Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


MrCsiT
(addikt)

Telekomos szerelő azt mondta - amikor nem sokkal azután, hogy megkaptam a box-okat, valamint, elkezdtem saját routert is használni és a Sagem 5670-es remekmű előbb random elvesztette az androidos TV box elé tett switch-el a kapcsolatot (és a box-al is), majd a switch-et kihagyva a hálózatból is meg-megállt a TV adás - hogy "ha új fajta IPTV-m van" (és az van) akkor nem fog menni a két PPPOE egyszerre. Ennek sajnos bizonyítása lett, hogy miután beállítottam a PPPOE kapcsolatot a saját routeren is, egy idő után a Sagem 5670-es elvesztette a kapcsolatot és emiatt leállt a TV szolgáltatás.

Egyébként kísértetiesen hasonlóról számol be stfreddy is fentebb. Innentől the radish fórumtárs a "nekem nem tűnt bizonyítottnak" hozzászólását talán majd átgondolja, mert immár nem egy fórumtárs jelez ugyanolyan problémát a dupla PPPOE kapcsán.

Jelenleg a saját routerem hoz létre csak PPPOE kapcsolatot, a Sagem pedig passthrough-ban van.
Helyi sajátosságok miatt így az android-os box-ok wifin csatlakoznak a saját routeremhez, amin keresztül érik el az IPTV adatokat. (erre írta valaki, hogy nem hajtaná át a TV adást a saját routerén, de sajnos, jelenleg nem látok másik üzembiztos lehetőséget.)

Így alapvetően üzemel a TV szolgáltatás az androidos boxokkal, bár vannak néha pillanatnyi akadozások a képben(vélem, hogy direkt kábeles összekötéssel jobb lehetne, de a TV-hez a kábelezés nálunk nehézkes lenne jelenleg).

Én azt nem értem, hogy ha ennél az új IPTV-nél a TV szolgáltatásnak kötelezően kell egy IP és emiatt a Sagemnek kell egy PPPOE kapcsolat, akkor, ha van TV és van internet szolgáltatás is, akkor miért nem lehet egy másodlagos felhasználót generálni ahhoz, hogy mindkét szolgáltatás normálisan használható lehessen? :(((

[ Szerkesztve ]


garga01
(senior tag)
Blog

Már nincs Tré-m, de régen működött a dupla pppoe belépés (értsd kb. 5 éve, VDSL-en).
Viszont mikor használva volt, a telefon (Voip) miatt kelett a szolgáltatói eszközben is pppoe adat, ott a
user: 3play_cpe@telekom.hu
pass: Gei7eike
páros volt beállítva, ezzel ment a telefon, de net nem volt a szola eszközön, a saját routermben meg a saját pppoe adatim voltak megadva, azzal meg ment a net.


the radish
(senior tag)

Nos köszönöm a kioktató, majdhogynem lekezelő hangnemben fogalmazott utasításodat, de:
1. Az idézett szöveget Én is csak idéztem, valóban rossz helyre tettem az idézőjelet, pontosabban az elejéről lemaradt, saját hsz utána olvasható.
2. "Jelenleg a saját routerem hoz létre csak PPPOE kapcsolatot, a Sagem pedig passthrough-ban van."
Szerinted Én mit írtam????
"Nálam a beüzemelésnél ki is hangsúlyozták, hogy nincs akadálya a PPOE passthrough-nak, de a F@st-ban hagyjam bent ugyanúgy a bejelentkezési adataimat, mert különben az arra csatlakoztatott eszközök nem tudnak kilépni a netre..."

Egyébként a saját routeren lógó box nálam is néha megakad, ellenben a F@stra kötött nem és csatornaváltáskor sincs jóformán szünet. Ez pedig bizonyítja, hogy mégis működik a 2 PPOE...

Nem rugózok többet rajta, de azért mielőtt valakinek nekimész, nem árt körültekintőbbnek lenned.
Részemről ezzel le is zártam...

