SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


tomazin
(veterán)
Blog

Bp Beke ter kornyeken tud valaki olyan helyet ahol nem csak aszok/soproni es tarsait kapni?


kökény
(aktív tag)

Meg is jöttek, de ezek karácsonyig biza le fognak csúszni( áhh... fenét, hétvégére felpattintom az összest) :)

[ Szerkesztve ]


kökény
(aktív tag)

Melvinek ke is csússzantak, az ipa egy tisztességes iparos munka, a poppels dipa jutott róla eszembe, de ez utóbbi kiegyensúlyozottabb, harmónikusabb, Melvinnél kiérezni néha a 7,5% alkoholt. Illata iszonyat intenzív, konyhapultról felért az orromig, hozza a kötelezőt. Chuck Morris: világosabb sárga színű, 8%-os, visszafogottabb illat, de kellemes, sokkal jobban eltűnteti az alkoholt, mint az elődje, közelít a Neipakhoz, selymesebb, kifinomultabb íz, nekem egyértelműen jobban ízlett, mint az ipa, de egy NM vagy Finback szintet nem üti meg.


jookomak
(őstag)

Ha szemben állsz a keletivel, akkor jobb oldalt a kerepesi/fiumei sarkán volt? Szerintem is mister lehetett.

Én is 2003-4 környékén kezdtem rendszeresen kocsmázni, piázni, nálam általában az aranyátok volt a menő, illetve néha riesenbrau, ha budget megoldás kellett. És persze természetesen kommerszek végeláthatatlan mennyiségben. Vodka, hubi, rum, brandy, ami jött.


looser
(addikt)

Egyszer ittunk veled és a cimboráiddal a Budai Skála Allee mellett valami néprendezvényen pár éve, akkor vittem Aldis keserűt (4x2 cent), betoltuk, pedig már akkor is krafter voltál :-DDD Azért a régi berögződéseket nehéz kigyomlálni. Néha még eszembe jut, hogy ha pörgök még, amikor zár a kocsma, akkor de jó lenne egy kétdekás Unicumot rácsúsztatni. Másnap meg áldom az eszem, hogy nem tettem :-D
Egyébként épp száraz novembert tartok, de eddig élvezem :-)


[CsuCsu]
(őstag)

Nalam is szaraz November volt, aztan kijott a Dark City csaplista... szombat reggel mar ulok is a vonaton 15%-os Voodoo BA stout-okat szlopalni. Szaraz Januar lesz ebbol azt hiszem.


jookomak
(őstag)

Ez a most hétvégén Leeds-ben? Francba, hogy pont most utazok Madridba a hétvégére. Apropó, tud valaki ott egy jó helyet, vagy csak használjam az untappd-ot?


looser
(addikt)

Akkor decemberben végig ott leszel? :-D


tomazin
(veterán)
Blog

Nem tudom milyen, untappd szerint a drunken sailor 3,6. Ennyiert egy ilyen sorert szerintem nem rossz ar.


Kergeboci
(tag)
Blog

nagyon máshogy nézett ki akkor még a keleti, én meg nagyon nem voltam idevalósi :)
szóval lehet
(bár ha tippelnem kellene én most a Thököly útra tenném a Verseny utca vagy a Murányi utca irányába, ha arra járok, az a környék rémlik fel lyukacsos emlékeim között)

szerk.: amit találtam archivot, az 2010-ből a Mister (https://kocsma.blog.hu/2010/05/24/mister_sorozo_keleti_palyaudvar) - ez lehet h már akkor is ott volt (2004-2006)
De nekem a "salátabár" név rémlik azt nem tudom honnan szedtem, lehet hogy csak valami hülye becenév volt.. nem tudom

[ Szerkesztve ]


[CsuCsu]
(őstag)

Aha, Leeds. A szombati jegyek elkeltek, es most minden sorgeek probal keriteni a csaplista miatt. Es amugy igen, Untappd terkep valoszinuleg a legjobb valasztas, illetve porgess par percig, hol es mit isznak a nepek.

@looser
Barcsak :) Jovo heten Billie's Fest, utana pedig karacsonykor nagy BA stout-kat tolunk edesapammal. Nem szoktam ket fesztivalt tolni egymas utan, Dark City nem volt betervezve, de a csaplista miatt muszaj menni.

[ Szerkesztve ]


Aranypatkány
(tag)

Na, életem első törött szállítmánya is megérkezett, még szerencse, hogy nem a legdrágább darab, és, hogy csak az egyik üveg ment annyiba. De ettől még ragad az egész kartondoboz, a többi sör, meg a papírok is szétáztak.
Pöhjala Joulöö, nyugodj békében!

Egyébként rendesen be volt minden csomagolva, nem a feladó a hibás. Gondolom dobálták össze-vissza a pakkot a postán...először azt hittem az esőtől ázott szét, de aztán jött a kávés illat, meg a ragacs :C

Hát igen, a rendelésnek ez a rossz oldala. Mondjuk ha valami 10 ezer forintos darab lett volna a törött áru jobban ki lennék akadva...grrrr


Aranypatkány
(tag)

Ezek jöttek:

To Øl Dangerously Close To Stupid 9,3%
Põhjala Torm 8% Imperial Gose
Põhjala Jõuluöö 8% - eltörött
Omnipollo Nebuchadnezzar (can) 8,5% Imperial IPA
Põhjala Winter Banger 12,5% Imperial stout
Põhjala Pime Öö PX 13,9% Sherry BA Imperial Stout
Brekeriet Vild Lilac 8,5% BA Sour Ale
Mikkeller 19 Hazy IPA (Can) 6,9%
Põhjala Odravein Bourbon BA 14% Barley Wine

Az Odravein 4,27 (ebből van 16%-os verzió is mellesleg, én 14% alkoholosat rendeltem, ez volt)
a Pime ÖÖ PX pedig 4,35 Untappd :)

jók lesznek azt hiszem :K


#89309696
(őstag)

Ez a papagájos sör amit most reklámoznak vajon iható?


kökény
(aktív tag)

Meg is ittuk az összes angol ipa-dipa-neipát. Igazából már semmi meglepi nem ért, Wylam kicsit a grapefruitos vonal kissé szárazabb, kesernyésebb, fanyar ízzel, northern monk tipikus mangó papaya, marakuja, ananász, míg a CW köbö hasonló, csak nála az általam már közhelyként emlegetett egyensúly és harmónia tökéletesen kivitelezett főzetéről van szó, amivel a többi felé emelkedik minőségben nálam. Hasonló irány ez mindegyik, most kicsit rá is untam az ipakra, karira csak belgákat fogok rendelni, amihez szomszéddal már ki is néztünk egy jó kis belga marharagu bográcsos receptet, amibe blonde ale-t is kell majd csepegtetni :C


tomazin
(veterán)
Blog

Viccesen neznek ki ezek a sorok a dreher es soproni tarsasagaban ;]


Dilikutya
(félisten)

Milyen sör?


jsk
(senior tag)
Blog

Captain Jack, rumos sör.


NoLF
(addikt)
Blog

ízesített, "magas" alkoholtartalmú sör alapú ital.

[link]

ránézésre is fos, tinédzserek divat-itala.

üzenetek