Synology NAS - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


kis.zsolt
(tag)

Szívesen, de kicsit zavarban vagyok: a cikket én linkeltem ide, de nem én írtam. Ismerem a csapatot, meg a korábbit is, ennyi előnyöm van. Tehát nem saját magamtól vagyok annyira nagyon "okos", hanem kérdezek tőlük. Csak azért írom, mert nem akarok más tollával ékeskedni.

● Ez akkor is jó ha a nas router mögül éri el az internetet?
Igen, nálam is így van, egy Unifi UDMSE router mögül megy a NAS. Érdeksség, hogy kb ugyanazokat az IP-ket blokkolja a NAS, mint a router.

● Ez a lista hogyan áll össze?
Ha megnézed az URL forrásokat, illetve a cikkben a magyarázatot rá, akkor látható, hogy ezeket a listákat biztosító "cégek" a saját gyűjtéseiket publikálják különféle paraméterek szerint, melyek közül ingyen és szabadon választhatsz. Általában naponta frissítik úgy, hogy figyelik a rendszereiket érő támadásokat, és csokorba gyűjtik a gyanús IP-ket, majd közkincsé teszik azokat a webfelületen sokféle formátumban.

● Illetve pl más listát, hogyan tudok importálni?
Úgy, hogy a szkriptbe illeszted, ügyelve a formátumra (txt, és soronként egy IP-cím). Mivel amit linkeltél URL, azon nem így van, ezért az szerintem nem okés ide, de javítsatok ki, ha rosszul gondolom. De pl. Pi-Hole szűrőlistára kitűnő.

Irok egy példát, ha mégis lenne TXT végződésű listád, ami kompatibilis a szkripttel. Az is le van írva a cikkben, hogy az ilyen listákat egymás után kell a szkriptben beírni, egy szóközzel a másik lista után, tehát:

sudo python3 /volume1/scripts/AutoBlockIPList/AutoBlockIPList.py
--in-url https://feodotracker.abuse.ch/downloads/ipblocklist.txt
https://blacklist.3coresec.net/lists/all.txt
https://list.blocklist.de/lists/all.txt
https://valamilyen.domain.com/tiltolistak/txt/veszelyestamadoipk.txt
--expire-in-day 30 --remove-expired

Esetleg, ha a helyi szerveren van a listád (szintén a sárga keretes magyarázatban van:

-f [IN_FILE ...], --in-file [IN_FILE ...] Helyi szerveren tárolt lista fájl szóközzel elválasztva (pl. /volume1/home/user/list.txt custom.txt)

[ Szerkesztve ]

üzenetek