SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


looser
(addikt)

FB Cseh sörök topicban is megragadták a lényeget :D

“Büszkék vagyunk arra, hogy bemutattuk az új kísérleti sorozatunk első sörét - Budweiser Budvar Maple Bacon Ice Cream Lager! 🍻 🍨 🍻 Ahol a hagyomány találkozik a kísérletezéssel.

A legfinomabb füstölt szalonnát és a helyben előállított tejfagylaltot használtuk ennek a 4 hónapos érlelésű korlátozott kiadású lager főzéséhez.

Most elérhető!”

Eredeti poszt emitt.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

nezd, az Omnipollo Bianca Blueberry utan, ami ugyanez volt lager helyett sour alappal, siman :DDD

marmint konkretan tolem tavaly elvitte a legjobb sor amit ittam innovacio kategoriaban cimet

Budweiser X Mikkeller Lager Geek Bacon Breakfast Vanilla Shake ftw! :DDD

[ Szerkesztve ]


looser
(addikt)

Ó te jó ég :D

A topicból kiderült, hogy van egy nem túl népszerű hasonszőrű darab is :)

szerk.: jut eszembe, csináltam februárban egy félbarna tripelt (abbey, crystal, biscuit maláták), majd 3 hete a maradék élesztővel egy világosat is (pilsner és carapils maláták), de igazából ez utóbbival az volt a tervem (valahogy érzem, ha leírom, belinkelsz három ilyen sört is :D ) hogy kis füstölt malátával, hidegkomlózva készíteném el, szóval egy Smokey Dry Hopped Belgian Tripel lett volna, de miután (azt hittem, túl sok lesz a füstölt maláta, de nem; 3kg vs 30g (1%)), maradt sima világos tripel, úgyhogy legközelebb csavarok még egyet és alacsony alkoholtartalmúra főzöm (<=2% ABV), minden más marad, ő egy Smokey Dry Hopped Belgian Micro IPA lesz :D

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

[link] ld itt, es tenyleg ennyire sulyos volt. ahogy neztem a topikban kb mindenki hasonloan reagalt ra.

smoked session ("folköl") grisette? :DDD

[ Szerkesztve ]


looser
(addikt)

Az utolsó szóra rá kellett keresnem, de igen, amolyan félszerzet, talán iskolasör is lehetne belőle :D

szerk: tuti kóstolnám ezt az Omnit :) (szódával)

(#22986): a wiki szócikkből nem derült ki (bányászsörnek írja), de elhiszem neked.

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

az az iskolasor a grisette volt :).

egyebkent ugy magaban az igazi, kb a lorelei gonosz sour ikre izre.


olloczky
(senior tag)
Blog

Megkóstoltam életem első NEIPA-ját a Horizont Hazy Queent. Isteni finom volt. Mind illatra, mind ízre. Könnyed gyümölcsös aroma. Ahogy itt rákerestem úgy láttam ti is meg voltatok elégedve vele, szóval lehet az egyik legjobbat fogtam ki első alkalomra, de erre tuti visszatérő leszek.

Sógor is vett pár különlegességet, amit én is kipróbáltam. Mindkettő Axiom.
Az egyik Vanilla Milk Stout (Melipona Jr.) A stoutokat amúgy sem kedvelem, de ennek először volt tényleg egy ilyen tejeskávés ízvilága, ami finom volt, de a lecsengése eléggé savanyúra sikerült.

A másik a Parabolica IPA. Ez nagyon fűszeres volt, ilyet IPA-ban még nem tapasztaltam, talán szegfűszeget éreztem? Kóstolásnak jó volt, de annyira nem tetszett amúgy.


[CsuCsu]
(őstag)

A Horizont Hazy Queen nem rossz darab, de ha izlett probalj beszerezeni BYM NEIPA-kat, amik messze a legjobbak Magyarorszagon. Annal foljebb csak angol/USA darabok vannak, tobbszoros aron es nehezen beszerezhetoen.

