üzenetek

hozzászólások


Nikla
(tag)
Blog

+1 a csak ünnepnapokon-hoz (vagy ha beteg a macska, korházból haza).

Múltkor voltunk Macskusszal fogásznál a rövid tömör lényeg az volt, hogy a macska egyen szárazat, mert az aszpikos dolgoktól durva lerakodása lesz, amitől szétrohad a fogágy.

Illetve hogy a többségükben a "hús" semmi más mint texturázott kb emészthetetlen rost/kollagén.

Amúgy mi nagyon rég szemezünk ilyen automata etetőkkel, de nem sikerült még olyat találni aminek nem az volt az értékelése kb fél / egy év után tönkre ment..

Szóval ha valakinek van olyan automata etető ami túlélt hosszabb időt és szívesen ajánlja, ne tartsa magába.

@Plazmacucci - mennyi kaját adtok neki? (a zacskós ajánláshoz képest)

Nálunk is ez volt a helyzet + iszonyat agresszió (Jött és neked ugrott szabályosan, többek között ezért voltunk fogásznál, hogy fáj-e valami) - és az jött ki, hogy a macskának kevés a kaja - most az ajánlottnál 20%-al többet eszik 3 hónapja, a súlya változatlan, az agresszió és a szekálás eltűnt, többet mozog és látványosan aktívabb.

Üvöltésről mi úgy szoktunk le (2 hónap alatt) hogy álltam a táljával és ha ő nyávogott, én hangosan "CSI" - és ezt csináltuk előszőr 30 percig - utána odajött és csak hozzám ért, kapta is a kaját... mindig ahogy dorombolt vagy bújt, akkor kapta meg. kb 2 hét alatt lent voltunk 5 perc nyávogáson - nem hülye, macska, megérti :B

Most ott tartunk, hogy még a kajás tállal a házon végig menve is dorombolva jön, néha van egy-egy nyaf, de ennyi. Idős macskával nem ajánlom mert ott már nem megy át, de ha 2-3 éves (és van türelmed) simán.

[ Szerkesztve ]


Alusky
(aktív tag)
Blog

Szerencsére nincs macskám.


vicze
(félisten)

"Szóval ha valakinek van olyan automata etető ami túlélt hosszabb időt és szívesen ajánlja, ne tartsa magába."
Hát 5+évig üzemelt az 1pácikás akkor és most is noname kínai. Mondjuk akkoriban nem volt még ilyen istentelen választék. Ők OEM-ek és Petlibro, és egyéb márkáknak gyártanak. Könnyen meglehet, hogy ez a Tesla is az ő termékük. Az app supportjuk miatt nem használjuk mert az valami kriminális volt, úgyhogy nem is ajánlom. Erre nem árt gondolni okos eszköznél, mert ha a márka megy a süllyesztőben, akkor bizony ez az eszköz is használhatatlanná válik.

Márkásakból, Petkit, Catit Pixi-k. PetSafe cuccok túlárazva, de üzembiztosak. High endnek ott a Whisker Feeder-Robot, amihez bármilyen alkatrészt tudsz venni még 5-6év múlva is, ez a brand egyik sajátja, csak hát az ára...

Petkit Fresh Element Infinity (vagy épp hol mi, régiónként más a neve... :U ) 1éve megy, mechanikailag nincs gond vele, de a SW az némileg problémás, bár csak a nagyon csili-vili funkciói.
Ha nem kell nagyon-nagyon az okos rész és nem akarod nagyon-nagyon monitorozni, akkor én valamilyen nem okosat ajánlanék, az tartósabb is lesz(már csak SW miatt is).

Amit írtál lehet idős macskával is, csak lényegesen tovább tart és nem biztos hogy mindenkinek van türelme hozzá.