[ Szerkesztve ]


snyper990
(őstag)

Én ezt értem, de azt meg te értsd meg, hogy sokan vannak itt, akiknél viszont megy a 2 PPPoE session (eltérő WAN IP-je van a HGW-nek és a saját routernek is), függetlenül attól, hogy droidos box van, vagy éppen attól, hogy mit mond a szerelő.
Ha neked így megy minden, akkor szuper. Mások épp azzal szívnak, hogy csak saját routeren felépítve a PPPoE kapcsolatot nem megy az adás.
Vagy helyi sajátosság lehet (furcsa lenne, ha a T-s PON hálózat nem mindenhol működne egyformán, de nem is kizárt), vagy félre van konfigurálva valami (ilyenre is láttunk már elég példát, például nem egyszer fordult már elő, hogy valaki azt hitte, a saját routerével hozza létre a kapcsolatot, közben meg kiderült, hogy egy dupla NAT-on kívül mást nem sikerült beállítania). Akárhogy is van, az a lényeg, hogy működik a net és van adás

[ Szerkesztve ]


szabogabor10
(veterán)

Nálam simán megy a 2 PPPoE session az 5670-en meg az asus VPN router-emen.


beer1
(aktív tag)

Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogyan lehet a legnagyobb kedvezményeket összeszedni? A 2 év hűség készülékkedvezmény mennyre éri meg, milyen mértékű? pl konzolra is érvényes, mert valahol azt írták így vették, de nekem azt mondták nem lehet.
Mennyire stabil a rendszer? Az új smart box mennyire jó pl régebbi tv-hez?

Előre is köszi a válaszokat!


snyper990
(őstag)

„hogyan lehet a legnagyobb kedvezményeket összeszedni?”
2 otthoni és egy mobil előfizetés összevonásával (Magenta 1).

Konzolra régebben még igénybe lehetett venni a kedvezményt, de már nem.

„Mennyire stabil a rendszer?”
Melyik?

„Az új smart box mennyire jó pl régebbi tv-hez?”
Nekünk egy tizenéves Panasonic-kal nincs vele semmi gond. Viszont a közeljövőben újabb fajta set top box lesz elérhető, ami papíron erősebb a mostaninál. Azt érdemes lehet megvárni.

[ Szerkesztve ]


#46824192
(senior tag)

„Az új smart box mennyire jó pl régebbi tv-hez?”
Nekünk egy tizenéves Panasonic-kal nincs vele semmi gond. Viszont a közeljövőben újabb fajta set top box lesz elérhető, ami papíron erősebb a mostaninál. Azt érdemes lehet megvárni.

Ha jól értettem a hírmorzsákat, akkor azon nem lesz analóg kimenet. Szóval a tv-n kötelező elem lesz a hdmi. (csak azért írtam ,mert a régebbi szó, nem tudjuk mit jelent) :)


snyper990
(őstag)

Teljesen jogos. A miénken szerencsére van 1 db...
Bár az is megeshet, hogy még egy HDMI-RCA adapter közbeiktatásával együtt is jobb lesz az új box, mint ez. Hacsak nem kavarnak be HDCP-vel


beer1
(aktív tag)

HDMI van rajta, de nem okos.
Ez az új set top box is okos lesz?
Mikorra várható?
Na mondjuk ez a baj, ha nem mindenre lehet igénybe venni..


#46824192
(senior tag)

A jelenlegin kb minden elfut "normálisan".
Azért idézőjelben ,mert amíg ilyet használtam a kodi sehogyan sem tudott automatikusan kadenciahelyesen lejátszani.
Ezzel szemben egy xiaomi mi stick ezt simán tudja, pedig android tv platform mindkettő.

Kivételek még a netflix(ez tiltva van) meg a telekom tv app(ha épp olyan kedve van tud vicces dolgokat csinálni)

Arra készülj fel ,hogy ezt sem tudták lassan 3 év alatt rendbe rakni szoftveresen.
Valszeg az újra is hasonló sors vár. Talán az menti majd meg hogy izmosabb lesz cpu/ram tekintetében.

[ Szerkesztve ]


molnarpeter
(nagyúr)
Blog

STB mellé csak kép megjelenítő és zajkeltő kell, az okosság a SmartBox :)


Lauda
(félisten)
Blog

A hgw és a központ mi alapján kommunikál egymással abból a szempontból, hogy melyik előfizetőről van szó? Tehát hogy kinek milyen szolgáltatás legyen aktív?

