Tanuljunk angolul! - Tudomány, oktatás fórum

üzenetek

hozzászólások


coco2
(őstag)

Sokezernyi képregény van, válassz magadnak valamit.

Tanulni szerintem minimum egy laptop fog kelleni, a tablet elég gagyi hozzá. Van egy világsztár szótárprogram "transam" névvel, kotorj rá.

Egy problémásabb szót 50 és 80 közötti alkalommal fogsz minimum kiszótárazni, mire elkezd megragadni. És kell neked vagy 5 ezer szó.


Rivaul
(addikt)
Blog

Köszönöm a tippeket. Sajnos vagy nem sajnos. Csak a telefon opció mert munkába tudok filmeket nézni meg tanulni. Nem néznék jó szemmel ha kicsapnám a laptopot az asztalra :) Gép dolgozik helyettem, nekem csak figyelnem kell rá. De azért vannak határok amit nem illik átlépni.


BonFire
(veterán)

Ha jól tudom, az Anki létezik iOS-re is, csak éppen fizetős, míg minden más platformon ingyenes. Szerintem tegyél egy próbát vele, mert ennél hatékonyabb szókincsfejlesztő programot nem ismerek.

[ Szerkesztve ]


Rivaul
(addikt)
Blog

Köszönöm szépen. A topicot olvasgatva szembe jött már velem ennek a programnak a neve. De van belőle vagy 3 tucat találat, más-más cég kiadásában. Mintaképek alapján meg nem tűnt túl bíztatónak egyik sem. De futok vele még egy kört, hát ha hasonlít valamelyik erre a linkelt képre. Ami viszont most nem rossz, az a lexis. Sallangok nélkül tanít de csak 3 irányból. Ami pont jó, mert nem akar többet adni mint amire szükségem van. Ami hátránya hogy szintén fizetős. De 10 szavas leckéket ad videó nézegetéssel. Utána pedig azok korlátlan ismétlését. Eddig ez ami leginkább arra hajaz amit kerestem.


PETEE78
(senior tag)

Így is van, baromi hatékonyan lehet vele tanulni! Azóta használom, mióta ajánlottad (ezer éve). :) Az oxford szótárbóll kb egy az egyben ctrl c ctrlv bemásolom az adatokat :D
Napi szinten pörgetem, váltogatok a paklik között, bővítem a paklikat.
:R


BonFire
(veterán)

Ez az, ami neked kell.

Kicsit pofátlanság, hogy 25 dodót elkérnek érte, mert amúgy freeware cucc. Persze az 🍏 azért is kérhet pénzt, hogy hajlandó a saját rendszerére portolni. Mert egyébként semmilyen korlátozása nincs, se reklámok benne, se semmi. Az AnkiWeb oldalon regisztrálsz egy fiókot, és ott a felhőbe szinkronizálja az adatokat. Az AnkiWeb webes felületén pedig akár online is gyakorolhatsz vele, ingyen. Az Anki desktop változatával meg mindent aprólékosan szerkeszthetsz. Szintén ingyenesen.


Rivaul
(addikt)
Blog

Köszönöm szépen!
Így már meg is találtam. Tényleg borsos itt az ára. 10490ft. Ha telefonra nem is, akkor a gépre itthonra mindenképpen megcsinálom. Kicsit az elmúlt 2 hétben túl is toltam, mert rengeteget angoloztam. Azt vettem észre hogy egyszerű dialógusokat sem értek meg. Tele lett a fejem. 3 napot és kihagyva, ma megnéztem 2 rész sorozatot és "drámaian" több lett az értett rész. Szóval jó lesz ez, csak néha hagyni kell ülepedni kicsit a dolgokat.


PETEE78
(senior tag)

szerintem még 10e ft-ot is megér, ha utána évekig használod :K


Rivaul
(addikt)
Blog

Ebben igazad van. Csak 4 gyereket etetek 3 műszak mellett, egy keresetből. Nem igazán van 10 ezrem kevésbé létfontosságú dolgokra :B


BonFire
(veterán)

De mivel dollárban van az ára, ez csak még drágább lesz.

