SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

sorrendben magara az uvegre, tehat ezt a lezaro gumigyurure NE hasznald
- toltsd fel mosogatolevel, hagyd mondjuk egy orat, menj vegig rajta uvegmoso kefevel
- forralj vizet es keverd be forrovizzel 5%ra higitott ecettel, majd toltsd fel. tehat vizforralo, aztan egy meroedenyben keverd megfelelo aranyban. a viz ne forrjon, 70-80 fok jo erzesre. razd fel kb egy percig (hasznalj masik kupakot addig lezarni). hagyd allni 5 percet, de 10 percnel ne tovabb, bar az uvegnel talan nem lesz baja tole. razd fel megint es ontsd ki. alaposan mosd at.
- ha az ecet se eleg, akkor johet az alkohol (ne rubbing alcohol), ez mehet kefevel. igazabol legkesobb ennek mar le kene vinni a szennyezodest.
- minden kotel szakad: voros domestos mindenfertotlenito, ezt max par percig hasznald es utana nagyon alaposan oblitsd ki mert mergezo.

gumigyuru:
- ertelemszeruleg legmentesen le akarod tudni zarni, a csatosuvegeknel a
gumigyuru csereje problemas, mas O-ringet szerintem nem tudsz felrakni
- szivacs es szappanos meleg viz
- ha a szappanos viz nem eleg, akkor (lehetoleg soft) fogkefe es fogkrem.
- ha a fogkefe fogkrem nem eleg, akkor acetonmentes (!) koromlakklemoso es torlokendo / szivacs, esetlet fogkrem. ennek le kell vinnie. ennel barmi erosebb korrodalja a tomitest.

az uvegre leirt lepesek rezradiatorokra hasznalt tisztitasi metodusok. tippre a mosogatole eleg lesz egyebkent, de legkesobb az alkoholnak le kene vinnie.

a tomitesre hasznalt metodusok vizhutesnel az O-ringekre vannak meretezve, ahol kritikus, hogy ne seruljon meg a gumi bleeding miatt.

talaljatok ki ki epitett vizhutest egy hetig a nyaron? :DDD

üzenetek