SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


#49155328
(őstag)

Mikor a feleségem szoptatott, ezt itta dobozszámra, meg is tellett a fagyasztó tejjel. :D


perempe
(addikt)

Ez kinn se olcsó. Nem tudom, hogy mivel tud többet, mint a szlovák 40-50 centes kategória.


[CsuCsu]
(őstag)

Nemet tipusu sorok. A szlovak tobbnyire alap lagerek es baksor. Ha ezeknek az izvilaga jon be, a szlovak nem fogja potolni.


Eastman
(őstag)
Blog

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Kedves Fórumtársak,

aki közületek rendszeresen iszik csatos üvegből 0,5 l-es sört, és azután eldobja az üres üvegeket, legyen kedves gyűjtse össze nekem őket, mert folyamatosan tudnám használni.

Nagyon köszönöm, ha privátban megkerestek!

Dél-Budáról, Dél-Pest megyéből írok, de természetesen fizetem a postát, ha az ország távolabbi pontján összegyűlik 10-15-20 db felesleges. :R

Üdv: Eastman

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Szerkesztve ]


galervin93
(őstag)

Pályinkás üvegnek első osztályú, h*lye aki kidobja. :DDD


Eastman
(őstag)
Blog

Szia,

jöjjek vissza januárban? :DDD


L4D1K
(őstag)

Esetleg privátban írnál vmi trükköt régi és nem elmosott csatos üveg tisztítására? Én is főznék jövő hónapban és találtam kb 30 palackot :))


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

sorrendben magara az uvegre, tehat ezt a lezaro gumigyurure NE hasznald
- toltsd fel mosogatolevel, hagyd mondjuk egy orat, menj vegig rajta uvegmoso kefevel
- forralj vizet es keverd be forrovizzel 5%ra higitott ecettel, majd toltsd fel. tehat vizforralo, aztan egy meroedenyben keverd megfelelo aranyban. a viz ne forrjon, 70-80 fok jo erzesre. razd fel kb egy percig (hasznalj masik kupakot addig lezarni). hagyd allni 5 percet, de 10 percnel ne tovabb, bar az uvegnel talan nem lesz baja tole. razd fel megint es ontsd ki. alaposan mosd at.
- ha az ecet se eleg, akkor johet az alkohol (ne rubbing alcohol), ez mehet kefevel. igazabol legkesobb ennek mar le kene vinni a szennyezodest.
- minden kotel szakad: voros domestos mindenfertotlenito, ezt max par percig hasznald es utana nagyon alaposan oblitsd ki mert mergezo.

gumigyuru:
- ertelemszeruleg legmentesen le akarod tudni zarni, a csatosuvegeknel a
gumigyuru csereje problemas, mas O-ringet szerintem nem tudsz felrakni
- szivacs es szappanos meleg viz
- ha a szappanos viz nem eleg, akkor (lehetoleg soft) fogkefe es fogkrem.
- ha a fogkefe fogkrem nem eleg, akkor acetonmentes (!) koromlakklemoso es torlokendo / szivacs, esetlet fogkrem. ennek le kell vinnie. ennel barmi erosebb korrodalja a tomitest.

az uvegre leirt lepesek rezradiatorokra hasznalt tisztitasi metodusok. tippre a mosogatole eleg lesz egyebkent, de legkesobb az alkoholnak le kene vinnie.

a tomitesre hasznalt metodusok vizhutesnel az O-ringekre vannak meretezve, ahol kritikus, hogy ne seruljon meg a gumi bleeding miatt.

talaljatok ki ki epitett vizhutest egy hetig a nyaron? :DDD


#49155328
(őstag)

A kávézacc kiváló súroló szer, 1 percig rázod és kipucol minden mutrát. ;) 2deci víz meg 2 dupla eszpresszó zacc.
Előtte persze egy 15 perces meleg vizes áztatás ajánlott.

[ Szerkesztve ]


L4D1K
(őstag)

Köszi ez szuper leírás !

Akkor is műkdöik, ha 4-5 éves üvegekről van szó? :))


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

probald ki, de kene neki.

egyebkent amit irtam a gumi tomites kivetelevel rezradiator kimosasara lett kitalalva, anelkul, hogy lebontana mindent ugy, hogy a belso csovekhez az ember nem fer hozza. mikozben kritikus, hogy utana a szennyezodeseket es a tisztitofolyadekot ki lehessen tisztitani a rendszerbol feltoltes elott. ugyan egy vizhutes eseteben a tisztitoszer veletlenul se kerulhet emberi fogyasztasra, viszont a hutofolyadekkal szennyezodeskent reakcioba lephet, ami viszont korrodalhatja a hutokort.

apropo, uvegnel ugyelj, hogy az ecetes viz ne legyen nagyon forro mert attol elvileg megrepedhet. bar szerintem a mosogatovizes beaztatas is eleg, esetleg a kavezacc, esetleg par kor ha kint volt a pajtaban vagy a pitvarban.


F-ECT$
(titán)
Blog

Este megyek a Jégkertbe. Mi az a 3-5 sör, ami kipróbálnátok ott?


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

10 reketye dr banghard
29 BYM only memories
35 horizont blurry holiday
36 mad scientist liquid cocaine

persze csak akkor, ha 30 fokban is tudod HC modban, imperial/pastry stoutozva tolni. egyebkent a BYM utan lehet rakostolnek a hoptop tropical swingerjere vagy a az MS jam sessionra, azokbol kinezek egy jo nyari sessiont (persze elotte nezz untappdot, 3.6 alatt felejtos).


F-ECT$
(titán)
Blog

Jó ajánlatok, nehéz a választás :) Az Only Memories és Jam Session már megvolt dobozosan, de persze csapon minden kicsit más. Még valahogy a Jam 72-t is be kellene suvasztani...


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

jam72 szvsz gyengebb a liquidnel.

alapvetoen ha frissen ittad jol tarolt dobozbol, akkor nem lesz nagy kulonbseg, bar kerdes, hogy egy nanofozdenel mint a BYM mennyire jok dobozolasban.

esetleg nezz untappdet ;]


F-ECT$
(titán)
Blog

Azt hiszem el kell majd mennem máskor, ma nem fog minden beleférni :)


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Mindenből csak 1 decit :))


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

az egy teljesen jo megoldas egyebkent :)


Aranypatkány
(tag)

Azt hiszem, hogy 'sikerült' kevesebbet fizetnem a Csakában mint kellett volna pár ezer forinttal, és egy kicsit most kellemetlenül érzem magam :( , már hazafelé tartottam amikor számolgattam, és egy tételt nem számoltak hozzá. Habár egy kicsit illuminált állapotban is voltam eljövetelkor, de akkor is..


Freddycom
(őstag)
Blog

Reketye African Queen-t kóstoltátok? Nem tudom, h ez a töltés szar vagy ez ilyen, de olyan mérhetetlen alkohol, szesz íze van (pedig csak 7%), h ilyen fost még nem ittam...

üzenetek