Sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


Tyler Durden
(addikt)

Köszi szépen az ajánlásokat :R


pècsimunkás
(addikt)

Lehet közbe iktatom èn is, ha egyedül leszek otthon egy hètvègèt- vagy szabadnapot, ès egyben megnézem a Fallout- ot.


Essejó
(veterán)
Blog

Ez régebbi 😁link


Tasunkó
(senior tag)

A kínai Three Body nálam a Mátrix szintjére került, de önmagáért nem nézek sci-fi-t csak ha jó, így ez az egyetlen sci-fi sorozat amit láttam, szóval zsáner szintén nem tudom, de egy sem ér fel ehhez az tuti. Igaz volt a Silo is talán scifi, emlékként megszépült, node sehol nincs ehhez. Szerintem ezt oltásban kéne adni, annak aki szereti a sci-fi-t.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Én is épp a kínait nézem épp, a netflixes verziót már láttam. Majd akarok írni összehasonlítást a kettőről.

[ Szerkesztve ]


Oldman2
(veterán)
Blog

+1


arcitec
(addikt)

Akkó én oltásellenes lettem! ;] Nem azt mondom, hogy nem nézhető, na de azért ......
Nálam az a baja, hogy ahogy tisztul a kép, hogy mi mi, nem hihető, nem tud beszippantani,
de hát tudjuk kinek mi... :D


Tasunkó
(senior tag)

Eddig nem zavart, arra gondoltam hogy a későbbiekben ez talán zavarni fog. A felvetésekben amit elindít ezzel, visszavetítve a mi civilizációnkra, történelmünkre, társadalmainkra, illetve egy idegen civilizációval való kapcsolat esetén is, nagyon hiánypótló gondolatok vannak benne, és ami a valóságunkat illeti, látszik hogy amit ez az író tud a világról, olyat ritkán látni, úgy a karakterek és amit mondanak és amit gondolnak, annak beton alapjai vannak. Kicsit olyan Philp K. Dick-es, ott is lényegében társadalmi drámát akart írni, és csak úgy mellékesen scifi lett, bár ebben azért jóval masszívabb a science, mint Philipnél. Egyébként úgy dobálja, halmozza egymásra a felvetéseit, hogy nem is tudtam végiggondolni alaposan, és már egy újabbal állt elő, brillírozik a csávó, még akkor is ha földhöz lehet csapni a 10-es kulcsot, mert nem lehet majd utazni a galaxisban a leírása alapján.
Ez nem a kinek mi esete lesz, de nem nem biztos hogy mindenkinek egyformán bejön, és nem is a scifi rész, hanem a többi, viszont a tartalom az benne van.

[ Szerkesztve ]


paatrick
(őstag)

" de önmagáért nem nézek sci-fi-t csak ha jó, így ez az egyetlen sci-fi sorozat amit láttam, ..., de egy sem ér fel ehhez az tuti."

Heh :F

[ Szerkesztve ]


myckey
(veterán)
Blog

A 22-es csapdája ;]
Kódfejtők előre...gyühet az AI :D


Tasunkó
(senior tag)

Finoman jeleztem, hogy ezen az 1-en kívül, jó sci-fi sorozat nincs, csak fogyasztható esetleg, illetve azoknak akik amiatt hogy sci-fi mindenképp megnézik, azoknak lehetnek persze érdekesek hogy megkötik a kompromisszumot. Asszony is nézett valami nyomozót , aki belépett egy Toi-Toi WC-be és utazott az időben, meg a galaxisokban, hát ez ami nem szegez a fotelbe az biztos.

[ Szerkesztve ]


k-adi
(nagyúr)

Knuckles (2024)

Ez lenne a Sonic Mini-sorozat, 6 részes, se nem humoros, se nem jó. De legalább aranyos benne Knuckles. A színészek bénák és erőltetettek, a történet mese, de legalább nem tökölnek sokat és hamar vége is. Aki kíváncsi rá, csak Knuckles van benne, Sonic meg a másik sárga izé nem.


stellaz
(addikt)

És akkor a regények 2. és 3. kötetéről még nem is beszéltünk, na, azokban tényleg bedurvulnak a dolgok.


paatrick
(őstag)

"így ez az egyetlen sci-fi sorozat amit láttam"
...
"Finoman jeleztem, hogy ezen az 1-en kívül, jó sci-fi sorozat nincs, csak fogyasztható esetleg"

Heh :F
Én érzek némi zavart az erőben.

[ Szerkesztve ]


stellaz
(addikt)

Egyébként valóban kevés az igazán jó sci-fi sorozat, mert legtöbbször misztikus thrillerről van szó. Nálam a Constellation is ez a kategória, nem pedig scifi.


KISDUCK
(addikt)
Blog

Eléggé félreérthetően fogalmazol akkor, inkább mond azt hogy neked csak ez tetszett, mert ha azt mondod hogy csak ez jó a többi meg nudli az csak felesleges vitát generál.


Tasunkó
(senior tag)

Ehhez a kijelentéshez, abc sorrendben meg kell mindet nézni, vagy mi? 6 max 7 pontosok gondolom vannak, de azért meg nem melegítem be a tévét. Jó hát azt hittem egyértelmű.

[ Szerkesztve ]


paatrick
(őstag)

Azt mondod láttál egyet. Ebből megállapítottad hogy ez a legjobb. Ha azt mondod írjunk neked top5 scifit amit mi láttunk abból te összeszeded a 10 legtöbbet írtat és megnézed, és utána is a háromtest a legjobb akkor van értelme.

Asszonyod amúgy a Doctor Who-t nézte, ami egy neverending szappanopera és már a rajongói szerint is gagyi.

[ Szerkesztve ]


stellaz
(addikt)

Szerintem az igazán hard scifiket azért nehéz vászonra vinni, mert éppen a tudományos fejtegetések, leírások, magyarázatok nem férnek el képernyőn, sokszor a látványt sem lehet vissza adni, pluszban valamennyi tudományos érdeklődés is kell hozzájuk, ami nélkül általában nehezebben érthetők a dolgok vagy egyenesen zagyvaságnak tűnik.

[ Szerkesztve ]


myckey
(veterán)
Blog

Oppenheimert sem volt könnyű...ahhoz is kell némi nyelvtan ( original ), entellektuel, tudomány. Nem is mindenkinek jön át. Én is néztem párszor.

üzenetek