SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


#89309696
(őstag)

Ez a félbarna is jó, picit tényleg vizes a lecsengése meg a maláta jön ki jobban. A red ale is jó, de nekem túl pörköltes az íze, másféle barna söröket kedvelem, ezt így nem. Ebbe meg kevesebb a pörkölt maláta, ez így jobb.

Még a Soproni porter vissza van, ha már említve lett vettem egyet, bár félek tőle nagyon keserű lesz.
Egyébként a Tescoban voltam, nagyon sokféle sörük van csak ámultam. Én Aldi/Lidl/Penny vonalon mozgok, mert ott nincs tömegnyomor meg fél órás állás a kasszánál, de a Tescoban 5x annyi sör van, mint a másik háromban együtt. Érdemes lenne egyszer végigvásárolnom.


kökény
(aktív tag)

És a Tesco választékra az Auchan rátesz még egy lapáttal :B


#89309696
(őstag)

90Km, úgyhogy azt kihagyom. :DDD Egyszer voltam csak ott.


Dilikutya
(félisten)

Még csak nagy Tesco árul Portert? Annyira utálom, mikor köjön valami új, és ilyen balfaszul, hogy pont nem esik utamba. Félbarna Drehert még mindig nem láttam pl. az Auchanban, bár az nem baj, a Spar útba esne.

A Red Ale más jellegű, a vörös sörök ilyenek, annak szerintem teljesen jó, nekem bejön. Szerintem a legjobban sikerült újítása a Drehernek, bár a Goldért is hálás vagyok.


#89309696
(őstag)

Akkor azért nem ízlett a First red valamije sem, jó tudni akkor vörös sört nem veszek máskor.

Tescoban nagy fejetlenség van, nagyjából el vannak szortírozva a kézművesek, a hazai nagyüzemiek, a külföldi nagyüzemiek meg a búzák, és az üdítős sörök, de azon belül totális káosz. Kétszer végigmentem a soron mire meglett a félbarna. A hazai nagyüzemiek össze-vissza voltak kirakva, valamiből többször is volt több ponton, ahol épp üres hely van neki. A félbarna csak egy tálca volt, a búzák és a Soproni mellett a szélén, a Dreher kupac pedig a közepén és a másik szélén volt inkább. :U
De amúgy a választék nagy, úgyhogy el fogok menni vásárolni pár dolgot.

A Bud Spencer és Terence Hill sörök azok hazai kézművesek? Láttam már egy éve is, de nem vettem belőle. Most nem akarok kézműveset venni, mert már vettem párszor netről, megkóstoltam ezt-azt, ismerem az ízvilágot és ennyivel én megállapodtam, mert sajnos nekem nincsenek 500-700 Ft-jaim 3.5 deci sörre. Úgyhogy a Tescoban is csak a max 300 Ft-os 5 decis nagyüzemiek érdekelnek, fölé nem szeretnék árban menni.


#89309696
(őstag)

Egész jó ez a porter. Sokszor emlegetik ezt a csokis, kávés ízvilágot, na én ezt nem érzem ezekben. A Bigfoot Alcatraz-ban éreztem és tényleg, mint az étcsoki a végén. De a többi pörkölt malátás sörben egyáltalán nem érzek ilyet, messziről sem, csak a sima pörkölést. Ebben sem érzek kávét vagy csokit. Lehet, hogy azért mert ez nagyüzemi vagy én nem értek hozzá. De csak a pörkölést érzem, az tényleg van.
Keserű, de nem durván. Ezt még én is megiszom. Szerintem rendben van, bár a porter hallatán én karakteresebb dologtól tartottam, de nem lett durva, valószínű mivel nagyüzemi, magyar ízléshez igazított, egy rendes porter biztos keserűbb és testesebb.
A Soproni mondjuk az IBU-t ráírhatná legalább a sörkülönlegességnek nevezett cuccaira, ha a kommerszekre nem is.


Dilikutya
(félisten)

Igen, a Charlie/Johnny Firpo magyar, a balatonvilágosi Hedon főzi. Én mondjuk mostanában tuti nem nagyon fogok venni Hedon sört. Persze lehet csak valamit elbaszott a bolt a tárolással, de nekem két doboz (2-2 Charlie és Johnny van benne) is olyan volt hogy bontáskor a fele kihabzott, meg most a héten egy Helmut is. Ráadásul az a 700 Ft-ja ellenére messziről lesett csak a 400 Ft-os Franziskaner után. Pedig a tesós söröket imádnám, főleg a Charlie-t, bár a Johnny is finom.

A vörös sörök ilyenek, ebben a műfajban szerintem a Red Ale egy jól sikerült darab. Szerintem magasan veri a Kilkenny-t, az egy baromira túlárazott sör itthon.

Tegnap ittam a párja csodát, Guiness-t, magamnak már régóta nem veszek, néha kapok kevésbé műértőktől, mert ugye a neve ismert, az ára sok, akkor biztos csak jó lehet. Hát nem, ez még mindig egy vizes, test nélküli valami, kiöntve nagyon szexin néz ki, de hihetetlen, mennyire semmilyen, legalábbis amit itthon lehet kapni.

