ha megtagadom a bevizsgálást nincs garancia.
Nem a bevizsgálást tagadom meg, hanem azt, hogy egy paraszt, akinek kapanyél lóg ki a..... Az ne okoskodjon. Küldjenek más szervizt, de azt nem tudnak.
Most mit csináljak? :W :(((


Vhiktor
(veterán)

Jöjjenek ki még egyszer, ha kell 100-szor, majd csak megunják és cserélik :D


PuffyDog
(junior tag)

Az ember konkrétan benyomott pendriveról egy 4K filmet és megírta, hogy hiba nem tapasztalható. Mutattam volna neki a videókat, hát az őt nem érdekli. :C
Melyiket márkának nem holtkóros a supportja és a szerződött szervizpartnere?

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Fórumokat böngészve, szerintem az LG.


HollyBoni
(veterán)

Tőlünk múlthét pénteken vittek el egy TV-t garis javításra, tegnap hívtak hogy hétfőn hozzák. Kíváncsi vagyok mi lesz, kicsit félek az olvasottak után. :F


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Végül is egy 65-ös QE65Q60TAUXXH TV-t találtunk használtan 160-ért. Nagyon frankó, egységes és mély feketéje van, miközben pl. a kamerával szembe világító zseblámpa pont úgy bántó volt, mintha ott állnál. Ezt azért emeltem ki, mert a tesztjei alapján ez a TV sem tud elég fényes lenni HDR tartalomnál, de azért így sem rossz, főleg ennyi pénzért.

Ami nem tökéletes, az a mozgás kompenzáció, legalább is az automatikus módban, ami a beépített kiemelt meg hasonló módokban nem állítható. De majd elmélyülünk a beállításokban.

A mérete ellenére az alacsony felbontású sima TV adások is nézhetőek rajta, nyilván kicsit plasztikus a végeredmény a felskálázás miatt, viszont cserébe nincs blokkosodás.


pkaresz
(senior tag)

Szia!
Milyen eszköz szolgáltatja a tv műsort?
Nálunk a UPC box csinált néha ilyent. A hálózati ki be kapcs megoldotta. Illetve HDMI kábel csere. Sajnos nem mindig a tv a hibás. Ellenorizzétek le a szolgáltató eszközt is. Illetve más forrás is produkálja ezt?
Üdv Karesz

[ Szerkesztve ]


pkaresz
(senior tag)

Így igaz!! :K


AMD Power
(titán)

Jó drága volt :U

2020 tévé használtan...

[ Szerkesztve ]


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Nem értek egyet. 150k újonnan a nem Qled 55-ös Samsung.

Mit vettél volna a helyemben ha max 170k a keret?


PuffyDog
(junior tag)

Szia.
Netflix, HBO és Prime. :DDD
PlayStation 5 és a Samsung Soundbar van rákötve a TV-re, semmi más. Se kábeles, se kártyás, se semmilyen TV szolgáltatásunk nincs. Soundbar és Playstation rákötés nélkül is jött már elő a hiba. Takarítás volt, szét lett húzva minden és elfelejtettem visszadugni. :DDD
Ez a TV hibás. A Samsung Support viszont egy hatalmas nagy nulla, a szerződött partnerük pedig még a nulla alatt is van bőven.

üzenetek