Tanuljunk angolul! - Tudomány, oktatás fórum

üzenetek

hozzászólások


arcsin
(senior tag)

csak egy lehetőség :) De nem szeretne nyelvvizsgát ha jól értem. IMHO a munkaerőpiacon szerintem nem olyan nagy előny ha van, de inkább hátrány ha nincs.


NeoPampalini
(senior tag)

Én egyelőre messze vagyok attól a szinttől, de egy anyanyelvi angol szerint ott (mármint "B2-n túl") már erősen ajánlott anyanyelvi partnerrel társalogni (akár a preply.com-on), levelezni, önerőből nem biztos, hogy menni fog.


arcsin
(senior tag)

A Don't panic angolórái segíthetnek "átlendülni" C re, de jó lehetőség akkor is ha munkahelyen szeretnél kicsit magabiztosabban angolul beszélni.


BonFire
(veterán)

Jó, akkor én is hadd offoljak egy kicsit!

A nyelvtanulás sincs ingyen. Ezt látni fogod, amint évtizedeken keresztül gyűjtögeted mindazokat az anyagokat, amelyekből tanulsz. A nyelvtanár sincs ingyen, a nyelviskolai kurzus sincs ingyen, és a készülékek sincsenek igyen, amelyeken lehet ezeket használni.

Bár mint mondtam: az Anki egy ingyenes szoftver, és gyakorlatilag a kenyérpirítóra is van átirata, tehát egy Windows-rendszerű számítógépen is használhatod (ingyen), egy Google böngészőn keresztül is használhatod a webes felületét (ingyen), és ha már ott tartunk, hogy a Windows is pénzbe kerül, akkor Linuxon is használhatod Chromium böngészővel ingyen. Bár ugye, ha már itt tartunk, maga az internet-előfizetés sincs ingyen.

Azon most ne vesszünk össze, hogy nyilvánvalóan sokaknak semmilyen számítógépre nem telik, hiszen akik itt vagyunk, valamilyen eszközünk mindannyiunknak van. Akinek nincs, az nem ír ide.

Az pedig mindenkinek a saját döntése, hogy milyen rendszert részesít előnyben. Ha valaki ragaszkodik az Apple-hez, tegyen belátása szerint, csak akkor fogadja el, hogy ott azért is fizetni kell, amiért máshol nem kell. Androidon például nem kell.

Nem turkálunk más pénztárcájában: én a sajátom alapján jelentettem ki, hogy tízezer egy családi vacsi, ami nem is túlzás, ha van az embernek két kamasz fia, akik annyit esznek, mint a sáskák, plusz apu és anyu, már ha ők is számítanak valamit.

Ezek után nyugodtan befejezhetjük (azt hiszem) az offolást, és visszatérhetünk a topikhoz kapcsolódó hozzászólásokhoz.


PETEE78
(senior tag)

"és visszatérhetünk a topikhoz kapcsolódó hozzászólásokhoz"

én erre [link] még mindig várom a válaszokat :)
tudom elég abberált kérdés :B


b0bcat
(addikt)
Blog

Sehova nem mutat a link. :U


PETEE78
(senior tag)

oops, köszi

[link]


Narxis
(nagyúr)
Blog

Jól átdolgozták ezt a Duolingot. Na így már tetszik nektek? :D


b0bcat
(addikt)
Blog

Én eddig csak panaszt hallottam rá veterán DL júzerektől... :U Fájlalják, hogy már semmi nyelvtan nincs.


Narxis
(nagyúr)
Blog

Én nem nagyon használtam, egy darabig a stories részt csinálgattam de nekem tetszik az újítás mert sose tudtam, hogy akkor most mit csináljak, ott volt a rengeteg téma szintekre lebontva és nem tudtam, hogy melyiket csináljam, szerintem ilyen szempontból jó de mondjuk nem hiszem, hogy ettől visszaszokok rá. Nyelvtanhoz nyelvtan könyv kell vagy app. :D


b0bcat
(addikt)
Blog

Az a Stories nevű dolog nekem személy szerint tetszett. :K Azt is kivették?


Narxis
(nagyúr)
Blog

Egybe rakták az egészet, ahogy haladsz előre gondolom adogatja be majd az egyre nehezebb sztorikat.


choco01
(addikt)
Blog

Sziasztok,

valaki ismer itt olyan platformot, ahol olyanokkal lehet beszélgetni akik szintén fejleszteni szeretnék a beszédkészségeiket. Pl. kötetlen angol beszélgetés során. Hasonlóan mint a Preply csak nem tanárral.

