Starlink - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


SP4C3
(veterán)


https://www.starlink.com/

Folyt. köv.


SP4C3
(veterán)

Igazolt Starlink Speedtest.net eredmények: [reddit]
Egyéb nyalánkság: [pdf]


4Grider
(nagyúr)

1-2 terminál/műhold mellett ez Európában nem fog labdába rúgni, mert itt egy műhold által lefedett területen sok ezernyi (de több százat mindenképp) terminált kellene ellátni. Azaz ha 1-2 terminálra jut 100 Mbps, akkor több száz terminálra ennek töredéke fog jutni. Ettől a mobilnet Európa legnagyobb részén már ma sokkal többet tud.
Persze a világ igen jelentős részén az egy terminálra jutó 0.01-1 Mbps is nagy előre lépésnek számít.
Az is látszik, hogy ebből rendes szolgáltatás még egy darabig nem lesz, itthon jó eséllyel előbb lesz minden városban és autópályán 5G, mint legalább 5-10 Mbps-ot tudó Starlink.


SP4C3
(veterán)

El is mondták, hogy nem sűrűn lakott terület a megfelelő terület, oda 5G...
Mr. Musk gigabiteket emlegetett, persze ha az ember egy tanyán szeretne élni, akkor 100x jobb választás lesz neki a starlink, mint egy datacap-pel megáldott mobilnet előfizetés főleg ha az csak 3G, ahol a válaszidő már real-time használatra alkalmatlan és még az a 3G is gyenge jelerősségtől döcög és még ha azt a 3G-t is mindenki _is_ használja a környéken és csúcsidőben ledöglik... Szóval szerintem lesz ennek helye pl. Magyarországon is, de nem budapestre kell gondolni, mert nem minden a nagyvárosokról szól, élnek emberek "elszeparálódva" is, akik szintén szeretnének a modern elvárásoknak megfelelő és helytálló nethozzáférést.

Nem kell messzire menni: Szerbia/Vajdaság.
Nem létezik korlátlan mobilnetet ajánló mobilszolgáltató (telenor, most akcióban havi 2 helyett 4GB adatkorlátot kapsz) Vannak otthoni internetcsomagjaik nevetséges 150GB-os adatkorláttal (és ez még a nagyobb/drágább csomag).

Jelen város (inkább csak egykori város, jelenleg hanyatló falu) ahol élek: Van egy bizonyos 20-25%-a a településnek, amit még mi sem (Cable szolgáltató perpill 30/3 - 80/8 - 100/10-es csomagjaink vannak 24.24 - 26.79 - 30.53 EURós árazással) tudtunk lefedni. Ott is kaphatna pár felhasználót, akik igen boldogok lennének már egy 100/50-es korlátlan hozzáféréssel...


WestBam
(senior tag)
Blog

Egy honfitársunk is bekerült a tesztelők közé. Arra feléjük (Észak-Amerika) nagyon gyatra a vezetékes internet, cserébe elég drága, és a szolgáltatónak nincs alternatívája sem. Most talán fordult a kocka: youtube videó


SP4C3
(veterán)

:R
A minap láttam pár speedtest videót, eddig úgy néz ki, hogy 100Mbps-ot megközelítő letöltést és 20Mbps fetöltést tudnak biztosítani, alacsony válaszidővel.


WestBam
(senior tag)
Blog

Az biztos, hogy olyan helyekre viszi el az internet lehetőségét, ahol előtte semmi nem volt, még esélyed sem, hogy netezz bárhogy. Ami nagyon tetszik, hogy mennyire profin lett a kis vevő rész megépítve. Leolvasztja a havat magáról, magát forgatja, mindezt úgy, hogy tökéletes önkalibrációt végez, hogy épp milyen irányban is van az antenna, hiszen leteheted bárhová, bármely pozícióba is. Háztetőre feldobod és intéz mindent magának. Mondjuk az 500$-os szett ár azért elég húzós, mint ahogy a 99$-os havidíj sem a hazai fizukhoz van méretezve.

[ Szerkesztve ]


SP4C3
(veterán)

Igen, az EU-s árazásra leszek kíváncsi, mert hiába hiperszuper, ha az itteni 8-12 eurós előfizetésekkel nem tud versenyezni.


SP4C3
(veterán)

Starlink hóban: [YT]

Az illető speedtest közben pingel, ami nem mérvadó!

[ Szerkesztve ]


cskamacska
(addikt)
Blog

10 euró per 100Mbit-1Gbit FTTH az Európában sem általános. :) Nagyon sok helyen nem akaródzik cserélni a borzasztó állapotú rezes ADSL rendszereket.

Más kérdés hogy a világ lefedésére azért bőven kell majd a műhold kapacitás. Nagyon örvendetes hogy 1000 emberre fejenként jut 150Mbites sávszél, most már csak az kell hogy tízmillióra is jusson ennyi. :D


SP4C3
(veterán)

Persze nem 100Mbps, néhol meg sem közelíti, sőt még a 10Mbps-ot sem éri el. De mivel mi csórók vagyunk és 1-2Literes kocsikat hajtunk, mert nálunk sokkal szarabb a fizu, meg sokkal drágább az üzemanyag, ugyanannyiért ha nem drágábban tudunk venni TV-t a sokkal visszamaradottabb fizetéseinkből, így mi itt először általában az árát is nézzük valaminek így az előfizetésnek is. Ezért veszünk 8/0.8Mbps-ot havi 12 euróért.
Kis statisztika:
1 település
3270 user
45 előfizetés a "MAX"-os (100/10) havi 35.30 EUR
456 előfizetés a "Premium" (80/8) havi 26.80 EUR
A többi az 30/3 meg 20.meg még netje sincs, vagy másik szolgáltatónál vesz drágábban lassabb netet...

Akinek meg tanyára kellene jó internet és nincs egy értelmes szolgáltató sem azokból meg <5 ha van, és ebből 0, azaz nulla lenne hajlandó 450-500 eurót fizetni a bekötésért plusz havi 80-90-et az előfizetésért. Ennyiben már egy optikai bekötés is benne lenne, kivéve ha tényleg a település szélétől távol eső tanyára kérné...

Sum: Ennyiért itt nem tud versenyezni, persze svájcban már más a helyzet, de az svájc.


Komplikato
(veterán)

Connect to the internet ANYWHERE! - ShortCircuit
Linusék Starlinket tesztelnek. Unboxing, tartozékok, összeszerelés, meg egy gyorsteszt van csak benne. Gondoltam hátha érdkele mást is.


supercow
(őstag)

Ma reggel kifizettem az előrendelésemet. 2022-re tervezik az indulást az email szerint.


SP4C3
(veterán)

Tűkön ülve várom, mennyit fizettél? :B


supercow
(őstag)

99 usd foglalót


kopi72
(aktív tag)

aposom is nagyon varja mar a sziklas hegysegben, remelem jo vonala lesz!


SP4C3
(veterán)

Ha odaért és kipróbálta, akkor ne tartsátok magatokban. Hogy szuperál?


Dißnäëß
(veterán)
Blog

Sziasztok, jött az email, hogy HUNGARY-ben elérhető.
:K :C


supercow
(őstag)

Én is megkaptam, nem semmi árakkal nyomulnak. 270e a cucc + szállítás, aztán havi 35500.


Dißnäëß
(veterán)
Blog

Ja. :((( Kokainbárókra van árazva egyelőre. :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek