Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


TiMoN
(senior tag)

Igen érdekes lassan is tölt be egyik amcsi szerveren másik magyar, de az be se tölt nekem. Sat-os lassu mint a fene, de be töltött.
Esténként én a ha későn lépek be discord-ra azon veszem észre, hogy nem nagyon sikerül vagy nagyon lassan.

[ Szerkesztve ]


patrikcoc
(aktív tag)

Eddig tartott a "megoldás", ismét használhatatlan...


Puro
(aktív tag)

Nekem perpill most jó, de lehet már túl későn néztem ;]
ipv6 ugyan ez

[ Szerkesztve ]


mexel
(veterán)
Blog

semmi

[ Szerkesztve ]


mlinus
(őstag)

Hát ez szomorú.
Nálam múlt hét péntek óta digi megy, úgyhogy már hála istennek nem érint ez :DDD


hngz
(csendes tag)

Sziasztok! Már lassan 2 hónapja nagyon jó kapcsolatot ápolok a telekommal mert minden héten kint vannak nálam, de a hiba továbbra is fentáll. Adott egy 1000/50es internet ami május végéig hibátlan volt. Azóta random időközönként újraindul a modem valamikor majd 5 percig gondolkodik mire jelet kap, jelentettem. Szokásos kábelcsere, karótól modemig, aztán modemcsere, majd oszlopon lévő biszbasz csere is megtörtént. Továbbra is random időközönként újraindult. Jött az, hogy valami a házban van ami a problémát okozza és a modem agyát telenyomja hibakódokkal(Semmi sem változott a szobában ahol a modem van). Használtam lankábellel a szgépet, wifivel akkor is ugyanúgy random eldobta a jelet.(Egyébként általában napi 2-3 restart volt) Cseréltem hosszabítókat, fali dugaljokat. Volt, hogy 2-3 napig egész stabil volt. Újraraktam a szgépet hátha valami vírust benyeltem.. Volt egy 7 napos öröm, viszont akkor is alacsony frekin valami zavarta, de nem dobta el a modem az agyát viszont a 8. nap visszatért a random újraindulgatás. Jelenleg olyat csinál, ha leterhelem a netet elég neki egy speedtest, fix eldobja a jelet és várhatok 5 percet míg magához tér a modem. Alap Sagemcom telekomos modemról van szó. Valaki találkozott már ehhez hasonlóval? Ötletek esetleg? :D

[ Szerkesztve ]


kabelmania27
(félisten)

Üdv!
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek.


hngz
(csendes tag)

Küldöm.

[ Szerkesztve ]


kabelmania27
(félisten)

Ezek az értékek jónak tűnnek, amennyiben nem nézel dvb-c csatornákat és be van kötve a koax kábelen osztót vedd ki vagy ha nem ér el a bejövő kábel F csatlakozója a modemig tegyél a helyére egy F toldót, átkötés előtt áramtalanítsd a modemet.

[ Szerkesztve ]


hngz
(csendes tag)

Ha jól emlékszem ilyet próbáltunk már, osztó nélkül, de megnézek még egy tesztet vele, hátha valami változik. Válaszod köszönöm!
Egyébként ilyennel van tele a modem log.
Esetleg, olyan létezhet, hogy mondjuk a PC zavarja modemet? Mondjuk a tápegység, alaplap? 10 éves PCről van szó.


tuto558
(aktív tag)

Szia,

3896AX a Sagemcom típusszáma? Ha igen, egy próbát megérhet, hogy 3890-est kérsz, habár az nem wifi6-os eszköz, de korábban még a 3896-os bevezetésekor volt olyan, hogy random újraindultak ezek a modemek, bár azt elvileg egy szoftverfrissítéssel megoldották, de lehet ugyanaz jött elő nálad.
Illetve amikor cserélték, a régi tápkábele is ki lett cserélve az újra? Ha nem, akkor azt érdemes még megpróbálni.


hngz
(csendes tag)

Szia! Igen 3896os a modem. Mondjuk ez a 4. modem az elmúlt 2 hónapban, de azt hiszem a tápkábele még az "első újé" volt... de elég silány minőségnek tűnik a régihez képest... Szoftvert folyamat frissítették amikor modem csere volt. Megpróbálok a sráccal beszélni aki ide kijár, hogy nézzük egy ilyen tesztet is. Köszönöm a válaszod!


t_richard95
(csendes tag)

Sziasztok, tegnap délután még minden rendben volt az interneteléréssel, most, hogy hazaértem reggel, a weboldalak 90%-a nem tölt be. Fórumon nem lattam, hogy barkinek olyen problemaja lenne, szoval gondolom egyeni. Tök random FB, youtube, netflix bejonnek, de se reddit, se twitch, se semmilyen applikáció a gépen. Ügyfélszolgalatot probaltam, Vandan tul nem jutottam, mert nem elerhetoek :W


t_richard95
(csendes tag)

Ha segít bármit, ahogy nézem a logokat, van vagy ezer PPPoE error:timeout ma ejszaka.


hngz
(csendes tag)

Nos, hosszas telefonos egyeztetés után a telekom leadta, hogy nem náluk van a hiba. Egyenlőre az elosztó nélkül működik a modem, terhelésnél se dobja el az agyát. Nem adnak régebbi modemet mert ez preferálják, a tápkábel meg nem a gyári hanem valami masszívabb mint amit kapsz a modemhoz. Viszont ugyanúgy "koszos" a log. (Mellékelt kép) A szomszédé ugyanarról a villanykaróról csupa "zöld". Ötletem nincs mi okozhatja ezt a fajta hibát. Mi lehet az a tárgy ami ennyire zavarja a jelet.... A képen egy átlagos 24 órám látható... :D

[ Szerkesztve ]


kabelmania27
(félisten)

Lehet gond a tápegységgel, esetleg próbáld meg másik lankábellel.

[ Szerkesztve ]


Cufter
(tag)

Sziasztok!
Korabban irtam mar, hogy svajci szervert hasznalnek, de az utobbi jopar honapban hasznalhatatlan lett az adatkapcsolat.
Hibabejelentesemet a telekom erdemi vizsgalat nelkul lezarta.
Igy most valtason gondolkodom. Meglepetesemre a cimemen tobb szolgaltatas is elerheto:
Voda 1000/40 7200Ft
Digi 1000/300 7400Ft
jelenlegi T 1000/1000 5800Ft
A 40es feltoltest ertelmezni sem tudom a mai vilagban igy talan a digivel jarnek jobban.
Sajnalom itthagyni a T-t mert kedvezobb aron egyebkent hibamentesen szolgaltatott. Barmi otlet vagy javaslat amit meg megprobalhatnek vagy meg kellene fontoljak a valtas elott?


garga01
(őstag)
Blog

A modem közeléből rakj el minden dugasztápot amennyire lehet. Kínai noname tápok brutális RF zajt tudnak kiadni magukból. Meg ha van esetleg másik olyan tápod ami a modemhez való, kipróbálni vele.


mlinus
(őstag)

hát.. vpn? De akkor nyilván többet kell fizetni.

Én 2000/1000 telekomról váltottam 1000/300 digire a cloudflare elérési problémák miatt (amin csiszoltak egy kicsit, de még messze nem tökéletes) és elégedett vagyok. Nyilván lassabb, de nem találkoztam semmilyen anomáliával a külföldi oldalak, szolgáltatások eléréséban, míg sajnos telekomon az utóbbi pár évben gyakran voltak/vannak problémák ilyen téren.


kabelmania27
(félisten)

Üdv!
Összehasonlítással kapcsolatban IDE és IDE is tudsz írni.

üzenetek