SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


L4D1K
(őstag)

Yo - nem annak fogom fel.

A MadHouse g*ci retek draga, viszont megis inkabb ide ulok be mint mashova. Ez fokepp azert van mert baratnom it szall at metron es a kornyeken nincs alternativa (illetve van persze a gozsdun tul, hopava vagy mas craft kocsma helyre viszont nem vele megyek).

En a craft sort mar regota bor arban nezem. Pont ugy sok 2-3e HUF egy pohar borert a Kadarkaban mint itt 2k egy limitalt tetelert.

Persze, en sem jarok ide minden nap de sztem 2 havonta lenezek.

Es igen, minden draga is :) foleg ha szeretnel itthon turista lenni. De ezert kell az ujabbnal ujabb helyeket lecsekkolni, legyen az a Gravity, a Parabolic vagy a nemreg nyilt RuinBrew. Jo sort mindenhol lehet kapni.

Amugy mikor lesz mar PH! sor talalkozo :DD


looser
(addikt)

Semmiképp se, csak egy csóró alkesz beszél belőlem :-)) Nem felejtem el, hogy hoztad a friss BYM söröket a lezárások alatt, szóval tényleg hálás vagyok, csak ez a téma időnként előjön nálam :R


L4D1K
(őstag)

Egy jó kocsma nyitó nem érdekel?

[link]


Frod
(addikt)

Ha jól látom ez a Cech In helyén lesz, nem is tudtam, hogy megszűnt.
(Évekkel ezelőtt voltam, úgy emlékszem kellemes hely volt)

Sztornó, most látom, hogy a mellette lévő helyiség tök ugyanilyen fronttal bír. :D

[ Szerkesztve ]


looser
(addikt)

Nem, köszönöm szépen, más programom van, de hátha lesz itt jelentkező :R


.LnB
(titán)
Blog

Brew Your Mind:

Én ugye még kicsikó sörös vagyok. És írtam is jó nagy baromságokat a BYM-mel kapcsolatban korábban. Azt a kijelentésemet még mindig tartom, hogy mérges vagyok rájuk, mert nehezen beszerezhető (számomra).

De most így hét különböző Brew Your Mind sör megkóstolása után, én egy kicsit szerelmes lettem bejéjük. :DDD Ebből mondjuk vonjuk le a két gyümölcsöset, a FW: Raspberry + Sour Cherry-t, és a FW: Strwberry + Lime-ot. Nekem ezek a gyümölcsösek nem..
Na de a többi. Az American Pale Ale-ek, Indian Pale Ale-ek. Bármelyikbe ha belekortyolok, egy "Ó, istenem.." elhagyja a számat. :D Nem tudnék sorrendet sem állítani. Jöhet bármelyik. Ezeket kóstoltam eddig: Bright Lies, Keep Dreeming, Small Dreams, Double Yellow Haze, Sill Dreaming.
Tegnap, a Still Dreaming volt nekem már egy kicsit erős. Mármint az alkoholtartalma. Nem azt mondanám, hogy kilógott, csak erős.

Szóval tényleg leborulok. Sőt talán át is esek már a ló túloldalára?! :)

Van más magyar sörfőzde, akik IPA terén hasonló minőséget hoznak, és érdemes megkóstolni?

Erről volt már szó, de írnátok pár helyet, ahol fixen lehet BYM söröket venni Budapesten? Mert Szekszárd sajnos 2,5 órára van tőlünk. És hiába pedzegettem, a párom túlzásnak vélte csak azért lemenni oda. ;]

Van egy haverom. Nem szereti a sört. Konkrétan azt mondta, hogy a Miller-t azt meg tudja inni néha. :DDD És megyünk majd hozzájuk pár napra (Ausztria), írtam is már neki, hogy viszek, és egyből meg fog térni a BYM-től. ;)


Grave_444
(nagyúr)

Ne felejtsd el végig hűtőtáskában megfelelő hőmérsékleten tartani.
Nem tesz jót neki, ha felmelegszik és visszahűtitek. ;]


.LnB
(titán)
Blog

Már BP-re is hűtőtáskával fogom menni, amikor megyek megvenni őket. :)


F-ECT$
(titán)
Blog

BYM minőség magyar vonalon szerintem nincs az IPA-kat tekintve.

BP-re szállít a BYM (min 5k rendelés, 20k felett ingyenes), szóval ha venni nem is tudsz, de rendelni valami haverhoz / ismerőshöz igen.


