Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


martonx
(veterán)

Nehogy QNAP legyen. Anno volt egy Zyxel NAS-om. Na, az egy faék volt, a hozzám hasonló hülyéknek is követhető webes varázslókkal. Számomra az volt a NAS. Hülyék számára is faék egyszerűen használható rendszerű házi mini szerver. Aztán kiöregedett, kevés is lett, lecseréltem egy akkor vadiúj QNAP-ra. Gondoltam, tudok én NAS-t kezelni, mi baj történhet.
Háááát, én még életemben annyit nem szoptam mint annak a beüzemelésével. Pedig csak torrent szervernek, media szervernek és file szervernek használom, szerintem ezek nem túl extrém igények egy NAS-tól. A default QNAP-os torrent szerver egy vicc. A default media player egy vicc. De még a lemez beüzemelése is olyan rohadt bonyolult, hogy minden varázsló oldalnak utána kell guglizni, hogy vajon mit is kell választani. Egy rossz vicc az egész QNAP, linux buziknak, akik azért vesznek NAS-t, hogy abban is konzolozhassanak, meg config file-okat állítgathassanak.
Szóval, ha nem vagy linux buzi konzolhuszár, vagy ha szereted, hogy a dolog, amiért nem kevés pénzt kiadsz, csak úgy működik, akkor messziről kerüld el a QNAP szarjait.
Én éppen most nyáron csináltattam Totyával egy mini "szervert", mert nem csak NAS-nak, hanem Smart home vezérlőnek is akarom használni az újat, ehhez meg a legjobb egy saját gép.

üzenetek