Samsung LCD és LED TV-k - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


pkaresz
(senior tag)

Értem, sajnálom.


PuffyDog
(junior tag)

Köszönöm. :R
Azért persze olvastam eleget, hogy mi okozhatja ezt a hibát és itt is kaptam segítséget.

Samsung Support pedig: Április első napjaiban lett igényelve a garanciajegy postai úton. Megadtam a címet is. Oké, küldik. Még aznap emailben a biztonság kedvéért írtam nekik, hogy a telefonbeszélgetésre hivatkozva még egyszer azért leírnám, hogy erre a címre küldjék. Vártam heteket, se kép, se hang. Kiderült, hogy a TV rendelési címére küldték. :DDD
Aztán szépen lassan minden hibát, amit dokumentáltam elküldtem nekik. Másfél hónapba tellett kinyőgniük, hogy ezeket NEKEM kell továbbítani a Samsung központ felé. Az ügyfélszolgálatuk erre nem képes?
Ha valami Auchan sajátmárkás termékkel ment volna ugyanez nem lepődök meg, de hogy a Samsung Support van ilyen szinten. :DDD


tigribigri
(junior tag)

Szerintem attól függ milyen állapotban van, illetve valójában hány éve használják.
Ha valóban 3-4 éve használják akkor azt gondolom tényleg drága volt.
A Q60T-nek a mai megfelelője a 65Q60C (egyébként kb. ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, semmi fejlődés) most 265k. Ehhez érdemes viszonyítani a használt árat.


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Igen, én is így látom, kiadják ugyanazt átnevezve évente új formában. Ez nem volt sokat használva, most is kihasználatlanság miatt adták el.

Egyébként a betört 55-ös Samu tévénk kapcsán beszéltünk egy szervizzel, alternatív panelt tudnának bele 140k körül, meg gyárit 190k körül... Na nem is volt vonzó a javítás gondolata... :N

Viszont amit még elmondtak, hogy az újabb Samukban kispórolták a műanyag házból azt a kis keretezést is ami a régebbiekben a panelt megtámasztotta, szóval még törékenyebbek, valamint a szervizes tapasztalatai szerint eléggé mennek tönkre maguk az újabb panelek is, ő 3 évet jósolt élettartamnak ha veszünk most egy új Samut. :U

Nekem amúgy egy 55-ös RU8002 tévém van, azt vettem 2019 körül 180k-ért újonnan. Néztem az rtingsen a rá következő évi utódját, sikerült egy majdnem minden paraméterében gyengébb tévét kiadni helyette, nem is értem. :U

[ Szerkesztve ]


TZ1
(csendes tag)

Üdv! Megerősíthetem, hogy a Samsung nagy tv-k nagy része 2-3 évet mennek és kijelzőhibássá válnak. Senkinek sem ajánlom. Aki nem hiszi kérdezzen meg néhány szervizt és döntse el maga.


randomnév
(újonc)

amikor elkezdi a felismergetést, nyomj egy back/exit gombot a távirányítón


randomnév
(újonc)

az RU és NU széria kb ugyan az, se nem jobb, se nem rosszabb


randomnév
(újonc)

a tv-t ha bekapcsolod és lépkedsz a menübe (nem működő kijelzőnél) világíts rá a kijelzőre közelről lámpával. ha látni, hogy van alatta képtartalom, akkor háttérfény hiba. ezt okozhatja a ledek hibája vagy nagyon ritka esetben a tápegység.

ha van háttérvilágítás (halvány fény a kijelzőn) akkor problémásabb, kijelző réteg vagy alaplap hiba.

nehéz megmondani melyik helyzet áll fent nálad, mert ugyan "durrogni" tudtok a videó alatt, de egy értelmes, éles videót közölni a hibáról nem...

mondom ezt úgy, mint egy szerződött samsung szervízpartner az ország keleti részéből.


