Tanuljunk angolul! - Tudomány, oktatás fórum

üzenetek

hozzászólások


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Kiejtésben a Forvonál nincs jobb.


BonFire
(veterán)

A Duót azért nem szerettem, mert ha nem azt a szinonimát írtad, ami bele volt foglalva az ő tantervébe, akkor hibásnak vette a megoldást. Meg az, hogy amit nem tudsz, vak tyúk is talál szemet alapon kizárással (a többi szót ismered), vagy a fennmaradó kettő közül random választással akkor is lehet sikeres megoldásod, ha nem is tudod eldönteni, melyik a jó válasz. 50%-os esélyed van, hogy véletlenül a jó szót választod ki.

Azt hiszem, a B2+ tanfolyamot gyűrtem nyelviskolában, amikor a kezembe akadt a Duó, és egy délután leforgása alatt kivégeztem. Az összes pályát teljesítettem, és az összes plecsnit megkaptam. Holott a tudásom koránt sem tökéletes.


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Hát most alaposabb, nagyon jó már a magyarja, a "lejátszási" módszere is változott, így szerintem jóval több is a feladat. Természetesen, ha olyan mint Te, aki angolul olvas rendszeresen, kezd bele, annak unalmas lesz. Aki viszont nem foglalkozik napi szinten az angol szövegekkel, csak időnként bele, belekap, annak rendszert visz a tudásába. Felfrissíti. Új szót keveset találtam benne, de életszerűbbek már a mondatok. is. A nyelvtant én sosem szerettem könyvből tanulni, magyarul sem, nekem az olvasás által jön át a szabályok 99%-a a magyar nyelvből is, mivel amiket gyerekkoromtól kezdve olvastam, szigorúan lektorált könyvek voltak.
Megérteni természetesen sokkal többet megértek az angol szövegből, mint amit vissza tudok adni, magyarról angolra nehezen fordítom a mondanivalómat, ezen úgy érzem, most sokat segít a Duo. Persze pár hét alatt vége lesz, de könnyebb lesz másba kezdeni, magabiztosabb lettem máris kicsit.
Mikrofonos gyakorlás viszont a PC-s verzióban nincs, de azt telefonon Google Fordítóval is tudom akár csinálni.
Ja és a leírtak a PC verzióra vonatkoznak, most kizárólag azzal haladok a programban.


DamianB
(őstag)

Anno erről írtam hasonló cipőben voltam mint te én egyben kifizettem a dontpanicnél a 100 órát és így ingyen megkaptam csomó anyagot tankönyvet amit végig vettem és megcsináltam a b1 et komplexben jó eredménnyel .
Utána sikerült megkapnom egy szaknyelvi felkészítést (nem akarták elhinni hogy ennyi óra alatt alatt ilyen szinten vagyok) angolból.
Ezután kint dolgoztam hónapokig és megálltam a helyem .
Sajnos miután haza jöttem (közel b2 voltam ekkor már)magánéletem kissé össze omlott és kisebb problémám is nagyobb volt mint az angol.
Mostanában újra neki álltam két hét múlva szaknyelvi vizsga és nagyon megakarom csinálni .

BonFire : fél nap alatt :DDD hogy nem untad meg .


BonFire
(veterán)

Keresd a Facebookon a FreeSpirit Langue Clubot. A volt kedvenc don'tpanic-es tanáraim üzemeltetik. Néha beugrom hozzájuk baráti látogatásra, nagyon aranyosak és profik a csajok. Imádom őket.

Valószínűnek tartom, hogy jóval olcsóbbak a DP-nél.

[FreeSpirit Language Club a Facebookon]


DamianB
(őstag)

Én is néztem de pont hogy nagyon drágálottam vagy csak én vagyok le maradva az árakkal


DamianB
(őstag)

Hatalmas köszönet ez egy nagyon jó oldala igaz eddig egy emberrel tudtam beszélni de kifogtam egy indonéz angol tanárnőt és nagyon jó fej volt. :R


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

A "degree" milyen diplomákat jelenthet a nálunk is általában diplomának nevezett főiskolai, egyetemi diplomák mellett? Csak azokat, vagy sokféle képzés végén kiadott bizonyítványt?


b0bcat
(addikt)
Blog

Elvileg a felsőoktatásban kapsz "degree"-t, és a középfokú oktatásban "diploma"-t. :K


BonFire
(veterán)

Nem ismerem az áraikat; én már csak vendégként vagyok jelen néha.


crocy
(tag)

Hi,
anyanyelvü tanart hol erdemes vadaszni online oktatasra?
En csak [italki] -t ismerem.
Tudtok mas oldalt ahol lehet jo tanarral összefutni?


DamianB
(őstag)

Ja értem úgy más .
Kiváló tanárok ez tény nagyon gondolkodtam rajta hogy megyek hozzájuk de most nem fért bele .


Mátyás300
(újonc)

A Don't Panic nyelviskola ajánlott részetekről? Ahol lakom (nem főváros), itt jelen vannak.

