Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


tisn
(addikt)

hat, ha nem adtok, soha nem lesz ott (sem) hazam :)
mi ez, ha nem raszorultsag?


tisn
(addikt)

kb. ott vannak olyan hazak, amiket megkivanok. esetleg meg a byd mogotti resz, de ott a medikemia miatt nem szivesen laknek, ki tudja mit engedtek a foldbe/levegobe az elmult 50 evben.

esetleg meg deszk uj osztas, de az meg ujszegednel is rosszabb kozlekedesileg.


tisn
(addikt)

neked meg lehet, fiatal vagy :)
ne add fel a remenyt.


martonx
(veterán)

Ezért vagyok minden erőmmel a jelenlegi qnap nas-om elhagyásán. Egy használhatatlan fos, amibe második lemezt rakni se merek, annyira túlbonyolított benne minden.


Valkűr
(őstag)

hasonlo miatt váltottam synologyra


FoxiestFox
(félisten)
Blog

Nálam egy régi laptop a NAS, a tetején pár mobil HDD-vel betemetve az ágy alá, egy ideje nem láttam, de még el tudom érni a hálózaton úgyhogy még él :))


ShadowX
(őstag)

Hú, de jó, hogy ezt elolvastam. Szeretnék NAS-t venni és a qnap lett volna a választott márkám, de lehet rászánom a több pénzt egy synologyra akkor.


lorcsi
(veterán)

Nem vagy semmi, tisinhez intezek egy kerdest es olyan szinten belefolysz… :U
mi kozod van ehhez az egeszhez ?
nincs eleted vagy mi ?
:W

ja, nem
beszeltuk mar grafomsnia…
ideje kezeltetni :P


lorcsi
(veterán)

Ok, amugy tokre ertem :)
ja, liget is kozel lenne :DDD


szabzoltan1
(tag)

Eddig semmi gondom nem volt a NAS-al, de a winyo 2016-os.szoval azóta ment egy keveset. A probléma az, hogy raid 0 a kötet és amit lehet meg kellene menteni. Itthon csak laptop van és nincs semi kütyüm, hogy klonozzam a winyot"3.5ös winyohoz nincs házam"ezért kellene megoldás a másolásra.
A probléma bennem rejlik, mert nem értek hozzá. A régi NAS-omhoz képest ez egy faék. Beállitom és megy minden.


macilaci78
(nagyúr)

Jajj, nem vettem észre, hogy privát volt. Bocsi. ;]


Stylewars_kp
(senior tag)

:DDD


tisn
(addikt)

csak nyugodtan en is ilyen minden leben kanal vagyok :)


tlac
(nagyúr)

ha fontos adatok vannak rajta, akkor inkább ne kísérletezz vele


martonx
(veterán)

Nehogy QNAP legyen. Anno volt egy Zyxel NAS-om. Na, az egy faék volt, a hozzám hasonló hülyéknek is követhető webes varázslókkal. Számomra az volt a NAS. Hülyék számára is faék egyszerűen használható rendszerű házi mini szerver. Aztán kiöregedett, kevés is lett, lecseréltem egy akkor vadiúj QNAP-ra. Gondoltam, tudok én NAS-t kezelni, mi baj történhet.
Háááát, én még életemben annyit nem szoptam mint annak a beüzemelésével. Pedig csak torrent szervernek, media szervernek és file szervernek használom, szerintem ezek nem túl extrém igények egy NAS-tól. A default QNAP-os torrent szerver egy vicc. A default media player egy vicc. De még a lemez beüzemelése is olyan rohadt bonyolult, hogy minden varázsló oldalnak utána kell guglizni, hogy vajon mit is kell választani. Egy rossz vicc az egész QNAP, linux buziknak, akik azért vesznek NAS-t, hogy abban is konzolozhassanak, meg config file-okat állítgathassanak.
Szóval, ha nem vagy linux buzi konzolhuszár, vagy ha szereted, hogy a dolog, amiért nem kevés pénzt kiadsz, csak úgy működik, akkor messziről kerüld el a QNAP szarjait.
Én éppen most nyáron csináltattam Totyával egy mini "szervert", mert nem csak NAS-nak, hanem Smart home vezérlőnek is akarom használni az újat, ehhez meg a legjobb egy saját gép.


SirRasor
(őstag)
Blog

Ha a NAS szopat és házon belül nem engedi tükrözni, majd eltávolítani a régit, akkor ne azzal csináld.
Szedd ki a fáradt vinyót, az újjal együtt tedd bele egy gépbe/vagy külső vinyóként, mind1 és clonezilla/acronis-al klónozd át.

Amúgy Zyxel/Synology, esetleg sajátot is építhetsz Win10 alapon valami mikroPC-ből, ha egyszer cserélni kell.

[ Szerkesztve ]


ShadowX
(őstag)

Na pont ez az. Nem akarok építéssel vesződni, hanem csak be akarom dugni a konnektorba és menjen. Kinőttem már a saját próbálkozós korszakomból. :)

Ugyanazokra a feladatokra kellene, mint neked. Fájlszerver, fényképeknek backup és egy médiaszerver funkciója legyen. Plusz torrentet tudjon kezelni.

[ Szerkesztve ]


martonx
(veterán)

Én a Smart Home miatt kellett, hogy sajátot építsek.
Linux-on fut file szerver, media szerver, torrent szerver, dockerizálva pedig a Smart Home OS. Én hozzá nem nyúlok a linuxhoz, egyik kollégám imád ilyenekkel elszöszmötölni.
Arra amire neked kell, bármelyik NAS jó lehet, kivéve a QNAP-ot :D
Zyxel azt hiszem időközben meg is szűnt.A
sustor-okról hallottam még jókat, hogy faék egyszerű őket beüzemelni.
Na és ott van még a Synology, mint kvázi standard, egyben a legdrágább is.
Voltak akik a Synology-ra is azt mondják, hogy kicsit túl sok ott az opció, nem tudom sose volt Synology NAS-om.
A QNAP egyértelműen a hardcore rendszergazdák NAS-ja, én így megismerve, messziről elkerülöm egy életre.
Ha most gyári NAS-t kellene válasszak, egyértelműen az Asustorral tennék egy próbát.


szabzoltan1
(tag)

valamikor volt egy zyxel nasom.az volt az első.na azzal asztán optam éppen eleget.nem vagyok programozó,de ahhoz minden forumot amit csak találtam el kellett olvasni.probálgatni, jött a putty nevű program amit használni is tudni kellett mert ugye pár dolgot át kellett irni ahoz hogy egyáltalán le tudjak tölteni valamit amire szükségem volt.azután az itthoni médialejátszo nem akarta látni,ahhoz ismét forum es a többi és a többi.....
ahhoz képest a qnap ami nem mai darab egy egyszerű szerkezet(synorol nem tudok semmit olyanom még nem volt)a programot ami kel letöltöm,beállitom és kész.most tönkre ment a benne lévő winyo 2016 os volt és azt kellene visszaállitani.mivel csak egy winyo volt benne nem tudom tükrözni.addig már eljutottam hogy az uj winyo müködik minden olyan mit régen csak a fileokat kellene valahogy átmenteni rá.asztali gép már nincs itthon amibe be tudnám tenni a winyokat,igy marad a nas meg a végtelen probálkozás :W :DD :DD


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Ez arra emlékeztet, amikor megkaptam egy MikroTik routert. Láttam én már ilyet, raktam OpenWrt-t TP-Linkre, mi baj lehet?
Hát ahogy megláttam a konfig oldalt, jöttem is ide a topikjába, hogy valaki ugyan mesélje már el hogy az anyámba működik.
Aztán kiokosítottak, szerencsére van egyszerű mód is olyanoknak mint én.

üzenetek