.LnB
(titán)
Blog

Vagy az lesz, vagy most a Csakajosört néztem ki. Ott elfogadhatóak az árak? A másik ahogy nézem az a Beerselection lenne. Melyik üzlet az ajánlottabb? Vagy van más is?


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Csakajo az egyik legdragabb bolt, de sajnos neha kikerulhetetlen mert amugy sok speci tetel van naluk.


.LnB
(titán)
Blog

Szóval érdemes benézni, de nem a BYM sörökért? :D


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Amundsen es Lervig sorokert biztosan bemennek. Bym nemtom, sztem sose kostoltam egyet se.


.LnB
(titán)
Blog

Most megnéztem mindkét bolt honlapját. Nehezen tudnék dönteni, hogy melyik drágább! :D
Viszont aggasztó, hogy a beerselection webshop-ban nincs is BYM sör. A másikban van, és természetesen jelzik is, hogy csak BP-i szállítással.
Szóval így a csakajósör lesz a befutó.


hkaroly
(csendes tag)

Szeged nem játszik? Itt kb. van minden sarkon.


Frod
(addikt)

Egyértelműen a Selection az ajánlottabb, ha beregisztrálsz a weboldalon, akkor rögtön kapsz törzsvásárlóit is, amivel az üzletben olcsóbban vásárolhatsz.
Viszont BYM náluk is csak személyesen van, közvetlen a hűtőből. :U

A Csakajósört max külföldi tételek miatt érdemes nézni, mert van ami csak náluk van, de hazait elég nagy öngól náluk venni, mert a legdrágább üzlet.

"Van más magyar sörfőzde, akik IPA terén hasonló minőséget hoznak, és érdemes megkóstolni?"

Az Ugar-nak érdemes a Trailer sorozatát nézni, hasonló ízvilágú, ködös, komlóbombás cuccok ezek. Úgy látom, most épp a 19-es jött ki, a 18-ast még talán találni pár helyen, de ez mindig limitált széria, akkor kell rá lecsapni, amikor elérhető.
Cserébe ezt kapni több helyen, mert nem csak hűtve vihető :D
Tavaly nyáron a 14-es olyan volt, hogy nem találom a megfelelő jelzőket rá, mennyire csodálatos.


.LnB
(titán)
Blog

Köszi a hasznos infókat! :R

Te, ezt az Ugar-t még nem is hallottam, vagy láttam.

Vagyis de, most nézem a webshop-ot, valaki pont a napokban linkelt képet az egyik sörükről. :)


Frod
(addikt)

Amiről fent van fotó, az a Spectrum szériájuk, ez egy viszonylag frissebb, tavalyi (őszi?) sorozat: 0,5L-es kiszerelés, azonos címke (valami matt színen, keretben valami random kép). Ezekből egyet ittam, nem volt rossz.
(Bár amennyire látom, ennek is a legtöbb tétele már kifutott, a fent látható szürke címkés kapható még)

A Trailer csak 0,33-as méret, viszont - szerintem! - mindenképpen egy magasabb polcos termékcsalád. Ezzel nem azt mondom, hogy a többi cuccuk rossz lenne, de almát a körtével.


vatoteam
(tag)

Csaka webshop 15% kedvezmény, úgy "megéri" a BYM. Összehasonlításképp 1400ft/300ml a BS-ben a csapolt Double Yellow Haze, Csaka webshop 1830ft/0,44l can.
Egyébként meg tényleg az dönt, hogy milyen más külföldi sört akarsz még venni, mert a szortiment nagy része különböző.


Dilikutya
(félisten)

Ugartól a 2018-as Strómant mai napig visszasírom. :) Jól kinőtték magukat, bár néhány lépcsőfokot szerintem kihagytak, amikor piacra léptek, már eleve egy jól összerakott kezdő szortimentjük volt, és egyből azzal a hightech főzdével kezdtek. Gyanítom volt tőke az induláshoz bőven. Környékbeliek, elő-elő fordulnak vásárokon, mindenféle rendezvényeken is, igaz, van, hogy csak 1-2 félét visznek ki pl. egy falunapra, de abszolút versenyképesen árulják a szutykok mellett, tavaly voltunk olyan falusi vásáron, ahol csak ők árultak sört. Igaz, a Fake Your Pils egy alapabb sör, de egy húsevős, country zenés vásárra nem is kell mindenféle neipát kivinni, ez lakossági rendezvény, és legalább rendes sört ihat a nép. 900 volt egy korsó, annál sokkal olcsóbban Drehert, Sopronit se csapolnak szerintem rendezvényeken ma már sehol.

üzenetek