[ Szerkesztve ]


copass
(veterán)
Blog

miénk csak nedvest eszik, abból se akármit! :D válogatós...
néha adunk neki csirke/pulykamell sonkát, főt csirkét,nyers csirkemell filét,stb.
szárazat nagyon ritkán adtunk, de nem szereti.
száraztáppal csak óvatosan szerintem... [link]

[ Szerkesztve ]


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Szoktatás kérdése.

Nehéz lesz innen visszajönni, de nem lehetetlen.


Plazmacucci
(félisten)
Blog

Nem volt még cornish rexed :D


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Jogos, itt csak UV van.
Utcai vegyes, anyja apja fajtiszta tuggyafenemi'


Hauptmann
(addikt)

Egy ideje nézegetem már ezeket az etetőket, jó sok van már, nehéz választani. A macskám struvitos, gyógytápot zabál, reggel 30 gramm, este 30 gramm. Hétköznap 5-kor kelek reggel, ekkor kapja meg a reggeli adagját. Hétvégén, amikor lehetne tovább aludni, ez okoz némi feszültséget. :DDD Emiatt nézelődöm etető ügyben.


adamklark
(senior tag)

a macska olyan makacs hogy képes halálra éhezni ha nem azt kapja amit akar. ezért nem szabad nedves tápra szoktatni, az legyen csak "jutalom"


bobalazs
(nagyúr)
Blog

Először is, nagyon szuper a cikk! Már a címe, és a borító képe megfogott, pedig nincs is háziállatom.
Aztán amit elkezdtem olvasni, egyes bekezdések során olyan röhögés kapott el hogy hangosan röhögtem, majd az asszonynak is fel olvastam belőle és már együtt röhögtünk. Főleg az éjszakai etetés részen. Tovább olvasva, tanultam is egy két dolgot, köszönöm!


Döglött Róka
(veterán)

Remélem ezt azért facebookon is terjeszted.


AliceWake
(HÁZIGAZDA)
Blog

❤️ :R


svgyula
(addikt)

Tehát ezek szerint a "gazdi" felesleges! Nem lenne sokkal egyszerűbb egy virtuális macska? Az legalább nem szarja tele a lakást, főleg ha ez miatt esetleg napokig nincs senki otthon.
De mivel a macskák ne személyhez kötődnek hanem házhoz, valamint teljesen önfejűek én személy szerint nem kedvelem ezeket. Ja még mielőtt valaki okosan elmondja, hogy de emberhez ragaszkodnak-> a szomszéd megkért párszor macska etetésre. Mivel soha nem voltam a közelében elég volt az ha adtam neki enni-> jött a zi-zi meg a dörzsi.......... A kutyám meg majdnem megőrült a kerítés túloldalán! :DDD Bár így utólag át kellett volna vinnem barátkozni :))


Plazmacucci
(félisten)
Blog

Ennyi hülye közhely és tévhit egy hsz-ben :D Öreg, a dolgok nem úgy működnek feltétlenül, ahogy te tapasztalod.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Ez 1 példa, de nem általánosítható.


Atomgeszi
(veterán)

Az enyém világ életében a mosdókagyloba jött, hogy nyissam meg neki a csapot. Napjában többször is :D Aztán megvettuk a Xiaomi itatót es azt használja nagyon sűrűn. Örülök neki.


copass
(veterán)
Blog

jó nagy baromság, mivel a macska húsevő! :D
idézek a korábban linkelt cikkből:
Mivel a macskák jobban szeretik az olyan ételeket, melyek erősen hús vagy zsír ízűek, a száraz keményítőtartalmú élelmiszereket gyakran zsírral vagy állati melléktermékekből készült porral vonják be. Ez teszi az eledelt annyira ízletessé, hogy a macska agyonzabálja magát."
a száraztáp csak a gazdi kényelemről szól...
a nedvesnél kell tartani a napi rutint, mosni kell a tálat,stb.

10% alatti hústartalmú nedves eledelt nem szabad megvenni, az már a fake kategória.
de mi adunk neki rendszeresen 90%-os csirke/pulykamell sonkát, csirkehúst nyersen/főve kajából,stb.

üzenetek