Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


icecave
(nagyúr)
Blog

Köszönöm, hasznos infók ezek :R


#46824192
(senior tag)

Mindenen is működő app-ra, szerintem még nagyon sokat kell várni.

A napokban az általam is linkelt hwsw podcast -ban arról beszél a trés emberke , hogy talán már mostanában vannak olyan irányú elmozdulások a tartalom gyártóknál, hogy ne legyen ez a mindent is mindenhol korlátozunk hozzáállás. Talán elkezdik belátni , hogy ezzel a júzereket szívatják , akik végsősoron a fizető ügyfelek.

Nekem ebből az jött le, hogy pár év és lehet hogy lesz app meg chromecast meg hasonló jóságok.

Ugyanakkor ezzel szemben azt már végképp nem értem , hogy pl. egy direct now , miért adhatja 90% átfedéssel ugyanazokat a csatornákat, nagyképernyős app-al és chromecast támogatással.


Csorbi
(addikt)

Ez totál másról szól. Értsd, a külföldi adatforgalmazás díját neked kell állnod, értelemszerűen ha olyan országba mész és olyan hálózaton vagy ami díjköteles. :U


Obyboy
(addikt)

Köszi a segítséget. Megrendeltem. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeimet és eszembe sem jut majd visszaküldeni.


Gubu0101
(veterán)
Blog

Nincs mit.Sajnos proba nelkul nem tudod meg :(


Obyboy
(addikt)

Ez így van. De jelen esetben lesz 90 napom tesztelni. Ha bármi mást rendelek netről ott csak 14 nap az elállás. Ha pedig bejön a cucc akkor jár hozzá 5 év gari is.


Gubu0101
(veterán)
Blog

Igen.Ennyibol jo,hogy be vagy biztositva a 90 napal :D


tomi5244
(őstag)

"Ugyanakkor ezzel szemben azt már végképp nem értem , hogy pl. egy direct now , miért adhatja 90% átfedéssel ugyanazokat a csatornákat, nagyképernyős app-al és chromecast támogatással."

Ezt a megoldást használom most én is a 4. TV-n. Igazából van sok csatorna is, és még az app is egész tisztességesen tálalja a csatornákat. De még ott is van mit fejleszteni. Menükben és mindenféle listákban kell turkálni, ha egy adott csatornát el szeretnék indítani.

Egy telekom azért ennél sokkal egyszerűbb, "bekepcsolom és ott van" elven nyilván kényelmesebb.

TVGO app valóban messze van még, hiszen ezzel nyugdíjaznák a boxok jelentős részét, ami nem biztos, hogy most megéri nekik.

Inkább az lenne a jó, ha legalább még egy boxot lehetne kérni egy előfizün belül, de ezt már sokunk mondta :)


snyper990
(őstag)

„ezzel nyugdíjaznák a boxok jelentős részét”
Sok előfizetőnek régi készüléke van, sok az idős is, és sokaknak egyébként is pont az a fontos, amit te is írtál: hogy bekapcsolja, és menjen. A box ezt megoldja (főleg, ha épp nem gátolja ezt a funkciót valami bug), ezért ha más nem, opcióként még biztosan sokáig megmarad. De ahogy így hirtelen rákerestem, nem triviális egy alkalmazást boot után automatikusan indítani nem módosított Android/Google TV rendszeren sem, legalábbis valamilyen 3rd party app nélkül. Gondolom ez lehet az egyik oka a saját launcher fejlesztésének.

De azt sem hiszem, hogy előfizetők hajlandóak lennének a saját tévéjük launcherét a T-s re cserélni. Erre is megoldás a box.
Szóval még ha kompromisszumokkal is jár, azért van logika a box alkalmazásában (az extra profiton túl is).

Ha meg csak külön appon keresztül lehetne elérni a TV adást, akkor amiatt lennének sokan felháborodva. Nem egyszerű mindenkinek a kedvében járni.

De minél komplexebb egy szolgáltatás, minél többféle módon lehet igénybe venni, annál bonyolultabb karbantartani, nemhogy továbbfejleszteni. Talán ezen segítene, ha csak a box lenne, de az meg már versenyhátrányt jelentene.