:R


anorche1
(őstag)
Blog

Van egy fluento.ai nevu kezdemenyezes. Jelenleg beta statuszban, regisztralni nem lehet, de mindenki meghivhat 5 embert.
Vasarnap estig le kell adnod elore, hogy mikor ernel ra, majd hetfon reggel jon az email, hogy mikor lesz az orad egy idegennel a fold barmely pontjarol. Azonos orszagbol soha nem rak ossze, igy nem tudtok csalni.
Sok gond volt az elejen, nem jelent meg a partner, vagy csak nem mukodott 2nk kozott a rendszer, stb.
Most ujra kedvet kaptam, kiprobalom jovoheten, hogy milyen.
Alapbol 1 alkalom van ingyen, 2 fizetos. 10 USD, de helyi penznemben allitottak be az arat, vagyis en tovabbra is 3800Ft -ot fizetek :))
Elmeletben minden ora elott kuld a rendszer egy szituaciot: pl. te vagy a pincer a masik fel a vendeg. Megvan adva neki, hogy mit kell kernie es hogyan, illetve neked is (pl. ker halat, de kozolnod kell vele, hogy nincs hal, de tudsz ajanlani mast, stb).
Gyakorlatban ilyet csak az elso alkalommal kaptam, utana mindig csak ismerjuk meg egymast, beszeljunk a covid helyzetrol.

Ha gondolod dobj egy pm -et, es meghivlak.


prozodus
(őstag)

Engem ettől a hideg rázna :D


choco01
(addikt)
Blog

Szia, köszi a részletes leírást, B tervnek jó lesz ez is, első körben olyanra gondolok ami nem ilyen kötött, hanem mint pl. Discordra becsatlakozol akármikor random egy csatornára, csak kifejezetten olyan céllal ahol mindenki fejleszteni szeretné magát.


zharkanyi
(tag)

Dehát ilyen pont van: https://discord.gg/english


RexpecT
(addikt)

Kaptam egy házit a pakisztáni angol tanáromtól :DDD. Ezeket a szavakat, vonzatos igéket vettük, és van hozzá egy feladat is, ami nekem nem tűnik jónak. Mit gondoltok róla? :R

Simultaneously (adverb) Means: at the same time EX: The two guns fired almost simultaneously. EX: They prepare simultaneously for both higher education and employment.

Spontaneously (adverb) Means: suddenly EX: We spontaneously started to dance. EX: The huge crowd spontaneously broke into applause.

Interchangeable (adj) - Synonyms: replaceable Means: (of two things) able to be interchanged. EX: The camera has two interchangeable lenses EX: This makes each contract freely interchangeable with another contract.

Step down (phrasal verb) Means: to resign or leave a job or position EX: My wife had to step down from her job because she wasn’t happy enough.

Crucial (adj) Means: Important EX: it was really crucial that’s why I had to stop this. EX: Crucial conditions are preventing us from going furthermore.

Break into (phrasal verb) Means1: to begin working in a new business or a new area: EX: I recently broke into content creator Means2: to begin suddenly to do something: EX: She usually breaks into a riding horse. Exercise

A few years ago when I was going to the United States before that I ___________prepared my suitcase and started to commute to the office. _________I had an unfortunate situation came up and I was forced to ________my travel to the next week, however, which wasn’t in my hand and I regret it because my main purpose was to __________something important by reason of my mom’s accident since that day I _______ cause it was crucial meeting in the US and I wasn’t there. At the end of the day, I ________ a big finance company and that was really incredible day.

Elvileg ezeket a szavakat kellett volna beleírni az adott igeidőbe a szövegbe(sorrendben):
Simultaneously
Spontaneously
Interchangeable
Interchangeable
Step down
Break into

Keressek másik tanárt? :DDD

[ Szerkesztve ]


prozodus
(őstag)

Ki mondta, h sorrendben?


RexpecT
(addikt)

Ez volt szerinte a megoldás. Annyit javítanék hogy talán interchange-t mondott, ami meg már egy ige, így egy fokkal jobb mint a melléknév. De ha nyelvtanilag még jó is lenne, akkor sem jó maga a feladat, mert nincs minda 6 szó használva, és az interchangeable helyett interchange-t kell használni, és erről nem ír semmit a feladat.

üzenetek