üzenetek

hozzászólások


Nikla
(tag)
Blog

+1 a csak ünnepnapokon-hoz (vagy ha beteg a macska, korházból haza).

Múltkor voltunk Macskusszal fogásznál a rövid tömör lényeg az volt, hogy a macska egyen szárazat, mert az aszpikos dolgoktól durva lerakodása lesz, amitől szétrohad a fogágy.

Illetve hogy a többségükben a "hús" semmi más mint texturázott kb emészthetetlen rost/kollagén.

Amúgy mi nagyon rég szemezünk ilyen automata etetőkkel, de nem sikerült még olyat találni aminek nem az volt az értékelése kb fél / egy év után tönkre ment..

Szóval ha valakinek van olyan automata etető ami túlélt hosszabb időt és szívesen ajánlja, ne tartsa magába.

@Plazmacucci - mennyi kaját adtok neki? (a zacskós ajánláshoz képest)

Nálunk is ez volt a helyzet + iszonyat agresszió (Jött és neked ugrott szabályosan, többek között ezért voltunk fogásznál, hogy fáj-e valami) - és az jött ki, hogy a macskának kevés a kaja - most az ajánlottnál 20%-al többet eszik 3 hónapja, a súlya változatlan, az agresszió és a szekálás eltűnt, többet mozog és látványosan aktívabb.

Üvöltésről mi úgy szoktunk le (2 hónap alatt) hogy álltam a táljával és ha ő nyávogott, én hangosan "CSI" - és ezt csináltuk előszőr 30 percig - utána odajött és csak hozzám ért, kapta is a kaját... mindig ahogy dorombolt vagy bújt, akkor kapta meg. kb 2 hét alatt lent voltunk 5 perc nyávogáson - nem hülye, macska, megérti :B

Most ott tartunk, hogy még a kajás tállal a házon végig menve is dorombolva jön, néha van egy-egy nyaf, de ennyi. Idős macskával nem ajánlom mert ott már nem megy át, de ha 2-3 éves (és van türelmed) simán.

[ Szerkesztve ]

üzenetek