Sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


Mr K
(senior tag)

A térség: Szerintem a könyvsorozat jó, érdemes elolvasni (de ez nem garancia arra, hogy neked is tetszeni fog, lásd jelen hozzászólás végét).

A sors magunk ellen való kihívása: Nem nagyon tudnék olyan mozgóképes feldolgozást mondani, ami jobb lenne, mint a forrásául szolgáló (hosszabb) irodalmi alkotás. (Talán a Csillagpor, de azt sem mondanám jobbnak, inkább csak kellemesebb a tündérmese, amit csináltak belőle. És az is elég rövid.) De igazság szerint manapság már nem szoktam megnézni az általam jónak tartott könyvekből készült (rossz ;) ) feldolgozásokat, ami nagy érvágás, mert manapság a "büdzsé" javát ilyenekre költik (mint pl. az Alapítvány, Az idő kereke, a Periféria, vagy az apropóul szolgáló Térség). Ami igazán meglepő, hogy a kimondottan rossz könyvekből készült feldolgozások is még rosszabbak lesznek, lásd pl. Sötét elmék vagy az Útvesztő trilógia.

Jó sci-fi sorozatok (mozgóképen): Nincs nagy rálátásom, de én még jót nem láttam. Van pár alkotás, ami tetszik (bár nem igazán jók, mint sci-fi): Időbevándorlók, Feledés, Érkezés, Utazók, stb. (Annó nagyon tetszett az Alfa holdbázis, de nem merném újranézni. :D )

#76615 Ellia: Szerintem az Az idő gyermekei borzalmas. A végső architektúra egyelőre a könyvespolcomon vár... (Sajnos az író sem garancia mindenre, lásd pl. a háromtest trilógia vs. Hangyák és dinoszauruszok...)


totron
(addikt)

Jó az American Horror Story S11, jól hozza a 80-as éveket, az A kategória is garantált. Buzulás ne riasszon el senkit.


stellaz
(addikt)

Scifi sorozatból szerinem a Devs az egész jó volt, illetve a For All Mankind első pár évada kifejezetten jó volt. Az Érkezés című film Ted Chiang - Életed értelme novelláján alapszik, ami egyébként több fokkal jobb, mint a film. Pluszban a film az egész "jövőbelátás" lényegét másította meg. A novellában pont az a lényeg, hogy emlékszik a jövőre, ahogy a múltra is, de a jelent nem tudja ezáltal befolyásolni. Olyan, mint egy deja vu. Meg az idióta atombombás rész sincs a novellában.

Filmekből én még az Élet című filmet tudnám kiemelni, szerintem az egy kifejezetten jól sikerült alkotás lett, vagy amit még szeretek, az az Európa riport.

[ Szerkesztve ]


Mr K
(senior tag)

Ahogy nézem, a Devs elérhető, megfontolom. :) (Bár gondolom feliratos, és azt nem szeretem, de ez legalább rövid. És miliő sem biztató (programozók).) A For All Mankind engem nem vonz.

A Ted Chiang novella a csőben van, csak még nem jutottam el odáig. Így a "megmásítást" nem tudom igazából véleményezni, bár a film alapján nem látom, hogy lett volna ilyen. (Amúgy meg bizonyos értelemben alapvetés: már az ókori "jóslós" történetek is erre alapultak: hiába ismerjük a jövőt, nem lehet megmásítani.)

Az Élet c. fílmet egyszer elkezdtem nézni, kb. a 10 centis növekedési fázisig jutottam, aztán inkább kikapcsoltam. :B (Eddigre kiderült, hogy nem sci-fi-t nézek, hanem horrort...) Az Európa-rejtélyről nem is hallottam, de az sem elérhető. Amúgy filmekből még lehetne összeszedni jobbakat, pl. District 9, vagy ha már "déjà vu", akkor a Deja vu (ami csak marginálisan sci-fi, és ősrégi, de nekem friss élmény.)


myckey
(veterán)
Blog

Visszatér a VV12, VVMercivel....( hu ár jú ? :D )
Gondoltam szólok...

