üzenetek

hozzászólások


milkabrams
(őstag)

[Rossz cicus]

[ Szerkesztve ]


adamklark
(senior tag)

voltak macskáim már több mint 20 éve szóval tudom hogy nem jó dolog nekik mindig nedveset adni mert utána nehezen eszik más normális kaját


adamklark
(senior tag)

nem értem mit akartál ezzel mondani. annyit írtam hogy ne arra legyen rászoktatva, hogy jön ide hogy húsevő a macska? persze hogy az


sike!
(tag)

Saját tapasztalat (100% indoor nevelés): kaja előtt 5 perc játék, utána kb. mindegy mit kap, eszik belőle. Reggel is, délután is és éjszaka, alvás előtt is. A lényeg, hogy az étel mintegy az általa elejtett zsákmány legyen értelmezve.


copass
(veterán)
Blog

"ezért nem szabad nedves tápra szoktatni, az legyen csak "jutalom"
a nedves táp áll a legközelebb a húshoz...tehát annak kell lennie az alapnak, a száraz csak kiegészítő maximum. sokkal több a kára, mint a haszna.


adamklark
(senior tag)

lehetőség szerint rendes kaját kapott a macska, nem mindig csak zacskós nedveset, bár nyilván nem mindenkinek van erre ideje


GreatL
(őstag)

Van olyan macskánk aki kizárólag száraztápot eszik.


GreatL
(őstag)

Ez valószínű. Viszont az állattal nem tudunk mit csinálni. Egyébként jól van a macska.


GreatL
(őstag)

Öten vannak. Mindegyik mást eszik. Van nekik minden. Válogatnak, vacakolnak, verekednek. Mindegyiknek lehetősége van bármire, kétfogásos házikoszttól a márkás nedvestápig.


KD6-3.7
(őstag)

Ezeket amiket felsoroltál a száraz tápra is ráírják :DDD


KD6-3.7
(őstag)

Értem, de ott a víz a kaja mellett, nálunk isznak elég sokat, rendszeresen. Nedves tápot ki bír annyi mennyiséget venni, mint szárazat?


vicze
(félisten)

Egymacsak sugarú user...

Amíg értelmesen és ésszel vannak etetve, az ég világon semmi bajuk nem lesz a száraztól. Sajnos a nedves saját esetünkben is kiderült, hogy nem ideális mert főleg a bolti esetében hiányszik a természetes táplálkozás egyik nagyon lényegi része a csont és bőr, ami megtisztítaná a fogakat, így már az 1 évesünknek is elég ramaty állapotba kerültek a túl sok nedvestől.

Amúgy bármilyen őrület és ezt valahogy senki se mondja, de a száraz tápot be lehet rakni vízbe etetéshez, ami megoldja az esetleg keveset ivó macska problémáját, de ha van elég víz kínálva, ez kevés esetben probléma.

Nyilván a magas szénhidrát tartalmú tápok erősen kerülendőek, csak annak az ára is megvan...


vicze
(félisten)

"gabonafélék, növényi fehérje kivonat"
Ez úgy mégis mi a jó fenének kellene egy húsevő állatnak? :U
A gabona és minden szénhidrát nagyon erősen kerülendő, ha lehet.

Nagyon sok mindenben úgy néz ki el vagy tévedve.


vicze
(félisten)

És egy hogy válaszolja meg hogy mi szüksége gabonára és így szénhidrátra?

Állati eredetű fehérjére van szüksége és nem növényire, mert azt nem tudják megfelelően megemészteni. Aminosavak megint csak elsősorban állati eredetűek kellenek nem növényiek.
Elég hosszú táblázatom van arról, hogy miből mi a napi ajánlott mennyiség macskák számára és melyik tápban mi van, szóval nyugodtan beszélgethetünk erről.

Arról is elbeszélgethetünk, hogy hogyan fejlődtek a tápok lassan gabona, glutén, szója, mentesre, és miért van még mindig szükség krumpli vagy borsóra mint kötőanyag, a állateledelekben.


vicze
(félisten)

Legjobb tudomásom szerint nem én oktattam ki másokat hogyan etessék a háziállatukat.

Pont hogy egy kioktatásban említettekre kérdeztem rá, amire még minding nem kaptam választ.


Nikla
(tag)
Blog

Alapvető igazság, hogy az első az hogy jó minőségű legyen - a szénhidrát és elhízás részt nem értem, a nedves kaják nagy része is tele van macska számára emészthetetlen vagy üres kalóriával.

És itt jön a lényeg amit írtál, ha jó nedvessel eteted akkor az tuti jobb mint bármelyik viszkasz száraz, és a jó száraz biztos hogy jobb mint a gazdi 100ft a félkilós konzerv nedves :D

A BARF meg egy külön téma..

Nekünk volt macskánk aki nagyjából 19 évet élt, főleg főtt csirkefejen ...

Minden esetre nekem a doki hiteles, családi, baráti körben az útmutatása alapján bőven van 10+ éves macska :)


Dark Archon
(addikt)
Blog

Mi a kutyánknál használtunk hasonlót. Amíg kölyök, és tapasztalatlan volt, működött, aztán szétkapta az etetőt.

üzenetek