SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

Dugges 15! Stout stout - imperial / double

Fekete test, nagyon illekony talan barnas habbal. Illatra fahej, kave, csokolade / kakao, anizs. Izre porkolt malata, nemi komlo, kakao / csokolade, kave, fahej, anizs, karamell, vanilla, medveckukor, melasz, hatterben tonkabab, mak es fuszer. Szeles test es hosszu utoiz. Szajban kisse olajos. Az alkoholt nagyon jol elfedi, de azert ha az ember keresi akkor elobukkan: Reszben odafigyelve izben, reszben pedig ugy, hogy egy a fel uveg utan portoi borokhoz melto lorugassal emlekeztet, hogy csodak nincsenek. Ahogy melegszik ugy valik az alkohol egyre nyilvanvalobba.

A Dugges 15 eves, ennek oromere kiadtak harom unnepi sort, ez a stout. A fozderol azt kell tudni, hogy a Dugges az Omnipollo egyik berfozdeje a De Proef mellett. Tobbek kozott ok fozik az Omnipollonak az Outside the Linest, az Noa / Aon variansok egy reszet, illetve ok feleltek iden a Scelerisqueert es az Andromedaert. Ez a sor kb az Outside the Lines, csak szteroidon. Ami kifejezetten jol all neki. Talan meg a Poppels / Evil Twin Swedish Fika Cinnamon Bun all hozza kozel, de annal is elenkebb.

Nagyon ajanlott. Ha bejon a fuszeres-fahejas "safron bun" pastry stout vonal, akkor erdemes lehet belole beszerezni egy uveggel. Magyarorszagra a fozde cuccai jellemzoen el szoktak jutni, szoval ez itt egy heads up.

[ Szerkesztve ]


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Pont akartam kérdezni, hogy hol helyezkedik el a swedish fika, cocoa cacao vonal mentén, de úgy látom, hogy az én ízlésvilágom. :)


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

ez inkabb swedish fika cinnamon bun. erre 60 SEK (~kb 6 eur) volt, annyiert remek az ar/erteke is.


F-ECT$
(titán)
Blog

Frooth Hoperator - maracujás sör, semmi több. Nem rossz, de nem érzem, hogy vennék máskor ilyet, még akkor se ha épp gyümölcsös sörre vágynék.


Nunder
(őstag)
Blog

Nekem is kellemes meglepetés volt, simán innám bármikor nagy tételben is.

jsk: Sajnos nem, de hát ritka az ilyen úgyhogy nem egerésztünk rajta sokat. Pontos összeget nem tudok, mert nem én rendeltem őket, de összedobva is 80 felett volt a kör.

[ Szerkesztve ]


mekker
(őstag)
Blog

Kicsit fáj a szívem, hogy milyen olcsón van jó sör a cseheknél (8-25 korona boltban, 25-50 korona csapon). Érdekes módon Tescoban nem voltak craft sörök egyáltalán, csak a nagyobb főzdék craftosított sörei.
Az árlista a Beer Spot Prague-ből van. Elég széles a szortimentjük, mi csak a csapon lévő söröket kóstoltuk végig. A Cloud Scanner volt a leginkább maradandó, azt mindenkinek ajánlom.

alt="" title=""
alt="" title=""

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(félisten)

Cseheknél, németeknél nem virágzik úgy a craft. Egyrészt mert sok főzde van, pl. a Bernard sem egy hű de nagy sörgyár, voltam 2 éve, a néhai martfűi simán nagyobb sokkal. Másrészt alapból ihatóak a nagyüzemi söreik, cseheknél csak a Pilsner Urquell/Staropramen simán elmegy. Biztos ott is van teszkós filléres szar, de sörtémában az eleve irreleváns.
Csehek, németek nem is annyira kisérlezetősek, a csehek lager, a friccek meg lager és búza vonalon erősek.
Vagy a belgák, nekik is megvan a saját vonaluk, ami jó (nem, a Stella Artois nem az), belga craft IPA-t se sokat látni.


[CsuCsu]
(őstag)

Igaz, a belga modern craft foleg savanyu vonalon mozog. Eleg dragak altalaban.


perempe
(addikt)

Tőlünk északra 30 cent az üveges Kelt akciósan, a 12-es üveges Saris 49 cent. Valószínűleg vanak olyan jók, mint a hazai 70 cent felettiek.


kökény
(aktív tag)

Újabb kellemes komlóágyúzást hajtottunk végre az ízlelőbimbók ellen:


[CsuCsu]
(őstag)

Neked az Other Half is mar ilyen mindennapos sor lett ;] Par honapja azt hiszem meg a BYM beszerzese volt problemas :D


kökény
(aktív tag)

:D És tényleg...


kökény
(aktív tag)

Kicsúsztam a szerk. időből. Tudod nekem furcsa ez az OH-val való kapcsolatom, olyan, mint egy eminens tanuló, nem tudok belekötni, minden a helyén van, de kiemelni sem tudnék semmit, nem hagy bennem mély nyomot... hmm kicsit rejtély számomra, de ugyanakkor arra ösztökél, hogy minél többet kóstoljak tőlük... érdekes cucc ;)


[CsuCsu]
(őstag)

En is valahogy igy vagyok vele. Szerencsere tobb UK IPA is keszul ami hasonloan jo, szoval nem hajtom oket. Neha veszek Monkish TIPA-t masodlagosrol ha eppen van elfogadhato aron. Nekem a stout-ok fontosabbak egyebkent, azokbol viszont loszar se jon ide tobbnyire.


kökény
(aktív tag)

Egyetértek, UK ipák és itt a nagy halmazra gondolok-isteniek: Pollys, Track,Deya,NM,CW,Verdant,S43,Pentrich, nagyon fincsiket ittam mindegyiktől mostanában :C


Aranypatkány
(tag)

A dínók milyenek? Megéri azt a sok ezrest? :U :F


[CsuCsu]
(őstag)

Angolok jobbak szerintem, amugyis altalaban kisse faradtan ernek ide a dinok.

[ Szerkesztve ]


kökény
(aktív tag)

King Sue-t és Pseudo Sue-t kóstoltam, nem nagy szám egyik sem, nem éri el az általad is kóstolt Finbackek szintjét. ;) Ahogy CsuCsu is írja, vannak ennél jobb angolok simán.


jsk
(senior tag)
Blog

Meg is érkezett a Beersidehoz.


looser
(addikt)

Durva, hogy a magyar fizuhoz képest is mennyire jó árban van amcsiban a craft sör, legalábbis egy része, gondolom ott is vannak kisebb batchek, különlegesebb darabok, de a Finback-re kerestem rá, az árlista mai. 16 oz = ~4,7dl (kb. 1500 Ft); oké, dobozos, nem csapról, de így is szuper.

üzenetek