TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


bali66
(tag)

Szia. Pont így jártam én is. Egy A7 V5-re honnan tudnék szerezni a flash-be írható tartalmat? Valamit olvastam, hogy a letölthető firmware-ből is kiszedhető, de nem értem. Ha valakinek lenne mentett flash tartalom megköszönném. A gyártó support nem tud segíteni?


crissprivat
(senior tag)

Nem tudom már, hogy hol olvastam, vagy hallottam, hogy a leglassabb wifi cucc eléggé be tud kavarni. Aztán lehet, hogy egy marhaság. De másra ilyen helyzetben már nem tudok mire gyanakodni. És ez már 2 márkánál is így van nálad. A routered milyen?


haddent
(addikt)
Blog

Klasszikus értelemben vett "router" nincs. OpnSense tűzfal van, de az más kategória, minden IS átmegy rajta sebességben :B


mezis
(nagyúr)

Üdv.!
Nem tudom.
Az én routerem típusa WR841ND v8.1.
Akkor (régen) beszereztem egy pontosan ugyanilyen típusút meg sok karmos "csipeszt" hátha nem kell kiforrasztani az IC-t és helyben kiolvasható a tartalma, az elfuseráltnak meg beírható vele. Valahol itt leállt a project. Talán egyszer még lesz kedvem, időm tovább "játszani" vele.

[ Szerkesztve ]


crissprivat
(senior tag)

Azért kipróbálnám egy jó kis routerrel a szettet. Egy er605 passzolna hozzájuk.


BrownB
(tag)
Blog

Sziasztok! Véleméynetekre lennék kiváncsi, IoT felhasználásra kellene egy AP, EAP110 lenne a kialakítása miatt az ideális, beltérre raknám, de időnként 0°C alatti hőmérsékleten kellene üzemelnie. A specifikációban 0°C-tól van megadva az üzemi hőmérséklet. Az outdoor kivitelnél már -30°C-tól, de az nem ideális a kialakítása miatt. Ti bevállalnátok?


mezis
(nagyúr)

Üdv.! Mennyivel 0°C alatt? :F
-273°C közelében?

[ Szerkesztve ]


BrownB
(tag)
Blog

Fűtetlen helyiség, -10°C alá nem menne a hőmérséklet.

[ Szerkesztve ]


haddent
(addikt)
Blog

Mióta "auto" -n van hagyva minden ,azóta jó :DDD Kell itt szakértelem, meg felmérés, meg állítgatás... fa.#&äđ*, autora minden azt kész :DDD


4Grider
(nagyúr)

Biztosan jó lesz fűtetlen beltérre az indoor is, de mit jelent az, hogy nem ideális az outdoor kialakítása? Nem tudod függőleges felületre feltenni az AP-t?


BrownB
(tag)
Blog

Nem igazán, mennyezetre kellene tenni. Az épület ezen része faszerkezetes és szigeteletlen.


4Grider
(nagyúr)

Nekünk is volt ilyen helyiségünk, de mi biztos ami biztos alapon csápos outdoor AP-t használtunk benne hosszú évekig.
Ha már IoT: Powerline adapter (wifis) nem lehet jó? Vagy 220-as csatlakozó sincs a helyiségben?


BrownB
(tag)
Blog

Azt az áramkört nem szeretném erre használni (meg powerline-t amúgy sem). Szerintem megpróbálom a beltérit, sokat nem vesztek vele. Gondolom a legnagyobb különbség a bel- és kültéri változatban a szigetelésben keresendő, de ugye itt csapadék nem éri. Feltételezem, hogy ugyanaz a chip van a beltériben is, minta a kültériben, így csak nem fog fázni. :D


haddent
(addikt)
Blog

Szerintem a PCB kialakításában és a komponensekben pont semmi különbség nincs outdoor és sima AP közt. Én azt gondolom, hogy csak a ház kialakítása más. Ergo vödörrel ne locsold le :DDD


BrownB
(tag)
Blog

Én is erre gondoltam.

Köszi mindenkinek. :)


crissprivat
(senior tag)

Na látod, nem kell ide varázslat, hogy jól működjön, csak maradjon is így :K


Patice
(nagyúr)
Blog

:DDD
És most már a bencsmárkok is jók?


bali66
(tag)

Sziasztok. Ha valakinek lenne egy A7 V5-ről full dump mentése megköszönném.


evolube
(újonc)

Sziasztok!
Adott egy gép PLC-vel és egy laptop. A gép és a laptop ethernetes kábellel összeköthető, így a laptopon látjuk a gép állapotát. Ezt a vezetékes kapcsolatot szeretném kiváltani vezetéknélküli kapcsolatra wifi routerrel, amennyiben lehetséges. Meg lehet oldani? Ha igen, milyen beállításokkal lehetséges? Jelenleg az van, hogy a laptopon be van állítva statikus ip cím, alhálózati maszk, alapértelmezett átjáró, ami úgy nézem, feltétele a kapcsolatnak (ha dinamikus ip címre állítottam már nem volt kapcsolat), a PLC-s gép oldalon azonban a hálózati beállításokban már nincs specifikálva IP cím.


mezis
(nagyúr)

Üdv.!
A WiFi AP a LAN része, így beállításban nincs különbség abban, hogy UTP kábellel vagy WiFi-n kapcsolódik a lapos.
Ha nincs különösebb indok, maradjon a vezetékes kapcsolat! :K

üzenetek