Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


FehérHolló
(veterán)
Blog

Izébigyó... Ha switched van (és nem router), akkor pontosan ugyanazt éred el vele, mintha külön portra dugnád a routeren a két gépet.


kanzoli
(tag)

Hmmmm...az lehet. Amúgy mit kell hívnom ha nem tudok belépni az online ügyfélszolgálatra?Merthogy a jelszót nem fogadja el. Igazából még nem használtam soha. Szerintem az első kapott jelszó sem lett lecserélve...

ahham vagy ezt vodás mobilról ne akarjam...

[ Szerkesztve ]


T-online
(tag)

1412-t hívd, vezetékesről vagy T-mobile-ról javasolnám inkább, mert arról ráadásul még ingyen is van, hívhatod akár most is, mert éjjel-nappal ott vannak a kollégák és várják a hívásod. :)


kew
(senior tag)

Miért ne bírna el 2 gépet és 2 tv-t? :) nem dísznek raktak rá 4 portot... Nálam megy róla zsinóron 2 tv, 1 gép és egy fonera, wirelessen pedig még 3 gép, és semmi baja... :)


Motion_Blur
(félisten)

Hali!

2m/192k-s netem volt (legutóbbi alkalommal elfelejtettek emelni sávszélességet, pedig már 5 éve vagyok előfizető, de mindegy...), tegnap ennyire emelték.

Ez most milyen csomagnak felel meg? 8/512?


kanzoli
(tag)

No, kértem új jelszót, mostmár tudok garázdálkodni az online ügyfélszolgálaton de a forgalmi adatokat nem találtam meg. Viszont méregettem a speedtest.net el.
Még este úgy hogy minden rá volt dugva: [link]
[link]
Most lehúztam mindent a speedtouchról, csak az én gépem van rajta direktben: [link] [link]


kew
(senior tag)

az a 100k-s feltöltés tuti hgw config probléma, le kell jelenteni, és megcsinálják (nálam ugyan ez volt az elején).

Egyébként könnyen kiszűrhető, ha lehúzod a routert és egy sima dsl modemet dugsz a vonalra, majd azzal felcsatlakozva csinálsz egy mérést. A modemes és a hgw-s mérési eredményekkel együtt ha bejelented, nem tudnak belekötni :)


LordVader80
(senior tag)

számlázási adatokon belül találod a forgalmi adatok lekérdezését ;)


kanzoli
(tag)

Megtaláltam azóta, köszönöm!!! Meg mindenkinek! Mértem sebességet nekik, bediktáltam minden lótúrót de mivel szerződésben foglaltak megvannak hibát nem tud fölvenni nekem, ez van szokjam meg.....=július megvár, szerződés bont. Ennyi.


kew
(senior tag)

én nem hagynám magam :) mondom, köss rá egy sima modemet (ha nincs, akár adok is szívesen kölcsön, ha pesten vagy) a vonalra, és csinálj azzal is mérést. Amennyiebn azzal tökéletes, muszáj felvenniük hgw eszközhibára hibajegyet... (amúgy is kellene).

vagy t-online kollegának akár átdobhatod privibe az adataidat, és rögzít neked egy jegyet. ugye? ;)


kanzoli
(tag)

Muszáj leszek rámenni mert ebben a redvás utcában más egyelőre nincs. Más adsl is t-com hálózatot használ, chello nem érhető el...Amúgy modemem nincs, erről majd dumálunk még, majd megkereslek privátban ha kicsit lehiggadt az agyam.Kösz a helpet!


T-online
(tag)

Nem, nem, hívd fel a 1412-t és kérd a műszaki segítségnyújtást, mondd, hogy 100kbit-el megy a feltöltésed, az nagyon kevés, neked 256kbit kell, HGW konfig hibával adják fel a hibát!
Ne köss rá modemet, ne küzdj feleslegesen.

[ Szerkesztve ]


kanzoli
(tag)

:D Ezt próbáltam neki elmagyarázni de amikor harmadjára kedzett bele hogy ő érti de erre a sebességre nem tud hibát felvenni mert ez nem gáz akkor rátettem a telefont, hogy finoman fogalmazzak :DDD


annulus
(aktív tag)

amugy is muszaj lenne felvenni hgw eszkozhibara jegyet?
azert mert ~3mbps a letoltes a feltoltes meg ~100kbps?

en nem akarok beleszolni - nem ertek hozza :DDD -, de a sebesseg hol mulik a hgwn?


annulus
(aktív tag)

U4 -ben a feltöltés max 256, min 96kbps.
a 256kbps -t nezve valoban nagyon keves a ~100kbps, a vallalt erteket nezve meg - bar csucskosen de - benne van.
"mondd, hogy neked 256kbps kell" hat ez meredek. nekem meg egy lotto otos kell..
toled is megkerdezem: a hgw -n belul megis milyen konfig hiba kovetkezteben megy 100kbps -el a feltoltes?


