SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


[CsuCsu]
(őstag)

Nem azert 'kukazom' a belgat mert nem ujkeletu. Hanem mert egy bizonyos szerepet tolt be, amire mar letezik kifinomultabb alternativa. A belga quad valojaban egy barleywine, elesztosebb karakterrel. Egyebkent sem a stout, sem a barleywine (old ale / strong ale) nem uj sor, mindegyik evszazados multtal rendelkezik, csak ezek fejlodtek az utobbi evtizedekben, a belga nem. Ennek kulonbozo okai vannak - leginkabb az, hogy a kraft fejlodes angolszasz iranybol indult, ezert az angolszasz tipusu sorok (IPA, stout, pale ale, stb) kaptak a figyelmet.

Az hogy, kommersz es ki hogyan tudja megkulonboztetni, nem tudom hogy jon ide. Egy soros topikban beszelunk soros tapasztalatokrol egymas kozott, akik benne vannak a kraft sorben. Nem fogalmat iszok, hanem sort. Nem erdekel minek milyen hire van, iz alapjan itelkezem.

A plzeni / bajor pilsner/helles vonalra nincsen jobb kraft alternativa, nem valtja ki semmi. Az ivosor. A belga (quad / tripel) nem az.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

a kerdes egyebkent szerintem az, hogy mi az a pont, amikor a potencial kapcsan borra vagy pezsgore (champagne) valt a fogyaszto, ha mar potencial. 40 eur / magnum aron mar egesz jo pezsgot lehet kapni.

dolog nekem ott jott egyebkent fel, hogy barati korben van aki borozik, es nekialltam izlelgetni egy bort ugy, ahogy sort (vagy geuzet) szoktam.

a 22601 "Nem fogalmat iszok, hanem sort. Nem erdekel minek milyen hire van, iz alapjan itelkezem.". kapcsan teljesen egyetertek minden szinten. a topiknak egyebkent ez az ereje szerintem, sokan probalunk sokfelet es alapvetoen mindenki azert tudja, hogy mit szeret es miert mennyit fizetne meg :). ugy, hogy elteroek az igenyeink es az izlesunk.

[ Szerkesztve ]


mekker
(őstag)
Blog

Vettem pár belga karácsonyi sört, mikulásos Gauloise, Bush de Noel, és két elefántos főzet (Christmas és Nocturnum). A Delirium Nocturnum okés volt, a Bush de Noelben pedig az volt érdekes, hogy a 12% alkoholt szépen el tudták gereblyézni. Kicsit azért többre számítottam, lehetnének kicsit hatásvadászabbak.

Sparban sajnos még mindig nem találtam meg pár sört, amit ki akartam próbálni, pedig már legalább 5 (Inter)spart bejártam.. Volt viszont jó áron Guiness HopHouse 13 lager. Zirci Saison első pár kortyát úgy ittam, hogy ebből legközelebb jól betankolok, de a fél liter végére már alább hagyott a lelkesedés. Tőlük a nemrég említett Alevation rozsos pale ale a legjobb, esetleg még a türkiz címkés Alevation. Minden más felejthető.

Ha már apátsági sör, a levendulás, fűszernövényes vonal érdekes lenne itthon, csak jobb söröket kéne alájuk pakolni. Nagy ziccer. Most, hogy van vállalható Zirci, meg Pannonhalmi szenteltvíz, remélem látunk majd ilyet is.


lektaab
(újonc)

Karácsonyra meglepetésként egy Tescoban vásárolt Hoptop 3-as pakk jutott, ebből 2 futott, 1 egyértelműen romlott volt. Jó kis arány :W


Dilikutya
(félisten)

Megmondom én, mi az, amikor borra vagy pezsgőre vált valaki. Majd ha szereti. :) Nekem nem tudnának olyan jó bort adni olyan jó áron, hogy rászokjak. Elismerem, hogy van jó bor, még ízlik is valamelyest, de a sört semmi pénzért nem cserélném le rá. Vörös annyiban más, hogy azt nem is vagyok hajlandó meginni. Innentől mind az ár, mind az aktuális vagyoni helyzetem teljesen irreleváns.


Dilikutya
(félisten)

Mondjuk ez aligha a Hoptop hibája. Én az Auchanban ugyanilyen 2x2 pakkot vettem a Hedontól, Charlie és Johnny Firpo, bőven messze a lejárattól. A Johnny csak futott, de ízre nem éreztem problémát, az egyik Charlie futott, és annak már volt valami gyíkja, a párja is kifutott, de az ihatatlan is volt, tele valami maszatos üledékkel. Trehány tárolás valószínűleg, lehet napon is időzött valamennyit.


mekker
(őstag)
Blog

Olcsóbb a bor, de egészen más világ, és talán társaságibb tevékenység is, mint bontani 1-1 üveg sört délután. És ha nem ismered a megfelelő embereket, akik bevezetnek a borok világába, a belépési küszöb az bizony magas, és hosszadalmas lesz a tudás elsajátítása.

Kis erőfeszítéssel lehetne informálni a vevőket (informatív katalógus a nagyobb kínálatú boltokban, döntéshozásra alkalmas címkék). Addig sajnos az emberek ad-hoc fognak választani, és sok csalódás fogja őket érni.

Ehhez képest a sörészet átláthatóbb, kevesebb az obskurus bullshit, és szinte bárki képes lekóstolni mondjuk 50-100 tételt egy év alatt, ami már jó kiindulási alap lehet.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Még télire gyors berendeltem ezt a pakkot, remélem nem lesz csalódás :)

Wild babs II viszont már nem volt olyan jó mint pár hónapja.

[ Szerkesztve ]


Kergeboci
(tag)
Blog

hát, azt a fésűset kár volt. Adom a címem ahova küldheted, én önköltségen megsemmisítem helyetted


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Nah ennyire? :/


Kergeboci
(tag)
Blog

:irónia:

[ Szerkesztve ]


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

:D én már bármit elhiszek ezekkel a sörökkel kapcsolatban

A pannonhalmi apátság quadrupele igen meglepően jól sikerült, most így hirtelen jobban esik mint múltkor a rochefort 10.

[ Szerkesztve ]


looser
(addikt)

Szerintem is jó volt. Winkler videó után kíváncsi voltam; a főzőmester el is mondja, hogy nincs semmiféle faxni, elég egyszerű sörök ezek, mégis nagyon jók.


Jhonny06
(veterán)
Blog

Én a Pöhjala-t egy ideje hanyagolom, a fura fűszerezéssel elég sok sörüket elrontják. Remélem Neked be fog jönni.


Ereshkigal
(őstag)

Hm, ilyen van még? Nem találom sehol.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Hmhm, már én sem találom az oldalon.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

az osszes limitalt kb :DDD.

a kozepso pohjalat kostoltam, az jo, a cocoat imadni fogod, a BA lorelei meg elvileg a simanal is jobb amit mondjuk nehezebben hiszek el de kivancsi leszek.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Már szóltak, hogy csak részben tudják teljesíteni a pakkot :o , de így is kell. Mikke, omni meg az egyik pöhjala lesz csak.


L4D1K
(őstag)

Ha vkit érint, intersparban minden Pannonhalmi - 20%. Triple és quad 670.


looser
(addikt)

Szuper, köszi! Tripelt még nem kóstoltam. A dubbel is jöhetne lassan.

üzenetek