Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


kchris78
(veterán)

hagyjuk mar a kiralyi gazdasagpoltikat. ez legalabb ketszereplos jatek. Ha a jobbagy megvesz mindent akarmennyiert is rakjak ele: lasd evek ota tarto kiskereskedelmi forgalomnovekedes akkor a kereskedo/szolgaltato annyit fog a jobbagyrol lehuzni amennyit csak akar es addig emeli ameddig belegebed. Meg a nyaron is arrol cikkeztek hogy mekkora arak vannak (turizmus) aztan irjak hogy ekkora vendegejszakaszam, wellnessek stb.. Plusz ra lehet nezni az elemzesekre is, meg pl a cashmap.hu ra is hogy milyen arkulonbsegek vannak. A gazdasagpoltikanak ezt nem artott volna kordaban tartani (es igen voltak hatalmas elb.szasok az adovisszateritessel de ezt meg a jobbagynak nem lett volna kotelezo azonnal felelni), a 90-es evek ota nyilvanvalo hogy itt mindenki csak kereskedni szeret es abbol a leheto leghamarabb meggazdagodni.


cherubion08
(aktív tag)

Ne hagyjuk a gazdasàg politikàjukat. Valahogy a Svàjci gazdasàg politikàval jobban kiegyeznék mint a mienkkel. Ott még többszörösét elköltik a jobbànyok mint itt,de nem adóssàgba úszik az egész orszàg. Persze ha M1 nézel,akkor màr a Milka tehén mellé feküdtek be az istàllóba,h ne fagyjanak meg :D


simonjoe
(senior tag)

...jóvanna!! Fáziskésésbenvagyokdenagyon. ;)


simauser
(tag)

Sziasztok,

Van két tévés nem androidos set-top-boxom, amelyből az egyiket némi hálózati variálás miatt át kellene dugni egy saját routerbe (amely természetesen csatlakozik a telekoméhoz, az első portjába), de így nem működik. A boxokat csak direktben a telekomos routerbe lehet bedugni, vagy van valamilyen megoldás rá?


snyper990
(őstag)

Ha a saját router ismeri az IGMP-t, akkor AP módban elvileg át kell tudnia engedni az adás streamjét


adika4444
(addikt)
Blog

Én nem torrentezek (na jó, párhavonta egy-egy Windows MSDN ISO lejön, mert az MCT-set nehezebb babrálni a DISM-mel), de így is bőven termelek forgalmat. Az energiaárak kilövése előtt adta meg magát a home server-em és addig halogattam a vásárlást, hogy most már elég jelentősen meghaladná a rá szánt anyagi keretet egy értelmes teljesítményű konfig. Szóval először VPS, majd most OVH Kimsufi a háziszerverem és az adataim elérése azért termel napi néhány gigabájtot, egy átlagos napon csak a szerverrel az ottani statisztika szerint az össz küldött és fogadott adat 5--10 GB, ebben pedig a más irányú forgalom (vo-ip, netrádió, YT és társai) nincs is benne.
#145396Dißnäëß
Vagy privát tracker. Tudtommal azt nem büntetik.
#145398akipapi
A hibaüzenet eleje a vendég Wi-Fi-vel kapcsolatos. HA nem használod, kapcsold ki :D a másik fele szerintem szolgáltatói hatáskör, ha nem okoz problémát, nem kell foglalkozni vele.
#145401kchris78
Vevő és eladó oldalon is a cél a rövidtávú haszon, az abszolút lokál optimum, aki hosszútávon gondolkodik, jellemzően előbb-utóbb ki van nevetve. A nagyravágyó vásárló és eladó réteg jelenleg nagyon jól kiszolgálja egymást, ha kajából a szemetet is eszi, de gyorskajára meg cigire mindig futja. A mindenhová autóval mentalitásról nem is beszélve, miközben otthon megfagy. Nem akarom szétOFF-olni ezzel a topikot, de igaz ami igaz, hogy mindenhez két szereplő kell. Minimum.


PeAdam
(tag)

Sziasztok!

Kb 3 éve vagyunk előfizetve telekom 1 gigabites internetre, viszont mióta bekötötték azóta 90-100 megabit között van csak az internetsebesség. Eddig nem érdekelt, viszont utóbbi időben vásároltunk 4K tévét, lett Netflix meg énis szoktam streamelni, úgyhogy jólenne kicsit rendbe szedni ezt a dolgot. Wifi is nagyon gyenge, 2 falon már alig megy át, gyenge a jelerősség.

A routerünk: Sagemcom F@st 5655v2

Ez lenne a gyenge láncszem, vagy mégis mit kellene lecserélni, hogy értékelhető sebesség legyen?
Nézegettem drágább routereket azzal jönne az elvárható sebesség?
Illetve, ha veszek egy drágább routert mondjuk az Asustól ezt jelezni kell a szolgáltató felé, vagy csak kikötöm a sagecomot és bekötöm helyére az újat?
Kicsit sok a kérdés, de nem értek sajnos hozzá :D
Köszi előre is a segítséget!