Azt meg te döntöd el, mi a létfontosságú. Ha az angol létfontosságú, mert előnyre teszel szert a tudásával, akkor lesz rá 10 ezred, ami megjegyzem, ma egy családi vacsora ára.


prozodus
(őstag)

Sztem te nem vagy tisztában vele, h van ahol nem jut 10ezer egy vacsorára, és nincs miből kivenni ennyit... És talán azzal sem vagy tisztában, h létfontosságú csak a rezsi és a kaja, utána jön a ruha, az iskolaszerek, és minden más csak utána... mármint HA marad...

V ne adjon a 4 gyereknek pár napig enni, mert ő angolul akar tanulni?...


arcsin
(senior tag)

Nem kekeckedés, de egy Apple telefon sem 2 fillér 4 gyerek és 3 műszak mellett. :U Össze is lehet rakni akár 2-3-4-5 hónapon keresztül havi 2-3 ezer ftonként a a szoftverre a pénzt, ha nincs más. Persze mint BonFire is mondta, ő dönti el mi létfontosságú. Magántanárnál vagy egy nyelviskolában venni pár órát már drágább mint 10ezer ft. De egy nyelvvizsga is többe kerül, bár ha elsőre sikerül neki akkor ingyen volt.


prozodus
(őstag)

A magam részéről abból indulok ki, h 1. nem hazudik, 2. nem hülye. Nektek meg miért kell más pénztárcájában turkálni? Ha 3műszakban dolgozik, nemigen keresi halálra magát, simán lehetnek filléres gondjai. És nem nyomozok utána, de simán lehet, h az iphone-t sem ő fizette, mert pl használtan ajándékba kapta. Aztán persze lehet, h nektek van igazatok, és vjában hülye, aki nem tudja, hogyan kell spórolni, v csaló, aki igyekszik ingyenélni, és kisírni, h vki vegyen neki egy programot. Csak nem hiszem el :D

[ Szerkesztve ]


arcsin
(senior tag)

Befektetes nélkül nincs profit.


prozodus
(őstag)

Egyéb közhejj?


arcsin
(senior tag)

Nincs ingyen ebéd, aztán Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.


Rivaul
(addikt)
Blog

Nem minden alma arany. Több éves modellem van :) Mivel magamnak szeretném az angolt megtanulni jobban, így nem fűz hozzá anyagi érdekem. Itt vidéken ahol lakunk, egy helyesebb Magyarral is túlképzett vagy :DDD Nem akarom eljátszani a gyufa árus lányt, nem arra ment ki. Természetesen ha befektetésként nézzük amiből évekig profitálhatsz, akkor igazatok is van. Viszont jelen helyzetben tényleg nem számít annyira, hogy az amúgy is kicsiből elvegyek akár "kicsit" is. Mert egyszerűen meg van a fontossági sorrend. De nem akartam offolni. Így is köszönöm szépen a segítségeteket.


PETEE78
(senior tag)

az ángolra ez különösen igaz... :)


Ruszki
(senior tag)
Blog

"....bár ha elsőre sikerül neki akkor ingyen volt. "

Erre figyeljetek mert ez életkorhoz kötött, 35 alatt kell lenni!
Igen én már öreg vagyok és benéztem 37 :DD
Nekem kb két hete lett meg a B2 középfok, utána is jártam de:

"Jogosultsági feltételek
Az első sikeres komplex nyelvvizsga díjának megfizetéséhez nyújtott támogatást az a személy veheti igénybe, aki
- a sikeres komplex nyelvvizsgáról, egyesíteni kívánt részvizsgák esetén a második sikeres részvizsgáról kiállított nyelvvizsga-bizonyítványon megadott vizsganapon,
- a komplex nyelvvizsgával egyenértékűséget igazoló érettségi bizonyítvány, tanúsítvány kiállításának napján, illetőleg
- a komplex nyelvvizsgának megfelelő, honosított nyelvvizsga esetén a honosítási határozat kiállításának napján
a 35. életévét még nem töltötte be, vagy..."
By the way, nem tudom Rivaul hány éves! :))

[ Szerkesztve ]


Ruszki
(senior tag)
Blog

Nem olyan rég - 2 hete - sikerült a B2 középfok.
A hétköznapokban nem annyira használom.Mit javasoltok, hogyan tovább, hogy ne vesszen el a tudás és akár bővítsem is. Jó lenne majd egy C-típusú is. :B

üzenetek