Tudtok nekem ajánlani angol szintfelmérőket?
[link]
[link]
Ezek mennyire jók? (b0bcat a te oldaladon lévő szintfelmérőt légy szíves ne ajánld, azt már kitöltöttem :R )

English for Everyone tankönyvcsaládról közben kiderítettem, hogy annyira azért mégsem jók, és nem fedik le C1-ig a teljes tudásanyagot, ráadásul a középhaladó tankönyvbe gyakorlatilag kezdő tananyagok is vannak. De csak ennyi a hibája, ettől még jó lehet.


BonFire
(veterán)

A DP-nek voltam ügyfele is és munkatársa is. Az anyagaik jók, a metodikájuk is. Hogy árazásban milyenek, azt nem tudom megmondani, mert más iskolákkal nem volt módom összehasonlítani.

Ami az ügyfeleiket illeti, nem lehet okod a panaszra. A szintfelmérőjük ingyenes (két éve még így volt, érdeklődt e-mailben vagy telefonon) és pontos. Személyes szintfelmérés van.

Ami az üzletpolitikájukat és a munkatársakkal való kapcsolatot illeti, azt a tömény pszichopátia jellemzi.

Tehát ügyfél legyél bátran, de munkatársuk inkább ne legyél.


b0bcat
(addikt)
Blog

Angolos körökben ez a "DP" elég kétértelműen hangzik... :C :DD

@Mátyás300:

És hogy sikerült? ;)

[ Szerkesztve ]


BonFire
(veterán)

"Angolos körökben ez a "DP" elég kétértelműen hangzik..."

A Dynamic Programmingra gondolsz? :DDD


b0bcat
(addikt)
Blog

Pontosan arra. :K :DDD


Mátyás300
(újonc)

Szerintem annyira nincsenek vészes árak, azt tudom mondani ahol én lakom:
200 órás tanfolyam 100 ezer forint. 2 nyelvi szintet ígérnek.
Gondolom leírhatom, nem titok, hiszen úgy is bárki utánanézhet.

Rosszul sikerült a szintfelmérő, úgyhogy eldöntöttem hogy egy darabig nem is szeretnék kitöltögetni ilyeneket.

Egyébként a kérdésem lényege pont lemaradt: tehát tételezzük fel, hogy végigtanulok valamelyik tankönyvet, A1-C1-es szintig vagy végigcsinálok egy tanfolyamot ami szintén A1-C1-ig szintig van meghatározva, illeti azt ígéri. Az English For Everyone egyébként kevésnek érzem ehhez, úgyhogy majd mást kell keresnem, de egyelőre a kezdő 1. és 2. kötetet már megcsinálom, ha már megvettem.
Tényleg tisztességesen végigcsinálom, beleadok mindent, és amíg 100%-ig nem értek mindent, nincs begyakorolva minden, addig nem megyek tovább.

Tehát ha végigcsinálok egy ilyen könyvet vagy tanfolyamot, mondjuk C1-es szintig, akkor elvárhatom -e azt, hogyha kitöltök egy ilyen szintfelmérőt, akkor C1-es szintet határozzon meg? Mert ha nem ezen a szinten fogja meghatározni a tudásomat, akkor az szerintem nem az én hibám lesz, hanem az adott könyv vagy tanfolyam hibája, hogy nem tanított meg arra.

[ Szerkesztve ]


b0bcat
(addikt)
Blog

Az A1-C1 szint között több ezer órányi tanulás van. Fel vagy te erre készülve? :U És melyik tanfolyam ígér ilyet? (Ahol két szintet ígérnek, ott A1-ről B1-re fogsz eljutni.)

"elvárhatom -e azt, hogyha kitöltök egy ilyen szintfelmérőt, akkor C1-es szintet határozzon meg?"

A különböző szintfelmérők adhatnak nagyon eltérő végeredményt. (Az én szintfelmérőm például nagyon szigorú. Tizen-sokezer kitöltőből eddig emlékeim szerint kb. fél tucatnyi embernek sikerült idáig 100 százalékot elérnie rajta, pedig csak B2 szintig mér. :D) De ne ez legyen a kitűzött célod, hogy mindenféle ellenőrizhetetlen validitású szintfelmérők mit mondanak a tudásodról. :N

[ Szerkesztve ]


DamianB
(őstag)

Senki hibája nem lesz itt is elmondták a fórumon hogy nem csak az tanulás mennyisége és a személy számít hanem az idő míg elmélyül benned a tudás . Türelmetlen vagy és egyből nagy fejlődést akarsz .
Az elején ha szorgalmas vagy meg is lesz nekem is meg lett de aztán egyre több lesz a fal amihez idő kell .
Nincs olyan hogy végig csinálsz kurzust pár hónaposat és c1 lesz nem lesz ilyen hiába is keresel. Ezt a c1 szintet inkább felejtsd is el célozz meg egy stabil b1 et és arra alapozz .
DP jó többen is leírtuk 200 óráért 100 ezer sztem nagyon kevés én anno pesten itt 180 at fizettem ki 100 óráért ha nem tévedek.

üzenetek