Stout nem kene savanyu legyen, ott valami el lett rontva, hacsak nem valami dark sour volt, de nem annak tunik.

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

ha nagyon savanyu volt a vege akkor lehet tenyleg be volt fertozodve.


#49155328
(őstag)

Covidos a sör, vagy mi :F ;]


Freddycom
(őstag)
Blog

Itt a 'kisvárosban' ritkaságszámba megy, de a helyi kraft kocsma beszerzi, amit be kell szerezni. :D Volt itt már Evermind, Yellow haze, Peach please, Bright lies. i

[ Szerkesztve ]


Aranypatkány
(tag)

Ilyen több ezres árkategóriájú söröknél (2-3-4+ ezer) illene feltüntetnie a boltnak a dobozolási dátumot, főleg a frissen ivós sörök esetében, támogatod?

A Narrow Gauge amit rendeltem a BS-től speciel január 4-i CAN. Az Adroit Theory XVI, december 9. :U Egy komolyabb bolt szerintem ezt megteszi, nálunk is kellene, ha már ennyi pénzt kiad érte az ember...

Persze ettől még lehet fantasztikus a sör, annak ellenére, hogy 3-4 hónapos, de akkor is...

[ Szerkesztve ]


BalaNce87
(addikt)

Egyetértek, főleg úgy hogy egy jó ideje a legtöbb bolt teljesen ráfeküdt webshopra a jelenlegi helyzet miatt, ezért nem mindenhol van lehetőség személyesen megnézni az árut, ezért ipákat venni online zsákbamacska, ha csak nem követed a főzdéket melyik mikor dobja ki a söreiket, de ez inkább hazaikra igaz, külföldi ipákhoz nehezebb frissen hozzájutni, úgy tudom akik jobban benne vannak a témába, azok tradelnek, de inkább a ritkaságokkal, amik európába nem érhetőek el.

[ Szerkesztve ]


Aranypatkány
(tag)

Nosza, senki másnak nem jutott eszébe, hogy a CANNED dátumot fel kéne tüntetnie a webshopoknak? :) Több ezer forintos sörökről van szó, ami boroknál sem kevés pénz...


Jhonny06
(veterán)
Blog

Valószínűleg nem véletlenül nincs kint :) Amúgy szerintem baromi sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ennek van egy frissességi ideje, még azok közül sem, akik sok ezer forintot kiadnak egy ipáért. Ameddig nincs összehasonlítási alapod, addig nem igazán fogod érezni, hogy ez már nem friss és lehetne jobb is.


Aranypatkány
(tag)

Azt hittem csak lustaságból ;]
Mondjuk én már ittam öreg (közel fél éves) amerikai neipát, és az is nagyon ízlett), persze tény, hogy nem volt mellette egy friss, így nem is volt összehasonlítási alapom.

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(félisten)

Az egy jó, stabil sör, és valóban finom. És szerencsére elég jól elérhető, szemben a BYM sörökkel, amiket házhoz rendelni necces, mivel nem csak Szekszárdból és Budapestből áll a világ, amúgy meg kevés helyen lehet fellelni.


[CsuCsu]
(őstag)

En ilyenkor fel szoktam hivni a boltot, ha kivancsi vagyok a dobozolasra. Ha nem hajlandoak megmondani mert pl. lustak, akkor mashoz viszem a penzem.

@BalaNce87
IPA-ra mar nem nagyon van trade. Nekunk Angliaban peldaul hazhoz jon a Monkish es Pliny, ~£10/can.

[ Szerkesztve ]


Aranypatkány
(tag)

Újhagymára meg tormára szerintetek ostobaság ráinni valami tömény, agyonkomlózott dipát vagy mehet? ;] :DDD


#49155328
(őstag)

Elsőnek pálinkát igyál az javítja az emésztést.
Azt mehet a sör. ;]

Most ettem sonka tojás retek sajt torma kalács kombót.
Rá a meggy pálinka.
Most meg búzasört iszok. :D

üzenetek