PuffyDog
(junior tag)

Köszönöm az infót.
Az a baj, hogy ez a Motorola Edge 40 Neo nem éppen aktuálisan a lehető legjobb kamerás telefon.
Illetve tényleg full random módon jelentkezik a hiba, nem nézi, hogy éppen milyen fényviszonyok vannak. Redőny nincs az albérletben, a sötétítő pedig annyit ér, mint halottnak a csók. Látni halványan az ikonokat, olyan mintha a fényerő mínusz 100on lenne.
Tehát ha az általad említett második opció áll fent az mennyire könnyen javítható? Oktogon Szervíz Kft.ről tudsz bármi infót?
És a durrogás miértjéről írtam már. Ha nem veszem figyelembe, hogy milyen promóció és kupon volt, akkor ez egy millió feletti model. Másfél hónap volt a garanciajegy normális módon történő pótlása. Másfél hónap volt az, hogy oké, akkor ezt az egészet panaszként továbbítsuk a Samsung központ felé. Mert az ügyfélszolgálat erre ugye képtelen.
Veled nem tudnám felvenni a kapcsolatot?

[ Szerkesztve ]


hyppo!
(tag)

Hát ezzel azért én nem értek egyet.
43JU6000 2016 óta megy hibatlanul
40KU6100 2017 óta megy hibátlanul
55Q70R 2020 óta megy hibátlanul 8000 óra van benne
43Q60B 2022 óta megy a fiam szobájába hibátlan
55Q60T 2021 óta megy 3000 órával (hálószoba tv, nem sok van benne)

Szóval állításod nem helyénvaló!


PuffyDog
(junior tag)

Ezekből melyik nagy?


randomnév
(újonc)

kijelző réteg hibás a készülék, egy idő után nem fog működni, csak folyamatosan újra indul majd a készülék. kijelző réteg cserével orvosolható.


randomnév
(újonc)

nem ki spórólták a műanyagot, hanem keret nélküli lett a design, hogy véknyabb/szebb legyen a készülék. ragasztva van a kijelző réteg, de ezt már kb minden gyártó csinálja. semmivel nem törékenyebb vagy sérülékenyebb. ez is ugyan úgy törik mint a régiek.

a samsungnak volt sajnos egy rossz szériája az utóbbi 2-3 évben, a TU modellektől indulva, (TU-AU-BU) mindben ugyan az a gyártó szolgáltatta a kijelzőt (nem saját magának csinálja a samsung, gyártatja) ami sajnos a gyártó sorról szarul jött le. de ezekből már van javított kiadás a tömeges meghibásodás miatt, az újak már nem szoktak meghibásodni vagy nagyon nagyon ritkán.


AMD Power
(titán)

Vagy 177e 55Q60C, vagy ha nagyon kell a 65 akkor már inkább egy CU7172 újonnan.


Celtis
(veterán)

Sajnos te is megtapasztaltad a samsung alsópolcos szerviz "szolgáltatását". Gyakorlatilag csak akkor foglalkoznak veled, ha egyáltalán nincs kép vagy hang.
Az LG-ről viszont szinte csak jókat hallani. Magam is saját tapasztalatból meg tudom erősíteni, hogy ég és föld vagy talán kicsit nagyobb is a különbség e kettő között.


hyppo!
(tag)

Honnnan nézzük a nagyot?
Ezelött 8-10-12 évvel ezelött a az 55" is nagynak számított.


PuffyDog
(junior tag)

Hát igen, elég relatív, azért kérdeztem. :D


Bandeee82
(tag)

Én konkrétan az Oktogon és a Samsung support kombó miatt soha többé nem veszek semmilyen Samsung cuccot. Korábban LG volt és utána is az lett.


grabber
(addikt)
Blog

Oké de te nem teszt pendrive lejátszására vetted a tv-t. Annyira gáz a Samsung garanciája,hogy eszembe nem jutna többet tv-t venni tőlük.
Most is Philips van. Szerencsére nem kellett még gariztatni,nem tudom milyen. De már nem is garis.


aqwer21
(tag)

Sziasztok! Bocs ha nem jó helyen kérdezem, de sehol nem találtam alkalmasabb helyet. :R Szeretném kérdezni, hogy egy samsung Q70A 55 (QE55Q70AAT) mennyit ér? Tökéletes állapotban, dobozával. Köszi :R

üzenetek