Említettem korábban, hogy a megszokott 950/1000 helyett ismét 2000/1000 - et kapok. :D Tegnap az utcában oszlopokat cserélt az áramszolgáltató és lekötöttek mindent az oszlopokról, majd az újra mindent vissza. Az optikai kábeleket telekomos szerelők kötötték ki és vissza. Érdekes módon, azóta ismét a régi 950/1000 jön. Hétfőn még a 2000/1000 jött, tegnap délután pedig ismét a 950/1000. Ez véletlen egybeesés, vagy "újraszinkronizált" a hgw a központtal és emiatt beállt a szerződés szerinti sebesség? Tudom, hogy ez így a jó, ahogy most működik, mindössze érdekességként írtam a hozzászólást. Mivel a bekötések fizikailag azonosak, gondolom valami alapján beazonosítja a hgw-t a központ. :)

Amúgy ismét piros pont a cégnek. A a digi elkezdte a területen az optikázást, emiatt az oszlopaikra felszerelték a kábeltartókat. Mivel azokat tették legfelülre, rézkábeleket pedig lejjebb engedték, az ő vezetéküket simán ráengedték a telekomos optikai kábelre, leszarva, hogy az úgy nem igazán jó. Múlt héten jeleztem feléjük a hibát, káosz ami ott folyik, de ez nem idetartozik. Tegnap mikor kötötték be a kábeleket a telekomosok, azért jeleztem nekik a dolgot és oda is figyeltek rá. A gerincvezetéket és az én kábelemet is úgy állították be, hogy nem ér össze semmivel. A jelszintek is ugyanolyanok mint korábban, látszik, hogy nem csapták össze a munkát. :K

[ Szerkesztve ]


beer1
(aktív tag)

Akkor ilyeneket mint netflix, hbo stb, youtube nem is lehet rajta használni?


HoTaZo
(addikt)
Blog

Sziasztok!
Amióta bekötötték az ipTv-t, azóta felvétel opciós a STB-om, érdekelne ez az Android alapú, de csak ha marad az HBO (+ HBO max) és a felvétel opció. Tudja ez a box mindezt?
Árban, hogy alakul az előfizetés ezzel a boxxal?


polonic
(félisten)

Szia

Ne akarj váltani. Van amúgy felvétel funkció, de korlátozott és felhőbe ment. Nem mindegyik csatornát lehet felvenni. És amit fel lehet ott meg lehet olyan, ahol nem tudsz előre beletekerni.


snyper990
(őstag)

Android TV operációs rendszer fut rajta, mint sok okostévén. Kb. minden androidos alkalmazás el tud rajta futni, legjobban azok, amiket Android TV-re optimalizáltak. Youtube alapból van rajta, HBO telepíthető.
A Netflix külön certifikálja a kompatibilis eszközöket, ami úgy néz ki, ennél a boxnál elmaradt, ezért abból csak az érintőképernyős eszközökre szánt verziót lehet (kicsit körülményesebben) feltelepíteni, és korlátozottan használható (részletekért használd a keresőt).

#145796 HoTaZo: A droidos boxon csak felhős rögzítés lehetséges, helyi nem. Így sokkal jobban le tudják korlátozni, mit lehet felvenni, illetve meddig érheted el a felvett tartalmat (legtöbb esetben 90 napig, utána törlődik). Felhasználói szempontból visszalépés a régi módszerhez képest.
Az árazás területfüggő, a fiókodba bejelentkezve meg tudod nézni, mennyibe kerülne. Általában véve én úgy vettem észre, hogy az új csomagok vagy drágábbak, vagy kevesebbet kínálnak.


beer1
(aktív tag)

Mondjuk már egy netflixet igazán tudhatna, ha minden alkalmazást lehet rá tenni. Szerintem igen sokan használnák.


AnonymusX
(senior tag)

Tudni tudná a Netflixet, csak a Netflix nem engedélyezi. Netflix csak olyan eszközön futhat, amire jóváhagyták.

[ Szerkesztve ]

üzenetek