Tanuljunk angolul! - Tudomány, oktatás fórum

üzenetek

hozzászólások


b0bcat
(addikt)
Blog

Minden szavaddal egyetértek. :K


prozodus
(őstag)

Nagyon pontosan leírtad!
Mikor kíváncsiságból kipróbáltam, kb már a második feladatnál rühelltem, h nem enged gyorsabban haladni ott sem, ahol nyilvánvalóan tudom a dolgot, iszonyat mechanikusan végig kell csinálni minden egyes rohadt lépést... Gyakorlatilag az ő megoldásait gyakoroltatja be, és nem a szavakat, jelentésüket, értelmüket, használatukat tanítja meg vjában.

@sherlock82: A googleplay-ből bmit próbáltam mást, ennél csak jobb volt :D

[ Szerkesztve ]


sherlock82
(senior tag)

Köszönöm a válaszokat duolingó ügyben.
Nekem mondjuk sokat segített hogy érthetően elmondja a szöveget.
Gyakran hallgattam korábban a pl. a bbc sheffield rádióját, na azt elég nehezen tudtam megérteni. Ez ahhoz képest tök jó volt.

Keresek másik alternatívát, azért. :R :)


prozodus
(őstag)

Mondjuk, én inkább a BBC-t preferálnám, de aki helyi adót hallgat, az magára vessen :D :D
Pl a kiejtés tipikusan az, amihez nem árt egy jó tanár, mert nemcsak kiejteni tanít meg, hanem hallani is helyesen. Főleg a germán nyelvek kiejtése annyira idegen a magyarétól, h gyakorlat híján meg se hallja az ember, h mit hall pontosan, és beazonosítja anyanyelve hangjaihoz, aztán máris megvan a rémes akcentusa... Holott először meg kell tanulni magukat a hangokat. Először hallani, aztán kiejteni. Úgy, mint anno csecsemőkorban. És ez az, ami egyedül szinte skinek nem megy.


PETEE78
(senior tag)

Sziasztok!

Mi a különbség az axe és az ax között?
nem a dezodorra gondolok :D

előre is köszi a válaszokat

[ Szerkesztve ]


sherlock82
(senior tag)

Egyszer volt rajta egy jamie oliver riport aztán azóta ott maradtam. :D
https://www.bbc.co.uk/southyorkshire/content/articles/2008/06/10/jamie_oliver_rotherham_feature.shtml

[ Szerkesztve ]


b0bcat
(addikt)
Blog

Az "axe" alternatív, amerikai betűzésű alakja. :)


PETEE78
(senior tag)

ˈθæŋk juː

:)

[ Szerkesztve ]


prozodus
(őstag)

Jó, hát én is végignéztem pl a Hamish Macbeth-et eredetiben :D :D :D


sherlock82
(senior tag)

jó kis skót " tájszólás " :D


STC Speed
(őstag)

Sziasztok,

-Egy ideje (pár éve) járok angol oktatásra, hol tudom letesztelni magam , hogy lenne esélyem nyelvvizsgára?
-Másik kérdésem, hogy tudtok ajánlani jó telefonost appot tanulni, gyakorolni? (mint pl a duolingo)

Köszi a segítséget!


lumpy92
(aktív tag)

Az összes nyelvvizsga típusnál le tudsz tölteni a honlapról a kinézett szinthez tartozó próbanyelvvizsga feladatsort.
Otthon kitöltöd mintha vizsgáznál (fontos, hogy a rendelkezésre álló időt is betartsd), és a javítókulcs alapján lepontozod magadnak. Az írott szöveg pontozására meg megkéred az angol tanárodat.


STC Speed
(őstag)

Szuper, köszi :)


BonFire
(veterán)

1. Bármelyik privát nyelviskolában
2. Anki


anorche1
(őstag)
Blog

Sziasztok!

Tudnátok kérlek tankönyvet ajánlani angol nyelvhez? C1 vizsga lenne a cél majd tavasszal, B2 már megvan. Valami mindent átfogóra lenne szükségem, nyelvtannal, szokásokkal, kifejezésekkel.
Előre is köszönöm!


arcsin
(senior tag)

Akkor érdemes a nyelvvizsgaközpont könyveit forgatni.


PETEE78
(senior tag)

Sziasztok, az angol nyelv részeiről, alkotóelemeiről létezik olyan kép, ami mint egy térképként jeleníti meg egy képen, vagy egy "fa szerkezetben"? Nem lista szerűen. Minden részletre kiterjedően, vagy minél részletesebben. :F Gondolok itt pl transition words, connectors, prepositions stb.


Rivaul
(addikt)
Blog

Sziasztok!
Szókincs bővítésre szeretnék lehetőleg ios alá kérni valami applikációt. Soha nem voltam jó angolból. Pár éve azonban szállodai recepciósként kezdtem dolgozni Balatonon. Ott viszonylag rá lettem kényszerítve a fejlődésre. 3 év munkaviszony után a covid szegte pályafutásom. Ennek 2 éve. Az alapok megmaradtak. Egyszerű szituációkban megoldom magam. Most szeretném kicsit mélyíteni a dolgot. Elkezdtem filmeket, sorozatokat angolul, angol felirattal nézni. A történetet értem, le tudom követni az alap párbeszédeket. De változóan. Körülbelül 50%-ban értem meg őket. A megállítom, szótárazom megoldás nekem nem működik. Túl sok a hiány. Olyan program érdekelne ami csak a szavakat adná. Doulingo, Xerophan stb teljes tanítása nem jött be. A filmek alatt össze tudnám fűzni a dolgokat, de kellene hogy értsem legalább a jelentéseket.


b4lukapitany
(tag)

Appban segíteni nem tudok sajnos, de én ilyen céllal könyvet olvasok angolul ebookon. Azon van szótáram, csak kijelölöm az ismeretlen szót és kidobja a magyar jelentését.


coco2
(őstag)

Sziasztok!

Levél sablonokat kotorászok, de Google nem nagyon talál célnak megfelelőt :((( Magánszemélyként írnék levelet jogi személynek, aminek a címe nem ismert (internetes kommunikáció proxy szolgáltatás mögött), csupán egy acronym név van "LFR" - bármi is legyen mögötte. A tartalmi dolgokból annyi biztos, hogy egy amerikai cég. Hogyan lenne pofás ilyen esetben fejlécezni és láblécezni? Valami minta lenne jó.

A tippeket köszönöm

üzenetek