T-online
(tag)

A mért sebességből én tudom, hogy rosszul van konfigolva a HGW, mert ha van rajta T-home TV, akkor simán bírna kell minimum 400kbit uploadod és mivel neki U4-es csomagja van így 100%, hogy mennie kell 200kbit fölött.


Hello2186
(csendes tag)

Üdv mindenkinek!
Szóval kezdjük az elején...
Öcsém és én router segítsével csatlakozunk az internetre. Nálam van a modem, ő pedig csak fogja a "jelet" a routertől.
Nos, 1-2 napja kezdődött,hogy azt vettem észre,hogy az internet valamiért lassabb,akadozik,és mintha pár-perces időközönként leállna,majd utána újra menne az internet.
Végül már nem bírtam tovább,nagyon idegesített és az öcsém is ezt tapasztalta,felhívtam a jó öreg t-onlineos segítséget....ott a következő került megállapítsára: a routerem szabályszerű időközönként 5perc 5másodperc bontja a kapcsolatot,majd újracsatlakozik. A kolléga azt javasolta,hogy iktassam ki a routert a "játékból" hogy megnézzük hogy tényleg azzal van-e a hiba. Jó:router kihúz,modem egyből be a gépbe.Új kapcsolat létrehozása,a csatlakozáshoz új jelszót is kértem,és ennek segítségével fel is tudtam menni a netre...tehát egy az egybe router nélkül működött a dolog.
Visszakötjük a routert,töröljük az ideiglenes új kapcsolatot,és mehet minden a régiben,mivel a régi beállításokat nem buzeráltuk...Router beköt,ég a modemem az első két led,meg a narancssárga Lan Link is(tehát van összeköttetés a modem és a gép között a routeren keresztül),de persze nem ment... A routeren egyébként minden kis led világít össze-vissza,ahogy szokott.
Próbáltunk egy router újratelepítést is:előkotorva a régi Cd,bedob,majd amikor utolsó lépésként vizsgálja a telepítőszoftver a kapcsolatot,akkor nem találja,és javasolja,hogy nézzem meg a vezetékeket:S
A modem "resetelése" egy fogpiszkáló segítségével megtörtént,router áramtalanítva volt,stb...
Öcsém gépe látja a hálózatot,és a kapcsolat is van a modem és a gép között,tehát én a fizikai károsodás részét kizárnám.
Mikor reseteltk a modemet,akkor a Helyi kapcsolat ikon alatt megjelent egy másik is,ami tiltva volt,ennek az engedélyezése/feloldása azonban nem sikerült...és a telefonos segítség szerint itt lehet a bibi.Már-már hálókártya újratelepítést is bevizionált nekem,de ezt valahogy nem támogattam.
Ha nincs más akkor holnap felhívom a veretes Szuperszervíz részüket is...a helyszíni kiszállást szeretném valahogy elkerülni:3999(kiszállás)+5999(a router bütykölése)=10000
Jah,és ha megállapítanak még grátisba valami router fizikai hibát,akkor gondolom azt is vehetek.
Szóval örülnék minden segítségnek...mert ok,hogy van netem, de kedvenc öcsikémnek nincs.
Ha van bármi ötlet,akkor várnám


annulus
(aktív tag)

en nem latom az osszefuggest az iptv meg a min. 400kbps up kozott, de legyen igazad ;)

ps.: ha jol remlik par hszel feljebb modemmel osszekotve is ugyanilyen eredmenyeket produkalt, gondolom ettol fuggetlen tovabbra is a hgw van rosszul konfiguralva szerinted (melyik opcio az ami ezt befolyasolja?). :U


kew
(senior tag)

ha 4megás csomagja van, és le is van korlátozva, akkor lehet, hogy rendben van az úgy (én azt hittem 8as van nála). De most nem vagyok abban biztos, hogy az upload-ot is korlátozzák-e vagy csak a down-t. (ugye t-home-nál u8 megy a vonalra, ha az efinek kisebb csomagja van akkor t-online oldalrol van csak egy korlátozás rátéve a csomagra)

viszont ha nincs korlát, és mégis kerek 100-at enged a hgw, az tuti konfig hiba :) többeknél előjön ez sajna.

reps: modemmel nem próbálta, csak lehuzott mindent a routerröl, szal azzal sokat nem lépett előre.

Tonline egyszerübb lenne, ha felvennél neki egy hbj-et, minthogy még páran elhajtsák :) Esetleg hívd fel, ha melózol, hogy legyen egy rögzített beszélgetés róla.


T-online
(tag)

Privát ment.

üzenetek