Mindezt figyelembe véve azért a választási lehetőségnek illene meglennie, különösen egy ekkora cég esetén


tomi5244
(őstag)

"De ahogy így hirtelen rákerestem, nem triviális egy alkalmazást boot után automatikusan indítani "

Direct Now LG TV appja már alapból ilyen, bekapcsolás után automatikusan az indul. Viszont pont a lényeg marad el, nem indul el egy csatorna sem, pl az utoljára megnyitott, ha ez meglenne, már boldog lennék (vagy mondjuk egy előre beállított) :B


snyper990
(őstag)

Lehet, hogy az is launcher, és beállította magát alapértelmezettként


#46824192
(senior tag)

Agybajt is kapnék ha bekacsolnám és a tv adás default indulna. Főleg valami nagy madzsentás té logóval.

Tízből nyolcszor én biztosan a kodi , vlc , vagy yt -t indítom :)


Kezai
(csendes tag)

Sziasztok!

Adott egy T otthoni Gigabit, egy Sagemcom F@ST 5670-tal hostolva. Eddig tökéletesen működött, a sebességgel nincs baj most sem.

A probléma: online gaming alatt, de néha streaminget nézve is megakad a net. A játékokban ez 1-2 percenként 4-5 mp-s óriás lagot jelent. A jelerősség, netsebesség, eszközök változatlanok)

Megnéztem ping teszttel, és 2/5 G Wifi is a következő hatalmas pingdropot mutat kb 1-2 percenként, szóval ez a hiba. Ez ismétlődik tehát 1-2 percenként Wifin keresztül.

Infók:

- ügyfélszolg megnézte, onnan minden jó
- lanba, kábellel nem láttam a hibát a teszten, szóval elvileg kábelen oké
- wifin 2 laptop, 2/5G Wifin is produkálja a dolgot, + TV streaminget nézve

Azt mondta az ügyfélszolg, hogy ha 1 hétig még tapasztalom, akkor hívjam őket és kijönnek (saját költségre ha nem náluk van a hiba).... nocement

- szerintem egyértelmű, hogy a Sagemcom F@ST 5670 routerrel van gond, módosítva semmi nem lett rajta.
- sima resetet kapott, factoryt még nem, T is küldött rá újraosztást
- jobb esetben valami beállítási dolog lehet, bár nézve a router adminját, nem tudom, mely wifibeállítást kéne piszkálni, a portokat próbáltam automatikus kiosztáson és fixen is, nincs változás

Szóval a kérdés, hogy ez tuti eszköz-e,hardveresen lehet-e ilyen probléma, vagy lehet vmi beállítással próbálkozni?

Köszi!


Kezai
(csendes tag)

hehe, most látom, hogy 17 nap múlva 20 éves a PH accountom, 16 hsz összesen, tehát évente kevesebb, mint 1 hsz-em van :D


Kezai
(csendes tag)

Annyival kiegészíteném, hogy pingdrop kábellel is van azért, de ott az átlag 40-ről 200-ra esik max (hasonló időközönként, mint a Wifis "nagy" probléma), míg wifin a lenti átlag 40-ről 1000-1200-ra. Szóval kábellel ez a 40-ről 200-ra lehet nem okozna amúgy ekkora 2-5 mp-s lagokat pl. a gamingben.


polonic
(félisten)

Érkezett már nektek számla?


csako
(veterán)

13-án szokott.


Kaba
(veterán)

Az otthoni 12/13-án érkezik havonta.

[ Szerkesztve ]


Essejó
(veterán)
Blog

A T-nél a Wifi csak egy kényelmi szolgáltatás, semmi garanciát nem vállal a hibátlan működésére.


Kezai
(csendes tag)

Világos, mondta a csaj is. Csak hát, van egy általuk szolgáltatott router, ami eddig tökéletes wifit adott, most meg nem.

Jogilag értem, hogy leszarhatják, hogy mondjuk kicseréljék stb, az más kérdés, hogy a jog és morál között találhatok-e megoldást :D

üzenetek