Tanuljunk angolul! - Tudomány, oktatás fórum

üzenetek

hozzászólások


BonFire
(veterán)

Jó, akkor én is hadd offoljak egy kicsit!

A nyelvtanulás sincs ingyen. Ezt látni fogod, amint évtizedeken keresztül gyűjtögeted mindazokat az anyagokat, amelyekből tanulsz. A nyelvtanár sincs ingyen, a nyelviskolai kurzus sincs ingyen, és a készülékek sincsenek igyen, amelyeken lehet ezeket használni.

Bár mint mondtam: az Anki egy ingyenes szoftver, és gyakorlatilag a kenyérpirítóra is van átirata, tehát egy Windows-rendszerű számítógépen is használhatod (ingyen), egy Google böngészőn keresztül is használhatod a webes felületét (ingyen), és ha már ott tartunk, hogy a Windows is pénzbe kerül, akkor Linuxon is használhatod Chromium böngészővel ingyen. Bár ugye, ha már itt tartunk, maga az internet-előfizetés sincs ingyen.

Azon most ne vesszünk össze, hogy nyilvánvalóan sokaknak semmilyen számítógépre nem telik, hiszen akik itt vagyunk, valamilyen eszközünk mindannyiunknak van. Akinek nincs, az nem ír ide.

Az pedig mindenkinek a saját döntése, hogy milyen rendszert részesít előnyben. Ha valaki ragaszkodik az Apple-hez, tegyen belátása szerint, csak akkor fogadja el, hogy ott azért is fizetni kell, amiért máshol nem kell. Androidon például nem kell.

Nem turkálunk más pénztárcájában: én a sajátom alapján jelentettem ki, hogy tízezer egy családi vacsi, ami nem is túlzás, ha van az embernek két kamasz fia, akik annyit esznek, mint a sáskák, plusz apu és anyu, már ha ők is számítanak valamit.

Ezek után nyugodtan befejezhetjük (azt hiszem) az offolást, és visszatérhetünk a topikhoz kapcsolódó hozzászólásokhoz.

üzenetek