;] ;]

[ Szerkesztve ]


radi8tor
(MODERÁTOR)

Az nem ide való téma. Ennek a hulladéknak van saját topikja.


myckey
(veterán)
Blog

Ennek, saját topic?
Komoly? :))


radi8tor
(MODERÁTOR)

Rigormortiis
(addikt)
Blog

Belekezdtem az Ők-be. Az évad felénél járok, és eddig tetszik, érdekes témát boncolgat és lassan de jól van felépítve.


stellaz
(addikt)

A filmben azt mondja a tábornoknak, amit a jövőben fog hallani tőle egy partin a feleségéről vagy valami telefonszámot, vagy ilyesmi. Ez teljesen szembe megy a novellával.

Az Európa riport lehet, hogy inkább Európa rejtély címen van magyarul (akkor az angol cím Europa Report és nem riport), és szinkronos is van belőle. Mondjuk a leírást a porton ne olvasd el, mert full spoiler.

Mintha a Devs-et is szinkronosan láttam volna, de már nem emlékszem.

A Life szerintem az úgy horror, hogy közben meg nem az, mert semmi gonoszság vagy természet feletti nincs benne. Kb olyan, mint az első Alien, de ez még kevésbé elrugaszkodott, akár meg is történhetne. A tudományos részek is rendben voltak benne, egy két apróságot leszámítva, ami kellett a cselekmény haladásához.

Engem a scifinek álcázott misztikus trhrillerektől ráz ki a hideg.

(Állítólag készül a Randevú a Rámával c. könyv megfilmesítése, ami az egyik legjobb scifi, amit olvastam. Hogy sorozat, vagy film lesz-e, azt nem tudom. Talán egy minisorozatot elbírna.)

[ Szerkesztve ]


Louro
(őstag)
Blog

Vének háborúja annyira el van találva. Bár a többi könyv már nem annyira sokkolóan jó, de a sztori miatt azért érdemes próbát adni neki. Nekem a Szellemhadtest és a Zoé története jött be az első köteten kívül.

Amúgy Battlestar Galactica is jó sorozat.
V (2009) - Ha jól emlékszem 1 évad volt, de egész kellemes kis gyíkemberes sztori. De nem lett befejezve :O
Invasion (2005) - Testrablós, megszállós.
Into the badlands - Ez inkább harcművészetes posztapokalitikus, de talán tetszhet
Helix - kutatós, kísérletezős
The last ship - Pandémiás military vonal
Resident alien - Cuki alienes, aki hajótörött a Földön.
Falling skies (upsz, nem ugrik be a magyar címe :( )
Fringe (Rejtély) - Ezt ki ne hagyd!
Firefly
Babylon 5

Black Mirror-t pedig szerintem érdemes megemlíteni. Igaz antológia és nem mindegyik scifi, de a maga módján scifi. Kivéve a 3. évad 1. részét, ami mára valóság Kínában. És lassan nálunk is.


bobalazs
(nagyúr)
Blog

STD (lol) a brother Spock hol van? Nem kéne mutatni?


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Melyik évad melyik részénél tartasz? Mert a kérdésre van válasz is a sorozatban és elég nagy spoiler :D

[ Szerkesztve ]


bobalazs
(nagyúr)
Blog

Az igazság hogy elfelejtettem már mi volt a korábbi èvadokban. 5. Évadot nézem.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hja a frisset. :D Szóval két évaddal ezelőtt közel 1000 évet utaztak előre az időben, szóval a régiek közül a sorozat világában már senki nem él. Spock sem.


Mr K
(senior tag)

Akit esetleg érdekel a Devs: Megnéztem, a Disney+-on szinkronosan van fent (legalábbis az első rész...)

Life: Amikor az izé elkezdte szadizni a legénységet, akkor én úgy döntöttem, hogy nekem ez horror. :) (Az IMDB egyetért velem, ha ez számít. :) )


bobalazs
(nagyúr)
Blog

Köszönöm. Valami dereng erről.

Jó a profilképed!


tzimash
(őstag)

Érdekes hogy mi is ezt a kettőt nézzük, de én nem bírtam ki, ezért a 1,5 évadnyi Híd után beiktattam a Fallout-ot, ma folytatjuk a skandináv sorozatot :)

üzenetek