SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


kraftxld
(nagyúr)
Blog

Biztos egyről beszélünk? Ez nem a Bálnában van hanem a Bikás parkban


.LnB
(titán)
Blog

A Dunapartos részt nem is értettem. De hát gobdoltam, hogy én mint falusi, nem fogok fennakadni ezen. :DDD

[ Szerkesztve ]


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

A Bálnás Jónás megszűnt ha jól tudom és igen a Bikás parkban van.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

a regi Hemmingway helyen?

koxx: ejj :(

.LnB: evekig laktam a XI-XIIben, de gyakorlatilag 5 eve jartam egy hetvegenel hosszabb idot arra.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog


kraftxld
(nagyúr)
Blog

Én pont most megyek pár sört kóstolni :))


.LnB
(titán)
Blog

Egészségedre! :)
Egy Small Dreams lecsúszott nekem is ma már. Korán van, de nézem a Milano-Sanremo bringaversenyt, mára ennyi a program. :)


L4D1K
(őstag)

Csütörtökön estünk be teljesen véletlen a Madhouse-ba, nagyon jó élmény megint sok vadonatúj sört próbálni.

A 2024es Funk nagyon jól sikerült, érdemes rárabolni. A zöld space muffin viszont nem lett kedvenc. :U


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

ja, kevertem a Kosztolányival a Móricz mellett, köszi :R


kraftxld
(nagyúr)
Blog

Fúú... én is voltam párszor, de amilyen árak ott mostanában vannak, inkább egy Keg vagy Crafty vagy bármelyik másik hely.


tranceplanet
(addikt)

Most a beerselection-ben:

:)


tranceplanet
(addikt)


looser
(addikt)

Elnézést, hogy megint morgok és tényleg nem neked szól, nevezzük ventiláltatásnak ami épp a te hsz-ed kapcsán jött fel (néhány évente újrázok a témában :-)) de nagyon elba**ott árak vannak arrafelé (is). Tudom, nem 2012 van, amikor az ember beült a csakába egy korsó (0,5L) 600 Ft-os Grabancra (még évekig fent volt a molinó a bejárat felett, de nagyon sohasem szállt el az ára) de azt gondolom, ezek az árak rohadtul nem megfizethetőek a rendszeres sörfogyasztóknak (legyen napi 1 vagy hétvégente 5 sör). A kedvenc összehasonlítási alapom egy relatíve drága város: New York City. Nem Dubaj és nem Havanna, de Budapestnél drágább város. Kedvencem a Beermenus (untappd-en is sokan fent vannak, sőt gondolom naprakészebb is) de itt - szerintem - jobban lehet keresni hely alapján. Nem fogok példákat hozni, de jópár tételt összenéztem és szomorú, amikor NYC jön ki jobban az árakban. Elnézést, ha lehangoló, amit írok, semmi mást (gazdasági helyzet, átlag (vagy még inkább medián) fizetés, lakhatás, háború a szomszédban, covid utáni állapot) nem néztem, csak az árakat, nyilván minden árnyal egy kicsit. Na jó, szép napot és jó söröket! :R


kraftxld
(nagyúr)
Blog

Az untappd-es árakra még 12.5% szervízdíj is rámegy, amikor legutoljára voltunk, ittunk egy sört aztán mint a vert hadak mentünk tovább normálisabb helyre :D


vatoteam
(tag)

A bar részen nincs már szervízdíj, ettől függetlenül persze belváros kellős közepe :U


iatti
(aktív tag)

lehet hogy már a túristákra, meg az újmagyarokra fókuszálnak ;) én kis városomban is elég szembeötlő 20-30milkós négykereküek aránya. annó nem volt ennyi. most ilyen jól megy az átlagnak, vagy gombamód szaporodnak az ügyeskedők, vagy jönnek a betelepülők. nem kelet felöl ;) na itt megint beírtak egy feketepontot az ellenőrzőmbe.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

az lehet, csak éppen a turista stockholmi áron stockholmi minőséget is vár el, az meg nem feltétlenül jön össze. mármint általában nem.


iatti
(aktív tag)

nem akarok nagy hólabdát elindítani, de innét nagyon messze van stockholm. engem nem érdekel a túrista itt magyariba. inkább hagyjuk az egészet ;)


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

Lefordítom: nyugateurópai árszinten nyugateurópai szolgáltatást vár el az ember, attól függetlenül, hogy a célcsoport turista, vagy olyan magyar, aki ezt a szolgáltatási szintet megengedheti magának. Utóbbinak lesz összehasonlítási alapja, hogy oké, a stockholmi (londoni, bécsi...) árszint megvan, de mi van a minőséggel?

Rossz példának ott a 2015 utáni Élesztő ami átment turistacsapdába vagy a nagyon hamar megboldogult budapesti Brewdog Bar, ami kb az akkori London/Camden Brewdognál is vagy 30%al drágábban adta a sört, nevetséges választékkal. A Brewdog Budapest egyébként villámgyorsan be is zárt, szóval a (finoman szólva is lehúzó) üzleti modell nem működött.


Alusky
(aktív tag)
Blog

Vettem az Aldiban Grimbergent, a Blonde és a Double ambrée. 450 körül ami a nagyüzemi kommersz 0.33-ak ára így nem vártam sokat. Végül is jók. Persze cukros ez is, amit én pont szeretek ha édes, de az a 6.5% kilóg belőle, feleslegesen sok egy nem testes sörhöz.
A Double az tetszett, bár én szeretem az égetett hordós cuccokat is rövidekből, kávét is, valószínű azért ízlik jobban.

üzenetek