Sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


Mr K
(senior tag)

A térség: Szerintem a könyvsorozat jó, érdemes elolvasni (de ez nem garancia arra, hogy neked is tetszeni fog, lásd jelen hozzászólás végét).

A sors magunk ellen való kihívása: Nem nagyon tudnék olyan mozgóképes feldolgozást mondani, ami jobb lenne, mint a forrásául szolgáló (hosszabb) irodalmi alkotás. (Talán a Csillagpor, de azt sem mondanám jobbnak, inkább csak kellemesebb a tündérmese, amit csináltak belőle. És az is elég rövid.) De igazság szerint manapság már nem szoktam megnézni az általam jónak tartott könyvekből készült (rossz ;) ) feldolgozásokat, ami nagy érvágás, mert manapság a "büdzsé" javát ilyenekre költik (mint pl. az Alapítvány, Az idő kereke, a Periféria, vagy az apropóul szolgáló Térség). Ami igazán meglepő, hogy a kimondottan rossz könyvekből készült feldolgozások is még rosszabbak lesznek, lásd pl. Sötét elmék vagy az Útvesztő trilógia.

Jó sci-fi sorozatok (mozgóképen): Nincs nagy rálátásom, de én még jót nem láttam. Van pár alkotás, ami tetszik (bár nem igazán jók, mint sci-fi): Időbevándorlók, Feledés, Érkezés, Utazók, stb. (Annó nagyon tetszett az Alfa holdbázis, de nem merném újranézni. :D )

#76615 Ellia: Szerintem az Az idő gyermekei borzalmas. A végső architektúra egyelőre a könyvespolcomon vár... (Sajnos az író sem garancia mindenre, lásd pl. a háromtest trilógia vs. Hangyák és dinoszauruszok...)

üzenetek