[ Szerkesztve ]


kökény
(aktív tag)

Teljesen egyetértek a Hedonnal kapcsolatban, még nyáron ittam a Johnnyt, teljesen jellegtelen, szinte kellemetlen illatú és ízű valami volt. Egyáltalán nem ízlett és ehhez képest elég drága, nem ajánlanám én sem.
Guiness,Kilkenny-vel kapcsolatban én is csak ismételni tudom saját magam, hogy túlárazott semmirevaló löttyök :(
Dreher téma: régebben annyira utáltam, hogy még a Kőbambit is szívesebben ittam, mint a Drehert.Önmagukhoz képest hatalmasat fejlődtek, Red Ale nálam a Soproni IPA után a második kellemes/iható nagyüzemi sör. Hidegkomlós/hk félbarna/gold mind az iható kategória, lehet jah kicsit némelyik vizesebb, de semmi zavaró vagy kellemetlen ízt nem fedeztem fel benne, önmagukhoz hasonlítva, nagyüzemik közül nálam a legnagyobbat lépték előre :C


Dilikutya
(félisten)

Ízre nekem jó lenne a Johnny, szeretném, de utóbb csak ilyen kihabzó vackokat vettem. Meg az egyik Charlie valóban ihatatlan volt, pedig nagyon messze volt még a szavidő vége.


[CsuCsu]
(őstag)

A Guinness es a Kilkenny is mezei nagyuzemi sor, szerintem hozzak az attol elvarhato szintet. A problema az ar, ugyanis ami Irorszagban a Soproni arkategoriaja, az otthon mar kezmuves arszint.

Mas tema. A Mad Scientist feketeribizlis sore rarugta az ajtot a Brewdog Collabfest-re. Gondolom jol rakeszultek, hogy kihasznaljak a nemzetkozi publicitast, es az ar is kevesbe szamitott a tulnyomoan nemzetkozi (nyugati) terjesztes miatt. Ez az eddigi legjobb soruk, kb Omnipollo szint, es csak egy hajszalnyival marad el a The Veil hasonlo cuccaitol. Le a kalappal, igy kell kinezzen egy imperial gose. Olyan testes, hogy blokkolta a Brewdog Shoreditch csapjat...

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

a mead scientist svartjarol beszelunk?

vagy ez masik? mert azon nem veletlenul elmelkedtem, hogy ezt nem tudom hogy foztek le Magyarorszagon, de minden tiszteletem.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

:R

koszi a tippet.


Jofi81
(őstag)

Remélem, hogy holnap estére még marad belőle... :D

Jelenleg első helyen áll.

[ Szerkesztve ]


jsk
(senior tag)
Blog

Reméld :) Valószínűleg először és utoljára iszod, mert tuti nem főzik le újra.

Egyébként is: "Picit azért büszkék is lehetnétek... Bár a mostanra megkopott márka szervezi, egy általatok kifejezetten nem kedvelt helyen kóstolható Budapesten, ami ráadásul qrva drága, és a főzde vezetőjével se jöttök ki a netes kommunikációban, de azért megismétlem: picit azért büszkék is lehetnétek..."

A középszer söreiket mindig megkaphatod, de a kimagasló főzeteik sokáig nincsenek a piacon.

Tetszik a Mead Scientist irány is, még ha vannak félrecsúszott tételeik is. Ott előre közölték, hogy nem lesz újrázás. Remélem meggondolják magukat, ahogy tették a Techno Vikinggel.

[ Szerkesztve ]


[CsuCsu]
(őstag)

Ez az idezet honnan jon? Mi a kontextus?


Jofi81
(őstag)

Azt mondod, hogy inkább ejtsem útba ma? Arra megyek haza, de holnap indultunk volna sörözni.


jsk
(senior tag)
Blog

A Különleges Sörök Kedvelői FB csoportba írta bele az előbb a BrewDog Budapest vezetője, legalább is nyitáskor ő volt az.

Az előzménye, hogy anno a bár megnyitásakor vita alakult ki a csoportban közte és a csoport egy része között a budapesti BrewDog árazásáról. Pl. 4dl Punk Ipa 1980 Ft vagy mennyi. Ehhez képest jobb söröket olcsóbban kapsz más kraftbárokban. Ezen ment az szóbirkózás. A vita alatt a Mad Scientist egyik tulajdonosa (aki tanácsadóként vett részt a nyitásban) elküldte a fa*ba az egész magyar beer geek szcénát. Leegyszerűsítve: Nem járunk a heti 3 sörbemutatóra, emiatt miért gondoljuk, hogy számít bármit is a véleményünk.
Végül megállapodtunk, hogy nem magyaroknak készült ez a bár, hanem a turistáknak. Elült az ügy.

Erre ma derült égből villámcsapásként megjelent ez a poszt. Persze el is indult a vita, illetve természetesen szerinte a csoport tagjai nem értik az iróniát :)

Ennyi.

Jofi81: Nem tudom mennyit főztek. Hány keg van a bárban. Péntek este van. Tele lesz a hely. Jó híre van a sörnek.

[ Szerkesztve ]


Jofi81
(őstag)

Meggyőztél, akkor útbaejtem hazafelé, mert sírnék, ha holnapra már nem lenne... :)


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

ejj.

igazabol elkezdtem orulni, hogy legkozelebb ha arra jarok megint vehetek par sort sved barati korben teriteni, es vegre eloszor egy magyar sor atlepte a 4.0as untappdot, es nem is kevessel.

ennek viszont igy akkor max sporterteke van.

üzenetek