[ Szerkesztve ]


akipapi
(tag)

Szia! Köszönöm a válaszod. Ki van kapcsolva a vendég hálózat.


adika4444
(addikt)
Blog

Ha az a 90--100 Mbps közt kísértetiesen 94--95, max. 96, az 100 Mbps-os linkre utal, kábel vagy csatlakozó régi, vagy hibás. Gigabit képes csatlakozókkal, CAT5E kábellel (rövid távon a CAT5 is jó lehet) át kell menjen a gigabit és a Telekom általában hozza az ígértet.

A Wi-Fi olyan amilyen, nyomd ki a band steering-et, nevezd el külön a 2.4 és 5 GHz-t, játszadozz a csatornákkal, melyik a legjobb.

Saját router használatát nem kell jelezni, viszont csak a Sagemcom után kötheted, PPPoE passtrough bekapcsolásával be tudsz jelentkezni a routerrel, így kapsz rá IPv4 címet és egy /56-os IPv6 subnetet.
A Sagemen ne bontsd le a kapcsolatot, főleg, ha új fajta Telekom TV-t használsz. Saját router esetén csak a Sagem Wi-Fi-t tiltsd, vagy nevezd át és a kábeles klienseket kösd a routerre.


snyper990
(őstag)

Ha egyébként működik, ne foglalkozz vele. Nálunk is folyamatosan teleszemeteli a logot.

#145407 PeAdam:
Ha a hálózati kártya gigabites, akkor a kábel lehet a ludas (nem árt minimum Cat5e típusú, ha az megvan, akkor vagy valamelyik ér sérült, vagy a kábelre szerelt csatlakozóban van érintkezési hiba, esetleg előfordulhat rossz érsorrend is, bár az elég ritka).
Egyébként 99%, hogy a tévédben is csak 100 Mbites hálókártya van, annál többet vagy wifivel, vagy külön USB-s hálókártyával fogsz tudni elérni. De a felhasználási módok jelentős többségére a 100 Mbit is elég egyébként.
A wifi meg ilyen. Ha a band steeringet kikapcsolod és a 2,4 GHz-es hálózatra „kényszeríted” a távolabbi klienseket, lehet, hogy segít a kijelzett térerősségen, de a fizikával nem fogod tudni felvenni a harcot, mindig az fog nyerni :) És egyébként sem annyira lényeges a térerősség, ha a sebesség elfogadható.
Esetleg a HGW áthelyezésével megpróbálhatsz javítani a helyzeten. Ha nem jön be, wifi access pointokkal javítható a lefedettség


PeAdam
(tag)

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek :)


tozo86
(tag)

Hello,
Telekom TV és Telekom router közé iktatnek még 1 routert repeater módban. Működni fog?
Sajnos nem tudok még 1 külön kábelt lehuzni a repeaternek.


snyper990
(őstag)

10 hozzászólást sem kellene visszaolvasnod, hogy megkapd a választ... #145405


Kisfundy
(aktív tag)

Sziasztok!

Meg lehet azt valahol nezni hogy melyik telepuleseken fejleszt optikat a szolgaltato? Kicsit furcsallom hogy a balaton eszaki partjan most nekialltak,de nem minden faluba csinaljak meg,az miert van?


Aurig@
(őstag)

Szia!
A 2000-es évek elején, mikor Budapest belvárosában vettünk egy akkor még csak épülő, 100 lakásos társasházban lakást, csak a Telekom /akkor még T-Home/ szolgáltatóra lehetett előfizetni 5 évig! Hiába volt a mellettünk lévő épületben /kb. 20-25 m/, UPC, Digi, a mi épületünkben csak a Telekom volt elérhető! Hiába szerettek volna többen UPC szolgáltatást, meg kellett várniuk míg letelt az 5 év. Kérdezték a többi szolgáltatót, viszont azt a választ kapták, hogy egyelőre nincs engedély a szolgáltatás kiépítésére.
Ha szerencséd van, viheted a Telekomot. De, mivel új építésű - szerintem - ott is lehet hasonló lesz, mint a mi esetünkben, csak más szolgáltatóval.


snyper990
(őstag)

Szia!
Ott fejleszt, ahol még DSL hálózat van, azok közül is leginkább azokon a helyeken, ahol támogatást tud rá szerezni.
Itt van egy lassan 3 éves táblázat a rezes hálózatok lecseréléséről. Azóta történt ez-az, úgyhogy nem tudom, mi valósul meg belőle. Csúszni biztosan csúszik, mert a mi városunkban kiépült ugyan az optika, de a rezes szolgáltatás is megmaradt párhuzamosan


Kisfundy
(aktív tag)

Ebben a listában nem nagyon van feltüntetve azok a települések sem ahol most ki van plakatolva hogy hamarosan elerheto az uj halozat,csak azt furcsaltam hogy csak a mi telepulesunk nincs benne,pedig mellettunk levok szerepelnek…. No mind 1 :)

persze itt is 30mbit / sec es net a max nekik,de azt sem tudjak szolgaltatni minden utcaba :)

[ Szerkesztve ]


snyper990
(őstag)

Gugli kidobott egy tavaly márciusi tablázatot is, nézz bele abba is, ha gondolod: [link]
Hátha valami új információt is tartalmaz


akipapi
(tag)

Rendben, köszönöm.


Kisfundy
(aktív tag)

Se azokat nem tartalmazza,ahol most ki van plakatolva,se a kornyekbeli telepuleseket sem. Szoval nem is ertem :)

üzenetek